ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡ. ΑΡΑΒΑΝΗ - Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ
«Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού»

Η πρόταση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στον υφυπουργό Αθλητισμού

Από τη συνάντηση του Γερ. Αραβανή με τον υφυπουργό Γ. Ορφανό
Από τη συνάντηση του Γερ. Αραβανή με τον υφυπουργό Γ. Ορφανό
Συνάντηση είχε χτες ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γεράσιμος Αραβανής με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό. Αυτή ήταν στα πλαίσια για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους και την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού. Αμέσως μετά τη συζήτηση ο Γεράσιμος Αραβανής δήλωσε: «Μετά την πρόσκληση του υφυπουργού συζητήσαμε ορισμένα θέματα κατά βάση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και του επαγγελματικού αθλητισμού γενικότερα. Εχουμε και εμείς πάρα πολλές ανησυχίες γύρω από την εξέλιξή του. Δίπλα στις επιτυχίες που ζήσαμε τελευταία με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα στο χώρο. Η δική μας άποψη είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι η προοπτική για τη νεολαία και το λαό είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Βεβαίως θέλουμε και τα μεγάλα προβλήματα να μειωθούν όπως είναι η βία και γενικότερα όλα αυτά που ζούμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ανταλλάξαμε απόψεις με τον υφυπουργό ενόψει του νομοσχεδίου που θα καταθέτει τη γνώμη μας, ότι χρειάζονται μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης, οικονομικής και άλλης, και φυσικά ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού άμεσα».

Ο υφυπουργός Γ. Ορφανός τόνισε μεταξύ άλλων: «Σαφέστατα μπορώ να πω ότι η συνάντηση ήταν καρποφόρα. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ είναι προετοιμασμένοι με σκέψεις για όλα τα θέματα. Συζητήσαμε αρκετά το κομμάτι που αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στην αναγκαιότητα να τον ενισχύσουμε στις υποδομές, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό και κυρίως στη νέα γενιά να έχει τους χώρους μέσα στους οποίους θα αθλείται».

ΑΕΚ
Καλά μαντάτα

Χαμογελαστός έφυγε ο Ντέμης Νικολαΐδης από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού. Και αυτό γιατί πήρε τη διαβεβαίωση ότι η πολιτεία θα δώσει περίοδο χάριτος στην ΑΕΚ, η οποία εάν δεν υπαχθεί στο άρθρο 44, τότε θα ενταχθεί στην ειδική ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ.

«Δε θα υποβιβαστεί κανένας σύλλογος κατά τη διάρκεια του 2004», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ορφανός.

Στη FIFA προσέφυγε ο Γιαννάκης Οκκάς, ζητώντας το ποσό των 1,9 εκατ. ευρώ (680.000 ευρώ δεδουλευμένα και 800.000 από αυτά που θα λάμβανε τη νέα περίοδο) που του οφείλει η ΑΕΚ, και παράλληλα την ελευθερία του.

Την «Ενωση» αποχαιρέτησε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος συμφώνησε με τον Νικολαΐδη σε ό,τι αφορά στα οφειλόμενα με τον αρχηγό της Εθνικής να χαρίζει στην ΑΕΚ τα μισά από αυτά. Ο «Τεό» αρκείται να λάβει 360.000 ευρώ σε εξαμηνιαίες δόσεις.

  • Το έντονο φλερτ του Φερνάντο Σάντος με την ΑΕΚ, όλα δείχνουν, ότι θα καταλήξει σε γάμο. Ο Πορτογάλος προπονητής βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα και είχε πολύωρο ραντεβού με τον Ντέμη Νικολαΐδη σε κεντρικό ξενοδοχείο, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ενωσης, επιστρέφοντας στους «κιτρινόμαυρους» μετά από δύο χρόνια. Στην ΑΕΚ εξάλλου, συνεχίζουν και το μεταγραφικό σαφάρι, με τον Ανδρέα Νινιάδη να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία. Ο έμπειρος μέσος, που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον τεχνικό διευθυντή της Ενωσης, Ιλια Ιβιτς, για να συζητήσουν την περίπτωση μεταγραφής. Ο Ανδρέας Νινιάδης έλεγε μετά τη συνάντηση: «Γνωρίζω χρόνια τον Ιλια, θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Το θέμα είναι οικονομικό, καθώς έχω προτάσεις και από άλλες ομάδες». Η ΑΕΚ, εξάλλου, ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτηση του Σταύρου Τζιωρτζιόπουλου για 2+1 χρόνια.
ΠΑΟ

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την απόκτηση του Μασέι Μπικόφσκι κοινοποιήθηκε και πλέον με αυτή την κίνηση η πράσινη διοίκηση ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της, που θα πλαισιώσουν τους υπόλοιπους παίκτες για την επερχόμενη σεζόν.

Ο Πολωνός υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές απολαβές του. Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 24χρονο Πολωνό ποδοσφαιριστή Μασέι Μπικόφσκι».

Ο 24χρονος επιθετικός έχει ήδη ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα που προετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Περιζήτητος ο Δέλλας

Οι εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα, στην ξέφρενη πορεία στα γήπεδα της Πορτογαλίας, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του εξωτερικού. Ο λόγος, φυσικά, γίνεται για τον Τραϊανό Δέλλα. Ο «Κολοσσός της Ρόδου» έχει μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο της Εβερτον, αλλά και της Τότεναμ, οι οποίες προστέθηκαν μαζί με την Πόρτο στην ...κούρσα της απόκτησής του. «Εχουμε πολλές προσφορές από ομάδες, όπως η Εβερτον, η Τότεναμ και η Πόρτο», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του αμυντικού της Ρόμα, Στεφάνο Αντονέλι. Μάλιστα, στο σχετικό ρεπορτάζ του BBC, αναφέρεται πως ο τεχνικός της Τότεναμ, Ζακ Σαντινί, ο οποίος ήταν προπονητής της Γαλλίας στο Euro, έμεινε έκπληκτος από την εμφάνιση του Δέλλα στο παιχνίδι των «τρικολόρ» με την Εθνική ομάδα, όταν και «έσβησε» τον Τιερί Ανρί.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Δεν έχει τελειωμό...

Οι υποθέσεις ντόπινγκ που αφορούν Αμερικανούς αθλητές και αθλήτριες δεν έχουν τελειωμό. Η Αμερικανίδα σπρίντερ Τόρι Εντουαρντς, η οποία ήταν δεύτερη στα 100μ. των τράιαλς των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες, έχει βρεθεί «θετική» σε έλεγχο ντόπινγκ, στον οποίο υποβλήθηκε νωρίτερα φέτος, κατά τη διάρκεια ενός μίτινγκ στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Chicago Tribune». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Εντουαρντς βρέθηκε «θετική» στην ουσία νισεταμίδη, η οποία αποτελεί διεγερτικό του νευρικού συστήματος και είναι απαγορευμένη από την IAAF. Αν τελικά η Εντουαρντς τιμωρηθεί, δεν πρόκειται να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι έχει προκριθεί. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι πέρσι η Αμερικανίδα σπρίντερ, στο παγκόσμιο του Παρισιού και στα 100μ., ήταν δεύτερη μετά τη συμπατριώτισσά της Κέλι Γουάιτ, η οποία, όμως, είχε βρεθεί «ντοπέ» και της αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο, που δόθηκε στην Εντουαρντς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Δοκιμάζει Ρέζιτς

Ο διεθνής Κροάτης Ιβάν Ρέζιτς δοκιμάζεται από τον Ολυμπιακό και εφόσον ικανοποιήσει τότε θα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων». Ο Ρέζιτς γεννήθηκε στις 15 Σεπτέμβρη του 1979 και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Τις τελευταίες δυο μέρες προπονείται στο Ρέντη υπό την επίβλεψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς κι αν ο Σερβοέλληνας τεχνικός μείνει ευχαριστημένος από την απόδοσή του, θα εισηγηθεί για την απόκτησή του. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν από το 2001 ως τώρα στη Βάρτεξ, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Ρέζιτς (1,82 μέτρα, 70 κιλά) είχε συμπεριληφθεί στα παιχνίδια προετοιμασίας της Κροατίας από τον ομοσπονδιακό προπονητή Οτο Μπάριτς, ο οποίος όμως τελικά δεν τον επέλεξε για τα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004.

ΒΟΛΕΪ
«Πατρινός» ο Κυριαζής

Τη φανέλα της ΕΑΠ θα φορά την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Χρύσανθος Κυριαζής. Ο διεθνής ακραίος, που τα τελευταία τρία χρόνια ήταν αθλητής του Ολυμπιακού, απάντησε θετικά στη βελτιωμένη πρόταση της πατρινής ομάδας και χτες ή το αργότερο σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της πατρινής ομάδας κ. Χριστόπουλο για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψει το συμβόλαιο.

«Κάνω μια καινούρια αρχή. Επέλεξα την ΕΑΠ γιατί θεώρησα ότι είναι μια από τις ομάδες που διψάνε για διάκριση και θέλω κι εγώ να διακριθώ μέσα από αυτή. Θα βοηθήσω όσο μπορώ από τη μεριά μου να πετύχει η ΕΑΠ περισσότερα στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι οι άνθρωποι αυτοί έδειξαν με κάθε τρόπο ότι με ήθελαν στην ομάδα, έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα. Είναι μια επαρχιακή ομάδα που μαζεύει κόσμο στο γήπεδο. Ελπίζω να παίξουμε καλό βόλεϊ, να αφήσουμε στο στίγμα μας στο πρωτάθλημα», δήλωσε στο «Sportnews» ο Κυριαζής.

Ο διεθνής ακραίος αυτό το διάστημα έχει κυρίως το μυαλό του στην εθνική ομάδα και εύχεται να είναι στη δωδεκάδα που θα επιλέξει ο Στέλιος Προσαλίκας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ