Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κριτήριο ψήφου η αναγνώρισή μας από την Τουρκία

Ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποφασίσει για το θέμα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις και με στόχο η Τουρκία να εκπληρώσει όλες τις επιβαλλόμενες υποχρεώσεις της όχι μόνο έναντι της Κύπρου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μία από τις υποχρεώσεις, τόνισε, είναι και η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία συνδέεται άμεσα με τη διεξαγωγή συνομιλιών. «Πώς είναι δυνατό μια υποψήφια χώρα να διεξάγει διαπραγματεύσεις με όλους εκτός από μια χώρα - μέλος την οποία αρνείται να αναγνωρίσει;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος προέβη σε δηλώσεις χτες το πρωί στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο συνταξίδευσε στις Βρυξέλλες και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης για να πάρει μέρος στη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Για την αναφορά του Λέοπολντ Μάουρερ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να αλλάξει το καθεστώς στην Πράσινη Γραμμή, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχει υποβάλει σειρά εισηγήσεων για να καταστεί πιο εύκολη και πιο δυνατή η εμπορία προϊόντων. Είπε, επίσης, ότι η τουρκική λεγόμενη διοίκηση εμποδίζει τη χρήση της Πράσινης Γραμμής και το καθεστώς αποθαρρύνει την περαιτέρω αξιοποίησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ