Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
181 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Οι 4 ψήφοι του ΚΚΕ εξαφανίστηκαν

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί καταγγελία που μας έγινε για συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα της Μάνης, όπου το ΚΚΕ δεν εμφανίζεται καν στον πίνακα των αποτελεσμάτων, καθώς οι τέσσερις (4) ψήφοι, που επιβεβαιωμένα έλαβε, δίνονται στην ΟΑΚΚΕ!

Πρόκειται για το 181ο εκλογικό τμήμα του Νομού Λακωνίας, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τσικαλιών του Δήμου Οιτύλου. Η καταγγελία προέρχεται από ψηφοφόρο - δημοσιογράφο του «Ρ», ο οποίος μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών για να δει τα αποτελέσματα του εκλογικού τμήματος που ψήφισε, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ούτε καν η δική του ψήφος.

Στην έρευνα που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή το ΚΚΕ πήρε 4 ψήφους στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει, ότι σε ένα χωριό με 43 ψηφοφόρους, με κανένα λευκό - άκυρο, όπου η ΝΔ πήρε 27 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ 4 ψήφους, ο ΛΑΟΣ 4 ψήφους, ο ΣΥΝ 1 ψήφο και διάφοροι 3 ψήφους, η ΟΑΚΚΕ εμφανίζεται με 4 ψήφους και το ΚΚΕ με κανέναν, παρόλο που επιβεβαιωμένα έλαβε 4 ψήφους.

Εάν μεν πρόκειται για λάθος κατά την τηλεφωνική μεταφορά του αποτελέσματος από το εκλογικό τμήμα στο Δήμο, το αυτονόητο είναι η άμεση αποκατάσταση αυτού του λάθους, όμως τα ερωτηματικά παραμένουν. Και βέβαια, κανείς δεν ξέρει εάν είναι «λάθος» του Δήμου ή της Νομαρχίας ή όποιου άλλου. Και προκύπτει το απλό ερώτημα: Αλήθεια, πόσα τέτοια λάθη έχουν γίνει σε όλη την επικράτεια και πώς μπορούν αυτά να εντοπιστούν; Οι εξηγήσεις από τους αρμόδιους είναι αναγκαίες, ακόμα όμως πιο αναγκαίος και αποτελεσματικός, όπως δείχνει και το παραπάνω συμβάν, είναι ο δικός μας έλεγχος για χώρους που γνωρίζουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ