Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπαιγμός των τυφλών ανέργων

Σε «μπαλάκι» στο δικομματικό παιχνίδι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρεί να μετατρέψει η πλειοψηφία της ηγεσίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ) την αγωνία της ανεργίας για χιλιάδες τυφλούς της χώρας.

Η ηγεσία του ΠΣΤ ανακοίνωσε αρχικά την πραγματοποίηση κινητοποίησης - σήμερα Πέμπτη - στο υπουργείο Εργασίας, περιορίζοντας τις όποιες διεκδικήσεις αποκλειστικά στο αίτημα για την πρόσληψη τυφλών τηλεφωνητών, όταν συνολικά η ανεργία στο χώρο των τυφλών γιγαντώνεται. Η «αγωνιστικότητα» βέβαια της ηγεσίας του ΠΣΤ εξαντλήθηκε γρήγορα, αφού χτες το μεσημέρι ανακοίνωσε την αναστολή της κινητοποίησης μετά από επαφή που είχε με τον υπουργό Απασχόλησης, Π. Παναγιωτόπουλο. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΤ δε συνεδρίασε προκειμένου να αποφασίσει για την κινητοποίηση, αλλά ούτε και για την αναστολή της.

Και, βέβαια, η πλειοψηφία του ΠΣΤ δε βρήκε ούτε κουβέντα να πει για τα προβλήματα των τυφλών που διογκώνονται σε όλα τα επίπεδα σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, αλλά και της συναίνεσης των συμβιβασμένων πλειοψηφιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αναπήρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ