Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ως το Συνέδριο στην προεδρία του ΣΥΝ

Την απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Συνασπισμού στο επερχόμενο τακτικό συνέδριο, ανακοίνωσε χτες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, ανακινώντας τα σενάρια που τον συνδέουν με την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν και ο ίδιος διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από νωρίς το πρωί διαφαινόταν ο τερματισμός της «ανακωχής» ανάμεσα στις τάσεις. Στελέχη του «αριστερού ρεύματος» επέρριπταν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το εκλογικό αποτέλεσμα στην ηγετική ομάδα. Υπενθύμιζαν τις μεθοδεύσεις της για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως αν αυτή είχε αποφευχθεί, διαφορετική θα ήταν η εξέλιξη, αλλά και τις κινήσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου μία βδομάδα πριν τις εκλογές που αναζωπύρωσαν τα κεντροαριστερά σενάρια. Εξάλλου, συνολικά στην Κουμουνδούρου ήταν διάχυτος ο σκεπτικισμός, αν και σε καμία περίπτωση δε θιγόταν ως πιθανή αιτία των απωλειών η φιλοευρωενωσιακή πολιτική του κόμματος.

Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο συνέρχεται η ΚΠΕ του ΣΥΝ για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον καθορισμό του χρόνου διεξαγωγής του τακτικού συνεδρίου.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χωρίς ωστόσο να πείθει, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε πως η απόφασή του δε σχετίζεται με το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας πως αυτό δεν έπαιξε ρόλο και πως ο ίδιος από πριν το είχε υπαινιχθεί, όταν έλεγε ότι στο τακτικό συνέδριο θα κριθεί και το θέμα του προέδρου που δεν πρέπει να είναι ισόβιος. Βέβαια, πριν τις εκλογές ο ίδιος και επίσημα ο Συνασπισμός διέψευδαν τα δημοσιεύματα περί αλλαγής προέδρου στο τακτικό συνέδριο, τονίζοντας πως αυτό, ως οφείλει, θα κρίνει τη δράση όλων. Ακόμα ο Ν. Κωνσταντόπουλος διευκρίνισε πως η απόφασή του δεν έχει σχέση με σενάρια, απλά «μετά από 3 θητείες δε θέλω να διεκδικήσω για τέταρτη φορά τη θέση του προέδρου. Θα είμαι ενεργός πολιτικός στον ΣΥΝ».

Κατά τα λοιπά, δήλωσε πως χρειάζεται παραπέρα αποσαφήνιση της στρατηγικής και της πολιτικής του ΣΥΝ, σε συνδυασμό με ριζικές τομές στον τρόπο λειτουργίας του, με βαθιά οργανωτική ανασυγκρότηση και συμπλήρωσε πως «είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω δίνοντας πρώτος το παράδειγμα», ενώ επανέλαβε τη θέση πως «η ανασυγκρότηση της αριστεράς είναι στρατηγική μας επιλογή», θέση που για αρκετούς σχετίζεται με τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου για την «ανασυγκρότηση» του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ