ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Ιούνη 2004
Σελ. /40
181 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Οι 4 ψήφοι του ΚΚΕ εξαφανίστηκαν

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί καταγγελία που μας έγινε για συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα της Μάνης, όπου το ΚΚΕ δεν εμφανίζεται καν στον πίνακα των αποτελεσμάτων, καθώς οι τέσσερις (4) ψήφοι, που επιβεβαιωμένα έλαβε, δίνονται στην ΟΑΚΚΕ!

Πρόκειται για το 181ο εκλογικό τμήμα του Νομού Λακωνίας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσικαλιών του Δήμου Οιτύλου. Η καταγγελία προέρχεται από ψηφοφόρο - δημοσιογράφο του «Ρ», ο οποίος μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών για να δει τα αποτελέσματα του εκλογικού τμήματος που ψήφισε, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ούτε καν η δική του ψήφος.

Στην έρευνα που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή το ΚΚΕ πήρε 4 ψήφους στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει, ότι σε ένα χωριό με 43 ψηφοφόρους, με κανένα λευκό - άκυρο, όπου η ΝΔ πήρε 27 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ 4 ψήφους, ο ΛΑΟΣ 4 ψήφους, ο ΣΥΝ 1 ψήφο και διάφοροι 3 ψήφους, η ΟΑΚΚΕ εμφανίζεται με 4 ψήφους και το ΚΚΕ με κανέναν, παρόλο που επιβεβαιωμένα έλαβε 4 ψήφους.

Εάν μεν πρόκειται για λάθος κατά την τηλεφωνική μεταφορά του αποτελέσματος από το εκλογικό τμήμα στο Δήμο, το αυτονόητο είναι η άμεση αποκατάσταση αυτού του λάθους, όμως τα ερωτηματικά παραμένουν. Και βέβαια, κανείς δεν ξέρει εάν είναι «λάθος» του Δήμου ή της Νομαρχίας ή όποιου άλλου. Και προκύπτει το απλό ερώτημα: Αλήθεια, πόσα τέτοια λάθη έχουν γίνει σε όλη την επικράτεια και πώς μπορούν αυτά να εντοπιστούν; Οι εξηγήσεις από τους αρμόδιους είναι αναγκαίες, ακόμα όμως πιο αναγκαίος και αποτελεσματικός, όπως δείχνει και το παραπάνω συμβάν, είναι ο δικός μας έλεγχος για χώρους που γνωρίζουμε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου 2004

Η ΚΕ του ΚΚΕ συνεδρίασε στις 14 Ιουνίου 2004 για μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 13-6-2004. Οι εκτιμήσεις θα ολοκληρωθούν με τα συμπεράσματα των Κομματικών Οργανώσεων, με τις γνώμες, παρατηρήσεις των συνεργαζόμενων με το ΚΚΕ, όλων εκείνων που έδωσαν μαζί μας τη μεγάλη εκλογική μάχη.

Η ΚΕ απευθύνεται στις εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που τίμησαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο συνεργασίας του ΚΚΕ, ιδιαίτερα εκείνους που προέρχονται από άλλα πολιτικά κόμματα, και διαβεβαιώνει ότι το ΚΚΕ συνειδητοποιεί την αύξηση των ευθυνών του απέναντί τους. Με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίσει και θα αυξήσει τις προσπάθειές του για τη συσπείρωση ευρύτερων λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων που ορθώνουν το ανάστημά τους στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κομμάτων που τη στηρίζουν.

Η ΚΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους εκείνους και εκείνες που έδωσαν ως συνεργαζόμενοι τον καλύτερο εαυτό τους, έδρασαν μαζί μας στη μάχη των ευρωεκλογών. Η συμβολή τους στο εκλογικό αποτέλεσμα είναι σημαντική. Συνέβαλαν μαζί με τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ στη διάψευση των προγνωστικών ως προς την πορεία της πολιτικής και εκλογικής επιρροής του Κόμματος.

Απευθύνεται στα μέλη και στους φίλους της ΚΝΕ, που έδωσαν με το δικό τους ιδιαίτερο τόνο τη δυνατότητα στο ΚΚΕ να επικοινωνήσει με τη νεολαία, διαβεβαιώνοντας ότι το Κόμμα θα αυξήσει την επικοινωνία του μαζί της, θα αναδείξει στο επόμενο χρονικό διάστημα με μεγαλύτερο ζήλο και επάρκεια τις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες και τα προβλήματά της.

Το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που συγκέντρωσε το ΚΚΕ, περικλείει μεγαλύτερη δυναμική από αυτήν που εκφράστηκε σε ψήφους και σε ποσοστά.

Καταγράφονται πληρέστερα και σαφέστερα ορισμένες θετικές τάσεις υπέρ του ΚΚΕ και των γενικότερων θέσεων που έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια, τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Η ψήφος στο ΚΚΕ το 2004 εκφράζει μεγαλύτερο πολιτικό βάθος από την ψήφο του 1999, αντιπροσωπεύει με μεγαλύτερη γνησιότητα τις πραγματικές τάσεις στο εκλογικό σώμα, που δεν εκδηλώνονται στις εθνικές εκλογές, κάτω και από την πίεση των γνωστών εκβιαστικών διλημμάτων.

Κριτήριο ψήφου στις φετινές εκλογές δεν ήταν μόνο η συνεπής στάση του ΚΚΕ στο ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά και οι θέσεις και η πρακτική του σε μια σειρά κοινωνικά, δημοκρατικά και γενικότερα πολιτικά ζητήματα, όσον αφορά στην πορεία της ΕΕ και στις συνέπειες της στρατηγικής της στη ζωή του ελληνικού λαού, γενικότερα των λαών της Ευρώπης. Είναι η στάση του στο κυπριακό πρόβλημα και στο σχέδιο Ανάν, οι θέσεις του για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας γενικά και στο Αιγαίο. Είναι η δράση και η προσπάθειά του να βρίσκεται κοντά στο λαό, να οργανώνει την πάλη για τα καθημερινά προβλήματά του. Πολλοί περισσότεροι από πριν κατανοούν ότι η αντίθεση του ΚΚΕ προς την ΕΕ, τα συνθήματα της ανυπακοής και απειθαρχίας, της αποδέσμευσης, που εξέφρασε το ΚΚΕ, ισοδυναμούν με θέσεις και αιτήματα πάλης για τη δημιουργία προϋποθέσεων υπέρ μιας Ευρώπης των λαϊκών δικαιωμάτων, της ειρήνης, υπέρ της Ευρώπης του σοσιαλισμού. Οτι οι θέσεις του ΚΚΕ ανταποκρίνονται στο γνήσιο πατριωτισμό και στο διεθνισμό.

Αποδείχτηκε ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει στην έκταση που ήθελαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου η αντίληψη ότι τάχα το αδύνατο σημείο του ΚΚΕ είναι η θέση του για την ΕΕ.

Βεβαίως, δε σημαίνει ότι όλοι οι ψηφοφόροι συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα με το Πρόγραμμα και τις Θέσεις του ΚΚΕ. Ωστόσο, αρχίζει να γίνεται πιο εμφανής η τάση χειραφέτησης, στην ελληνική κοινωνία, ενός ριζοσπαστικού πόλου που κινείται σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Η ΚΕ εκτιμά ότι το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας αποτραβήξει από το να σκύψουμε σε μια σειρά άλλα φαινόμενα και τάσεις που παραμένουν αρνητικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ομως, σήμερα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε από καλύτερες θέσεις.

Το υψηλό εκλογικό ποσοστό στη ΝΔ δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δίνει πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, δεν έχει αποσαφηνίσει τον αντιδραστικό χαρακτήρα του προγράμματος και της πολιτικής της. Χρειάζεται σοβαρή δραστηριότητα, ώστε τα λαϊκά στρώματα να δουν την πολιτική της ΝΔ από τη σκοπιά των δικών τους συμφερόντων και απαιτήσεων, χωρίς ψευδαισθήσεις και επανάπαυση.

Ταυτόχρονα, απαιτείται δράση, ώστε τα λαϊκά στρώματα, που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, να κατανοήσουν ότι αυτό δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του λαϊκού υπερασπιστή απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ. Η σκόπιμη αντιΚΚΕ προπαγάνδα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία εγκαλείται το ΚΚΕ για ακροδεξιές θέσεις, δεν απηχεί τους προβληματισμούς της βάσης του. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να ορθώσει διαχωριστικά τείχη ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα που επηρεάζει και το ΚΚΕ. Η τέτοια επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρόσθετη απόδειξη για το είδος και την κατεύθυνση της λεγόμενης ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποδείχτηκε, επίσης, ότι η προπαγάνδα που καλλιεργείται με ιδιαίτερη έμφαση από την ηγεσία του ΣΥΝ περί του «απομονωμένου και αντιευρωπαϊκού» ΚΚΕ δεν πιάνει τόπο, ανάλογα με τις προσπάθειες που κάνουν οι εφευρέτες και εμπνευστές της. Η πολιτική του ΣΥΝ, να εξαγνίζει και να μακιγιάρει το χαρακτήρα και την πολιτική της ΕΕ, είναι επιζήμια για την άνοδο της πολιτικής συνείδησης και τη ριζοσπαστικοποίηση στις σύγχρονες συνθήκες.

Το φαινόμενο της μεγάλης αποχής δεν εκφράζει στο σύνολό του τάση απάθειας και αδιαφορίας. Ενα σημαντικό μέρος του εκφράζει αμφισβήτηση της πολιτικής της ΕΕ, δυσφορία, έλλειψη εμπιστοσύνης στις αποφάσεις και ανησυχία. Γι' αυτό και έχει σημασία να βγουν συμπεράσματα ότι η αποχή δεν είναι ο σωστός τρόπος καταδίκης, τιμωρίας της κυρίαρχης πολιτικής. Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσουν να δράσουν ενεργητικά για τα λαϊκά δικαιώματα, να συναντηθούμε σε κοινή δράση στο κίνημα, στα μέτωπα συσπείρωσης. Οι δυσαρεστημένοι από την πολιτική της ΕΕ, από τα κόμματα του δικομματισμού, είχαν επιλογή να κάνουν, ψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από όποιες ιδιαίτερες απόψεις έχουν.

Το φαινόμενο της αποχής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική και την ιδεολογία των κομμάτων εξουσίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα. Χρόνια τώρα πασχίζουν καθημερινά, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς προπαγάνδας, ρουσφετολογίας και εξαγοράς να συκοφαντήσουν και να φθείρουν τις αξίες της οργανωμένης λαϊκής πάλης, του ταξικού αγώνα, προβάλλοντας ως δήθεν υποκατάστατα την πολιτική του κοινωνικού διαλόγου, της λεγόμενης κοινωνικής συναίνεσης, της υποταγής. Ανάλογα συμπεράσματα προκύπτουν και από το φαινόμενο της μαζικής αποχής στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της διεύρυνσης.

Η ΚΕ θα μελετήσει σε βάθος τα συνολικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα εμβαθύνει περισσότερο, ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές τάσεις, και να παρθούν υπόψη στην καθημερινή πολιτική και την κοινωνική μαζική δράση. Πρώτη εκτίμηση για τα πανευρωπαϊκά αποτελέσματα είναι ότι υπάρχει έδαφος το ρεύμα δυσαρέσκειας στην ΕΕ να μεταφραστεί σε ένα σταθερό και συνεπές ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα συμμαχίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα μελετήσει καλύτερα τις εθνικιστικές, ρατσιστικές τάσεις που υπάρχουν και δυναμώνουν σε ορισμένες περιπτώσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Οι ευθύνες των κομμουνιστικών, εργατικών κομμάτων και των άλλων ριζοσπαστικών δυνάμεων είναι πολύ μεγάλες, προκειμένου η πανευρωπαϊκή δυσαρέσκεια να μην εγκλωβιστεί σε εθνικιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις, να μη φυλακίζεται στην εναλλαγή ψήφου ανάμεσα στα νεοφιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει σταθερό αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα και στην Ελλάδα.

Στο επόμενο διάστημα η εργατική τάξη, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι ΕΒΕ και η μικρομεσαία αγροτιά, οι γυναίκες και η νεολαία, οι εργαζόμενοι επιστήμονες, οι άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, οι οικονομικοί μετανάστες και μετανάστριες θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια νέα καταιγίδα αντιδραστικών μέτρων στα εργασιακά δικαιώματα, στην Παιδεία και την Υγεία, γενικότερα στην κοινωνική πολιτική, αλλά και στα δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι άμεσος ο κίνδυνος, η κυβέρνηση της ΝΔ να συμμετάσχει με ελληνικό σώμα στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση και δράση, ενόψει του νέου πλαισίου του ευρωτρομονόμου, που προτίθεται στις επόμενες μέρες να φέρει η ΝΔ στη Βουλή, με βάση και τις κατευθύνσεις της πρόσφατης εαρινής Συνόδου της ΕΕ.

Η ΕΕ θα στραφεί σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση από εδώ και εμπρός, με βάση συγκεκριμένες αποφάσεις στην εαρινή Σύνοδο. Είναι το ζήτημα του Ευρωσυντάγματος και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη που θα επηρεάσει παραπέρα αρνητικά τη δράση της ΕΕ στην πορεία στρατιωτικοποίησής της.

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στους αριστερούς ανθρώπους, στους ανθρώπους με ριζοσπαστική συνείδηση, σε όλους εκείνους που διέπονται από αγωνιστικό φρόνημα κατά της πολιτικής του ιμπεριαλισμού, κατά των επιλογών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και τους καλεί να δράσουν από κοινού με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, να αντιστοιχίσουν δηλαδή τον ριζοσπαστισμό τους με την πολιτική τους επιλογή στο κίνημα και τις εκλογές, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες απόψεις τους. Στη δράση, στο κίνημα και στα κοινά μέτωπα συσπείρωσης θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε διάλογο και για εκείνα τα θέματα που δε σκεπτόμαστε όλοι σήμερα με τον ίδιο τρόπο.

Η ΚΕ καλεί τις Κομματικές Οργανώσεις να αναπτύξουν άμεσα νέους δεσμούς και δρόμους επικοινωνίας με τα λαϊκά στρώματα, τους εργατοϋπαλλήλους, τους ΕΒΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού. Να ανοίξουμε καινούριες φλέβες και δρόμους επαφής με στόχο την κοινή δράση, την οικοδόμηση νέων κοινών μετώπων συσπείρωσης, την ενίσχυση των συνεργασιών και μετώπων συσπείρωσης που υπάρχουν. Η εντατική πολιτική και ιδεολογική δραστηριότητα του Κόμματος πρέπει να αναπτυχθεί πιο δραστήρια και διακριτά, αυτοτελώς και μέσα στη δράση για τα λαϊκά προβλήματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πολιτική και ιδεολογική επίθεση κατά των θέσεων και της δράσης του Κόμματος θα ενταθεί, όμως υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία όχι μόνο σε μας αλλά και στις ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις να την αποκρούσουμε προς όφελος της αναγέννησης του κινήματος και της χειραφέτησης από τη λογική του ευρωμονόδρομου και της ευρωυποταγής, του ευρωεθνικισμού.

Υπάρχει έδαφος, η αντίθεση με τις επιλογές των μονοπωλίων, των κομμάτων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, με τις επιλογές και τον προσανατολισμό της ΕΕ να μετατραπεί σε ένα ορμητικό ρεύμα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο που θα βοηθήσει στο φούντωμα και στην αναγέννηση του εργατικού και γενικότερου λαϊκού κινήματος. Θα δώσει ώθηση σε συμμαχίες για βαθιές αλλαγές στο συσχετισμό δύναμης και στο επίπεδο της εξουσίας.

ΑΘΗΝΑ 14/6/2004

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Απαράδεκτη συμπεριφορά δικαστικών αντιπροσώπων

Δύο κρούσματα παρέμβασης των δικαστικών αντιπροσώπων στην άσκηση των αρμοδιοτήτων από πλευράς των εκλογικών αντιπροσώπων του ΚΚΕ, στη Γλυφάδα και το Ελληνικό, παρουσιάστηκαν την ημέρα των εκλογών. Παρεμβάσεις που, στην ουσία, παραβιάζουν τον εκλογικό νόμο αλλά και τις αρμοδιότητές τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Στην ουσία πρόκειται για άλλο ένα δείγμα αυταρχισμού, απέναντι σε εκπροσώπους του ΚΚΕ, που μοναδικό στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν.

Συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, η δικαστική αντιπρόσωπος, Ευαγγελία Κίτσου, ήταν προκλητικότατη, αφού, ζήτησε την απομάκρυνση του εκλογικού αντιπροσώπου του Κόμματος. Ετσι, στο 743 εκλογικό τμήμα, την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων σε παρατήρηση του εκλογικού αντιπροσώπου, η δικαστικός, αντέδρασε και προκλητικά ζήτησε την αποπομπή του από την αίθουσα και κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις. Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχιστεί η καταμέτρηση, για ένα διάστημα, χωρίς την παρουσία του ΚΚΕ. Φυσικά, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης, άμεσα βρέθηκε στο χώρο με επικεφαλής τον Διαμαντή Μαυροδόγλου, ο οποίος προέβη σε έντονη διαμαρτυρία εκ μέρους του ΚΚΕ, το οποίο και καταγγέλλει τη συμπεριφορά της δικαστικού.

Η τάξη, τελικά, μπορεί να αποκαταστάθηκε, όμως, το ζητούμενο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δ. Μαυροδόγλου στο «Ρ», παραμένει: «Η συμπεριφορά της δικαστικού, ήταν απαράδεκτη. Παραβίασε όχι μόνο τον εκλογικό νόμο, αλλά και την ιδιότητά της, ως δικαστικού αντιπροσώπου». Μάλιστα, η ίδια η δικαστικός, αποπειράθηκε να μεταθέσει το ζήτημα σε... «προσωπική» διαφωνία με τον εκλογικό αντιπρόσωπο, λέγοντας πως αν έρθει κάποιος άλλος στη θέση του δε θα υπήρχε πρόβλημα. Η απάντηση της ΚΟ ήταν πως αυτό είναι ζήτημα του ΚΚΕ. «Πρόκειται για ένα γενικότερο κλίμα, που αφορά τον τρόπο συμπεριφοράς της δικαιοσύνης απέναντι στο ΚΚΕ. Είναι απαραίτητο ο Δικηγορικός Σύλλογος να παρέμβει και να καταδικάσει αυτές τις απαράδεκτες ενεργείες», επισήμανε ο Δ. Μαυροδόγλου.

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στο Ελληνικό. Εκεί ο εκλογικός αντιπρόσωπος, έκανε κάποιες παρατηρήσεις για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίες είναι απόλυτα νόμιμες και μέσα στη δικαιοδοσία κάθε αντιπροσώπου. Ωστόσο, η αντίδραση ήταν και πάλι απαράδεκτη. Ο δικαστικός ζήτησε από τον εκλογικό αντιπρόσωπο να... κάτσει στη γωνία και όταν ο τελευταίος αντέδρασε, η απάντηση ήταν «να περάσει έξω». Μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση κάλεσε τη φρουρά, ωστόσο, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξε σύλληψη.

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση

Χτες βράδυ, είκοσι έξι ολόκληρες ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών και το τελικό, επίσημο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είχε ακόμη διαμορφωθεί. Στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών έλειπαν ακόμη 90 εκλογικά τμήματα, από τα οποία τα 76 αφορούσαν τις εκλογικές περιφέρειες Α΄ - Β΄ Αθήνας και Α΄ - Β΄ Πειραιά και τα 14 την Αττική. Γιατί, αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση; Πόσες... μέρες χρειάζονται, άραγε, για να συγκεντρωθούν τα αποτελέσματα του Λεκανοπεδίου;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ