Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μετεκλογικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΓΙΑ όποιον έχει απορίες τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ, με το ποσοστό που κατέλαβε στις ευρωεκλογές, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πάντα επίκαιρος, απαντά καθαρά και ξάστερα: «διαρθρωτικές αλλαγές» αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον όρο τον γνωρίζετε. Είναι ο ίδιος που χρησιμοποιούσε για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του το ΠΑΣΟΚ, η οποία και καταψηφίστηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Το ίδιο και χειρότερο θα είναι και το περιεχόμενο.

Είναι μάλιστα φανερό ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δε συμβουλεύει την παράταξή του για το «τι» της πολιτικής της. Αυτό είναι δεδομένο και δεν έχει άδικο. Για το «πότε» συμβουλεύει και προφανώς... βιάζεται.

Σίγουρα μάλιστα δεν τον άφησε ανικανοποίητο η απάντηση του Θοδωρή Ρουσόπουλου, που δήλωσε ότι όλα θα γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Εμάς όμως -όπως και τους εργαζόμενους γενικώς- σίγουρα πρέπει να μας ανησυχεί.

ΚΙ ΟΤΑΝ ετοιμάζονται τέτοια πράγματα, φυσικά, δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να περιμένουν τίποτε από το... τσίρκο του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζει «εσωκομματική παράσταση» για το φθινόπωρο, δηλώνοντας μάλιστα και «ικανοποιημένο» από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οταν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ακόμη σκληρότερη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια της ΝΔ, μάλλον δε θα έχουμε καιρό να ασχολούμαστε με τις «συμμετοχικές δημοκρατίες» του Γιωργάκη.

Αλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το έχει ξεκαθαρίσει με τις δηλώσεις του. Οποιες αλλαγές και να κάνει, όσο... εντυπωσιακές κι αν είναι, δε θα αφορούν την πολιτική του κόμματος. Το πολύ να την κάνει ακόμη χειρότερη...

«ΔΕΝ ΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ πλήρως το ευρωπαϊκό μας προφίλ» δικαιολόγησε το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΝ ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, συγκρίνοντας το αποτέλεσμα του ΣΥΝ με τις εθνικές εκλογές.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Μόνον που όταν ένα κόμμα «χάνει» και «βρίσκει» (έστω και μερικώς) το προφίλ του μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών, τότε μάλλον δεν μπορεί κανείς να μιλά για «πολιτική φυσιογνωμία». Για «χαμαιλεοντισμό» και καιροσκοπισμό μόνο μπορεί να μιλάει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ