Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Ζητά ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Οι υπουργοί Επικρατείας, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ καθώς και εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα προσέλθουν τελικά προκειμένου να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα θέματα της διαφάνειας και τις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως αποφάσισε χτες η επιτροπή.

Η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε την ανάγκη από την πλευρά της κυβέρνησης να υπάρξει ενημέρωση της επιτροπής για το πότε πρόκειται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Επικρατείας για τα ραδιοτηλεοπτικά θέματα καθώς και να αποσαφηνιστεί η κατεύθυνσή της. Οσον αφορά στο θέμα της ενημέρωσης του Κοινοβουλίου μίλησε για «διαρροές» του υπουργείου Επικρατείας στις εφημερίδες! Παράλληλα, αναφερόμενη συνολικά στην υφιστάμενη κατάσταση επισήμανε πως «δεν μπορεί να δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΣΡ ότι δεν είναι υπεύθυνος για το τμήμα διαφάνειας», σημειώνοντας ότι στη συγκεκριμένη αρχή υπάρχουν «προβλήματα δυσλειτουργίας». Οσον αφορά στη στάση του ΠΑΣΟΚ επισήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να θέλει να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιτελέσει το έργο μιας αγοράς που λειτουργεί με όρους ζούγκλας. Εμείς όχι».

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη σε «οργανωμένα συμφέροντα που μας πιάνουν τον πισινό», ο οποίος σημείωσε: «Ο κ. Ρουσόπουλος και η κυβέρνηση έχουν πρόβλημα, αν δεν έχουν τη συμπαράσταση όλων μας δε θα καθαρίσει το θέμα». Επίσης, ο Ε. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «αξιοποιεί τον ενδιάμεσο χρόνο (σ.σ. της κατάθεσης του νομοσχεδίου) για να κάνει διευθετήσεις με τα οργανωμένα συμφέροντα». Η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι έκαναν λόγο για καθυστερήσεις στη διευθέτηση του θέματος από το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ