ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
Σελ. /40
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Στην κάλπη για δυνατό ΚΚΕ

Με κάθε μέσο, οι ετεροδημότες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων οργανώνουν τη μετάβασή τους στους τόπους καταγωγής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Καμία ψήφος να μην πάει χαμένη. Είναι το κάλεσμα που τους απευθύνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία, απ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ. Στα πλαίσια αυτά, για τη διευκόλυνση της μετάβασης των ετεροδημοτών στους τόπους καταγωγής τους, η ΚΟΑ του ΚΚΕ, από κοινού με την ΚΝΕ, δρομολογεί τα πρώτα λεωφορεία για τους άξονες:

-- Πάτρα - Κυλλήνη - Κεφαλονιά: Αναχώρηση Σάββατο, 6.30 π.μ., από το εκλογικό κέντρο, Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους.

-- Αγρίνιο - Αρτα - Γιάννενα: Αναχώρηση Σάββατο, 9 π.μ. από πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

-- Αγρίνιο - Βόνιτσα - Λευκάδα: Αναχώρηση Παρασκευή, 11 μ.μ., από πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

-- Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Σέρρες.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210.5224.507 και 210.5282.540.

Για εισιτήρια για όλες τις πόλεις και άλλες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3813.340, 210.3818.561, 210.3818.296.

Στην Πελοπόννησο

Η ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ έχει ήδη σχεδιάσει τη μεταφορά των ετεροδημοτών από την Πάτρα και την Καλαμάτα στους τόπους καταγωγής τους.

Από την Πάτρα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την πλ. Τριών Συμμάχων, την Παρασκευή 11 Ιούνη και συγκεκριμένα:

-- Στις 10 π.μ. για Αμφισσα - Λαμία - Λάρισα - Κατερίνη - Θεσσαλονίκη.

-- Στις 5 μ.μ. για Κόρινθο - Αθήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6973737616, 6973737236 και 2610 - 222291.

Από την Καλαμάτα τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το εκλογικό περίπτερο του Κόμματος, στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 11 Ιούνη στις 2 μ.μ. για Τρίπολη - Κόρινθο - Αθήνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 694.7320.634 και 272.1026.512.

Στη Θεσσαλονίκη

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ έχει ήδη σχεδιάσει τη μεταφορά των ετεροδημοτών από τη Θεσσαλονίκη στους τόπους καταγωγής τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310.286.546.

Στα Γιάννενα

Λεωφορεία της ΚΝΕ θα αναχωρήσουν από τα Γιάννενα, για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων φοιτητών, την Κυριακή 13 Ιούνη, στις 5 π.μ. από τη Νομαρχία Ιωαννίνων (τηλέφωνο επικοινωνίας 6937409852) με προορισμό την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και ενδιάμεσες στάσεις. Η επιστροφή των λεωφορείων θα γίνει αυθημερόν.

ΒΙΚΥ ΑΡΑΠΗ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

ICON

Η Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη, μέλος της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ και πρώην βουλευτής, έστειλε δήλωση προς τα ΜΜΕ, στην οποία σημειώνει τα παρακάτω:

«Φίλες και φίλοι,

Ως πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ που αγωνίστηκα μαζί με τον κόσμο μας για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία με ελευθερίες για τους πολίτες, θλίβομαι πραγματικά για τον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό του κόμματός μας από τις Ευρωεκλογές του 2004 καθώς και για τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν.

Η απαγόρευση δε θα περάσει. Το ΔΗΚΚΙ θα συνεχίσει τον αγώνα του. Δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι εξαιτίας αυτών των γεγονότων αλλά θα επιμένω με όλες μου τις δυνάμεις να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Με βάση την απόφαση της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ καλώ όλους τους αγωνιστές του ΔΗΚΚΙ να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος της Βουλής που αντιστάθηκε στο σχέδιο ΑΝΑΝ».

ΔΗΣΕΚ
Ψήφο στις δυνάμεις που στήριξαν το ΠΑΜΕ

...καλεί τους εργαζόμενους να ρίξουν στην κάλπη την Κυριακή η συνδικαλιστική παράταξη

Να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές τους πολιτικούς φορείς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τους αγώνες του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους η συνδικαλιστική παράταξη, «Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση» (ΔΗΣΕΚ).

Η ΔΗΣΕΚ, η οποία έχει συγκροτηθεί από στελέχη, που από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν στην ίδρυση του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται γύρω από το χώρο του ΔΗΚΚΙ, καταγγέλλει επίσης ως «αντιδημοκρατική ενέργεια» την εμπλοκή της Δικαιοσύνης με τον αποκλεισμό κομμάτων από τα ψηφοδέλτια της Ευρωβουλής, γεγονός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.

Στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι ανάμεσα σε μια ένωση των πλουτοκρατών, όπως είναι σήμερα η ΕΕ, και σε μια Ενωση των εργαζομένων και των λαών, με ισότητα, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη και με σοσιαλιστική προοπτική, οι εργαζόμενοι στις ευρωεκλογές πρέπει να ταχθούν με αυτό που επιδιώκει το εργατικό κίνημα.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Γραμματείας της ΔΗΣΕΚ έχει ως εξής:

«Στις 13 Ιούνη έχουμε Ευρωεκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας - ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ψήφος του κάθε εργαζόμενου, του κάθε Ελληνα και Ευρωπαίου Πολίτη θα σηματοδοτήσει την παραπέρα πορεία της ΕΕ.

Είτε για μια ένωση των πλουτοκρατών και καπιταλιστών όπως είναι σήμερα, είτε για μια ένωση των εργαζομένων και των λαών με ισότητα, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη και με Σοσιαλιστική Προοπτική, που επιδιώκει το εργατικό κίνημα.

Η ανατροπή των συσχετισμών δύναμης σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί αναγκαίο όρο για την επίτευξη των στόχων του Εργατικού και Λαϊκού κινήματος.

Εχουμε όλοι μας χρέος και καθήκον να δώσουμε θετική ψήφο για την τάξη μας, για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η ΔΗΣΕΚ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της, όλους τους εργαζόμενους, να στηρίξουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Να ψηφίσουν τις πολιτικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν στο σχέδιο ΑΝΑΝ και στήριξαν το ΟΧΙ του κυπριακού λαού.

Να ψηφίσουν τους πολιτικούς φορείς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τους αγώνες του ΠΑΜΕ, μέσα από τις γραμμές του οποίου αγωνίζεται η ΔΗΣΕΚ και τα στελέχη της.

Αυτή θα είναι θετική ψήφος για τους εργαζόμενους και το Λαό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΤΡΗΣ
Συμπαρίσταμαι και ψηφίζω ΚΚΕ

Δήλωση του πρώην υποψήφιου ευρωβουλευτή και στελέχους του ΔΗΚΚΙ

«Ο Αρειος Πάγος, παραλαμβάνει τα έγγραφα χωρίς έλεγχο, κι όταν εκδίδει απόφαση, δεν έχεις δικαίωμα ένστασης ή αίτησης θεραπείας.

Ενώ η κατάθεση, των εγγράφων, του ονόματος και του σήματος του ΔΗΚΚΙ, από τους ίδιους ανθρώπους, για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές έγινε δεκτή, η κατάθεση των εγγράφων του ψηφοδελτίου δεν έγινε δεκτή. Οι δικαστές του Αρείου Πάγου κκ. Αθ. Κρητικός, Σπ. Γκιάφης, Ελ. Τσακόπουλος, Γ. Σαραντινός και Χρυσ. Παπούλιας απέρριψαν και την αίτηση θεραπείας. Είναι νομοθετικά απαράδεκτη η δυνατότητα που δίνεται στους δικαστές του Αρείου Πάγου να απορρίπτουν μονομιάς ένα κόμμα, πολύ δε περισσότερο, όταν οι πολίτες το έχουν εμπιστευτεί να τους εκπροσωπεί. Το ΔΗΚΚΙ είναι τέταρτο κόμμα στην Ευρωβουλή, με δύο ευρωβουλευτές. Κάτι αντίστοιχο δε θα μπορούσε να είχε συμβεί και στο ΚΚΕ; Αυτό λοιπόν, το θεωρούμε στραγγαλισμό της λαϊκής ετυμηγορίας, και τις εκλογές, εκλογές νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος. Το ΔΗΚΚΙ καλεί να απορρίψουμε το κράτος του δικομματισμού που προσπαθεί να διαιωνίσει την κυριαρχία του. Συμπαρίσταμαι στον αγώνα του ΚΚΕ, το οποίο και θα ψηφίσω για τα κοινά σημεία που έχει με το ΔΗΚΚΙ, επειδή:

1) Αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη.

2) Μάχεται για τα ζητήματα της οικολογίας.

3) Αντιτάχθηκε στο σχέδιο Ανάν, και στην υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας, στο τόξο Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη.

4) Απέρριψε το ευρωσύνταγμα.

Υπάρχει κι ένας ακόμα λόγος. Το ότι σε τοπικό επίπεδο με τους ανθρώπους του ΚΚΕ, με κοινό ψηφοδέλτιο (το οποίο είχε βοηθήσει και προσωπικά ο Θ. Παφίλης) δίνουμε από κοινού επιτυχημένους αγώνες, για να είμαστε οι Ελληνες πολίτες και όχι υπήκοοι ξένων και μεγάλων συμφερόντων.

ΠΑΜΕ: Αντίσταση (ήταν και σύνθημα του ΔΗΚΚΙ). Ανυπακοή, Απειθαρχία».

Οι κάλπες κλείνουν στις 7μ.μ.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στις ευρωεκλογές της Κυριακής, 13 Ιούνη, οι κάλπες κλείνουν στις 7μ.μ. ακριβώς και όχι με τη δύση του ήλιου.

Περιοδείες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω περιοδείες:

- Σήμερα, Πέμπτη, το πρωί θα περιοδεύσει σε καταστήματα της Νέας Ιωνίας. Θα ξεκινήσει στις 11 από τα Γραφεία της Αχτίδας του Κόμματος στον πεζόδρομο (Μικράς Ασίας 3), όπου και θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.

- Αύριο, Παρασκευή

Το πρωί θα περιοδεύσει στο εμπορικό κέντρο Περιστερίου. Θα ξεκινήσει στις 11 από την πλατεία Δημαρχείου (πεζόδρομος Εθνικής Αντιστάσεως), όπου και θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ