Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογολογίας συνέχεια...

Εντείνοντας το κλίμα της ανούσιας αντιπαράθεσης, κορυφαία στελέχη του δικομματισμού, με δηλώσεις τους επιχειρούν να τροφοδοτήσουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, χτες έκανε λόγο για... πρόωρη «διάλυση της Βουλής», ενώ ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Ευαγ. Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματός του, ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να είναι έτοιμα για περίπτωση εκλογών.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, προσπαθούν να συντηρήσουν την κοκορομαχία τους και να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα, βάζοντας στο επίκεντρο την «προεδρολογία» και την «εκλογολογία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το κατά πόσον θα επικρατήσει τελικά συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο ίδιος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «ακολουθεί δύο γραμμές, αλλά πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει τις εκλογές».

Μάλιστα για να στηρίξει τη συγκεκριμένη του θέση ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συντονιστών του κόμματός του, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην πόλωση, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «αυτό φταίει για όλα».

Στη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ότι η κυβέρνηση ασχολείται με τις εξεταστικές και τη σκανδαλολογία, αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της ακρίβειας, της παιδείας, της ανεργίας. Ουσιαστικά συντηρώντας τη δικομματική πόλωση, στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν υπερασπιστές των λαϊκών στρωμάτων, όταν γνωρίζουν ότι ουσιαστικά δεν έχουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να αναδείξει το θέμα των πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας ότι την άνοιξη, με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «όλα είναι ανοιχτά, όλα παίζονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ