Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απέδωσε η βοήθεια...

«Τέσσερις μόλις μέρες πριν προσέλθουν οι Αμερικανοί στις κάλπες, ο Μπιν Λάντεν "έβγαλε" στον αέρα το γνωστό τηλεοπτικό του μήνυμα, δίνοντας ουσιαστικά χείρα βοηθείας στον Τζ. Μπους, μετατρέποντας το θέμα της τρομοκρατίας σε κυρίαρχο, κάνοντας τους δυο προεδρικούς υποψήφιους να μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και κονιορτοποιώντας την όποια διαφορετική εικόνα είχε επιχειρήσει να φιλοτεχνήσει ο Τζ. Κέρι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τις ΗΠΑ, το τελευταίο ανέκδοτο, που κυκλοφορεί στην Ουάσιγκτον, λέει, ότι το τελευταίο βίντεο του Μπιν Λάντεν το σκηνοθέτησε ο... Καρλ Ρόουβ, στενός συνεργάτης του Τζ. Μπους... Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στα σημερινά εκλογικά αποτελέσματα και τις κατοπινές αναλύσεις τους».

Αυτά σημείωνε χτες η στήλη και οι πρώτες εκτιμήσεις, που έρχονται από τις ΗΠΑ, τη δικαιώνουν. Σύμφωνα με τα εξιτ πολ, που διεξήχθησαν χτες το πρωί, από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο φόβος μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης έπαιξε σημαντικό ρόλο υπέρ του Τζορτζ Μπους στην τελική προτίμηση των ψηφοφόρων. Στην ερώτηση ποιο ήταν το κίνητρό τους για να ψηφίσουν, το 85% αυτών που ψήφισαν τον Μπους δήλωσε ότι ήταν ο φόβος της τρομοκρατίας, έναντι 15% των ψηφοφόρων του Τζον Κέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ