Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Απαράδεκτη συμπεριφορά δικαστικών αντιπροσώπων

Δύο κρούσματα παρέμβασης των δικαστικών αντιπροσώπων στην άσκηση των αρμοδιοτήτων από πλευράς των εκλογικών αντιπροσώπων του ΚΚΕ, στη Γλυφάδα και το Ελληνικό, παρουσιάστηκαν την ημέρα των εκλογών. Παρεμβάσεις που, στην ουσία, παραβιάζουν τον εκλογικό νόμο αλλά και τις αρμοδιότητές τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Στην ουσία πρόκειται για άλλο ένα δείγμα αυταρχισμού, απέναντι σε εκπροσώπους του ΚΚΕ, που μοναδικό στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν.

Συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, η δικαστική αντιπρόσωπος, Ευαγγελία Κίτσου, ήταν προκλητικότατη, αφού, ζήτησε την απομάκρυνση του εκλογικού αντιπροσώπου του Κόμματος. Ετσι, στο 743 εκλογικό τμήμα, την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων σε παρατήρηση του εκλογικού αντιπροσώπου, η δικαστικός, αντέδρασε και προκλητικά ζήτησε την αποπομπή του από την αίθουσα και κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις. Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχιστεί η καταμέτρηση, για ένα διάστημα, χωρίς την παρουσία του ΚΚΕ. Φυσικά, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης, άμεσα βρέθηκε στο χώρο με επικεφαλής τον Διαμαντή Μαυροδόγλου, ο οποίος προέβη σε έντονη διαμαρτυρία εκ μέρους του ΚΚΕ, το οποίο και καταγγέλλει τη συμπεριφορά της δικαστικού.

Η τάξη, τελικά, μπορεί να αποκαταστάθηκε, όμως, το ζητούμενο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δ. Μαυροδόγλου στο «Ρ», παραμένει: «Η συμπεριφορά της δικαστικού, ήταν απαράδεκτη. Παραβίασε όχι μόνο τον εκλογικό νόμο, αλλά και την ιδιότητά της, ως δικαστικού αντιπροσώπου». Μάλιστα, η ίδια η δικαστικός, αποπειράθηκε να μεταθέσει το ζήτημα σε... «προσωπική» διαφωνία με τον εκλογικό αντιπρόσωπο, λέγοντας πως αν έρθει κάποιος άλλος στη θέση του δε θα υπήρχε πρόβλημα. Η απάντηση της ΚΟ ήταν πως αυτό είναι ζήτημα του ΚΚΕ. «Πρόκειται για ένα γενικότερο κλίμα, που αφορά τον τρόπο συμπεριφοράς της δικαιοσύνης απέναντι στο ΚΚΕ. Είναι απαραίτητο ο Δικηγορικός Σύλλογος να παρέμβει και να καταδικάσει αυτές τις απαράδεκτες ενεργείες», επισήμανε ο Δ. Μαυροδόγλου.

Αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στο Ελληνικό. Εκεί ο εκλογικός αντιπρόσωπος, έκανε κάποιες παρατηρήσεις για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίες είναι απόλυτα νόμιμες και μέσα στη δικαιοδοσία κάθε αντιπροσώπου. Ωστόσο, η αντίδραση ήταν και πάλι απαράδεκτη. Ο δικαστικός ζήτησε από τον εκλογικό αντιπρόσωπο να... κάτσει στη γωνία και όταν ο τελευταίος αντέδρασε, η απάντηση ήταν «να περάσει έξω». Μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση κάλεσε τη φρουρά, ωστόσο, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν υπήρξε σύλληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ