Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κεντροαριστερά και μ' ανοιχτά μυαλά...

Δέκα σελίδες -και το εξώφυλλο έντεκα - χρειάστηκαν στο «Εψιλον» της περασμένης Κυριακής για να περιγράψουν «Μια μέρα με τη Μαίρη Ματσούκα», όπως ήταν ο τίτλος του ...κοπιώδους οδοιπορικού για την πρώτη ευρωβουλευτή στη λίστα του ΠΑΣΟΚ.

Το οδοιπορικό πλαισιωνόταν με δώδεκα φωτογραφίες - και του εξωφύλλου 13 - όπου στις περισσότερες η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο σωματείο της ΚΟΣΜΟΤΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ «πόζαρε στο φακό του ΕΨΙΛΟΝ, με χαρακτηριστική άνεση, χαμόγελο αισιοδοξίας και το σακάκι στον ώμο σαν πραγματικό μοντέλο», όπως αναφέρει μια απ' τις λεζάντες. Δε χωρούσε δηλαδή - ή μήπως δεν υπάρχει - έστω και μια φωτογραφία από κινητοποίηση των εργαζομένων όπου «ηγείται» η Μ. Ματσούκα, ώστε να πιστοποιεί τις διαβεβαιώσεις της: «Η καρδιά μου βρίσκεται στα συνδικάτα. Και γι' αυτά θα αγωνιστώ και στην Ευρωβουλή. Με ανοιχτό μυαλό και πάντα κεντροαριστερά».

Ενα δείγμα του αγώνα της Μ. Ματσούκα δίνεται απ' το οδοιπορικό: «Η δικηγόρος του σωματείου την περιμένει για τη σύμβαση σ' ένα μπιστρό στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Υπό το φως των κεριών οι τρεις γυναίκες (σ.σ. και η γραμματέας της Μ. Ματσούκα), πίνοντας κρασί, προετοιμάζονται για τις διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες».

Τρέμετε, δηλαδή, αφεντικά των Βρυξελλών, καθώς στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου θα κάθονται κεντροαριστερά και μ' ανοιχτά μυαλά, ...γνήσιοι εκπρόσωποι των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ