Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: «Η διαμαρτυρία, κυρίως για εσωτερικούς εθνικούς λόγους, αλλά και απέναντι σε μια Ευρώπη με δημοκρατικό έλλειμμα, ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των ευρωεκλογών στις χώρες μέλη της Ε.Ε., παλιές και νέες, με τις περισσότερες κυβερνήσεις να τιμωρούνται ανάλογα με το χρόνο παραμονής τους στην εξουσία και με σχετική άνοδο ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων σε πολλές χώρες» (Το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ: «Η χθεσινή μάχη των ευρωεκλογών δεν είχε ουσιαστικές εκπλήξεις. Αν κάποια μικρή έκπληξη παρουσιάσθηκε, αυτή αφορούσε τα επιμέρους ποσοστά των μικρότερων κομμάτων. Πέραν αυτού, κατεγράφη εκείνο που φαινόταν όλο το τελευταίο διάστημα: Διευρύνθηκε η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ και έγινε φανερό πως το κυβερνών κόμμα εδραιώνει την κυριαρχία του, ενώ η κρίση στο ΠΑΣΟΚ (επί της ουσίας) βαθαίνει (...) Οσον αφορά την Αριστερά, τέλος, το ΚΚΕ, με τις σταθερές και καθαρές του απόψεις (όσο και αν διαφωνεί κανείς μ' αυτές), σημείωσε μια σημαντική επιτυχία, την ώρα που ο Συνασπισμός συνεχίζει να "ψάχνεται" και να πειραματίζεται» (Ο Γιάννης Λούλης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η ΛΕΪΛΑ ΖΑΝΑ: «"Για την ειρήνη πρέπει να χύσουμε ιδρώτα, όχι αίμα", είπε χθες η Λεϊλά Ζανά απευθυνόμενη σε χιλιάδες κατοίκους στο Ντιγιάρμπακιρ, που υποδέχθηκαν την πρώην βουλευτή και τους τρεις συντρόφους της με δάκρυα στα μάτια. Από το αεροδρόμιο, όπου επιβιβάστηκαν σε ανοιχτό λεωφορείο, μέχρι την κεντρική πλατεία του Ντιγιάρμπακιρ, χιλιάδες κάτοικοι με χορούς, ζητωκραυγές και λουλούδια εξέφραζαν τη χαρά τους για την αποφυλάκιση των τεσσάρων πρώην βουλευτών, οι οποίοι άρχισαν χθες την πολυήμερη περιοδεία τους στη Νοτιοανατολική Τουρκία. H Ζανά κάλεσε την οργάνωση Kongra Gel, διάδοχο του PKK, να μη διακόψει τη μονομερή εκεχειρία (που είχε κηρύξει το 1999 και την τερμάτισε από την 1η Ιουνίου), αλλά να τη συνεχίσει για έξι ακόμα μήνες» (Το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ