ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΟΚ
Αερόπλοιο, το «μάτι» του «Μεγάλου Αδελφού»

«Θα βλέπει» τα πάντα στο Λεκανοπέδιο με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Ετοιμο ν' αναλάβει το... έργο της παρακολούθησης, είναι το αερόπλοιο που θα αναλάβει την επιτήρηση της καθημερινότητας των πολιτών του λεκανοπεδίου Αττικής. Με πρόσχημα τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτό το τεράστιο ηλεκτρονικό «μάτι», μήκους 59 και ύψους 20 μέτρων, με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και υπερσύγχρονους αισθητήρες, θα μεταδίδει απευθείας εικόνα στους σταθμούς εδάφους και στα κέντρα επιχειρήσεων που έχουν στηθεί στην Αττική από τις ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Το μεγαλύτερο από τα κέντρα επιχειρήσεων είναι το C4I που έχει εγκατασταθεί στο αστυνομικό μέγαρο και θα ελέγχει τις 1.600 κάμερες, οι 551 από τις οποίες έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους της Αττικής. Το αερόπλοιο σε πλήρη συντονισμό με αυτό, θα πετάει 20 ώρες το 24ωρο, σε ύψος 1.500 μέτρων και θα κινείται πάνω από τους δρόμους της Αττικής και από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως και πάνω από κάθε σημείο όπου εντοπιστεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ότι διαταράσσει το σχέδιο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η... «διαταραχή», σύμφωνα και με ορισμένα σενάρια ασκήσεων που έχουν γίνει με στόχο την ολυμπιακή ασφάλεια, περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση διαδηλώσεων έξω από ξένες πρεσβείες.

Το αερόπλοιο έχει ενοικιαστεί από την SAIC, τη γνωστή εταιρία - συνεργάτη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ - και ο συντονισμός του «έργου» (σ.σ. συντονισμός εικόνων και δεδομένων) του θα γίνεται από τον αντιπρόεδρό της, Κ. Ταμπς, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής κρατικός αξιωματούχος για θέματα ασφάλειας στους αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι. Πέρα από τις ύποπτες κινήσεις ή περιστατικά, το αερόπλοιο θα τροφοδοτεί με στοιχεία και για την κίνηση στους δρόμους, ώστε να διευκολύνονται τα οχήματα των επίσημων και των αθλητικών αποστολών. Ολα τα οχήματα των επίσημων θα έχουν σύνδεση με δορυφόρο, ώστε το C4Ι να ξέρει κάθε στιγμή πού βρίσκονται.

Παράλληλα το «έργο» του αναμένεται να ενισχυθεί από έξι «μπαλόνια» τα οποία θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά υψώματα της Αττικής και θα διαθέτουν κάμερες. Τα τελευταία δε θα... υπερίπτανται πάνω από τον αττικό ουρανό, αλλά θα είναι δεμένα σε σταθερές βάσεις και θα φυλάσσονται.

Χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, ενημέρωσε τους πρέσβεις των χωρών - μελών της ΕΕ για θέματα που αφορούν την ασφάλεια επίσημων και μελών αθλητικών αποστολών, εγκαταστάσεων, μεταφορών, αεροδρομίων, αστικών περιοχών, καθώς και τη διαχείριση πληροφοριών και την εκτίμηση απειλών, όπως και γενικότερα θέματα ασφάλειας. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας στο σπίτι του Ολλανδού πρέσβη Πολ Μπράουερ.

ΕΕΔΥΕ
Οι ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να τρομοκρατούν

Η Επιτροπή καταγγέλλει το κλίμα τρομοϋστερίας και αστυνομοκρατίας, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε κινητοποίηση του φιλειρηνικού κινήματος καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη με αφορμή τη συμπλήρωση 59 χρόνων, στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς, που φέτος συμπίπτει με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και όλο το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργείται.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, «59 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους». Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διακήρυξε το νέο δόγμα του προληπτικού πολέμου, που είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο. Κατάρτισε απροκάλυπτα τον κατάλογο των χωρών που αποτελούν τον "άξονα του κακού"».

Η ΕΕΔΥΕ αναφέρει: «Η φετινή εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ για να τιμήσει τα αθώα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος συμπίπτει με την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.

Η διεξαγωγή τους σκιάζεται:

- Από την "τρομοϋστερία" που καλλιεργείται και εντείνεται όσο φτάνουμε προς την έναρξη των αγώνων. "Τρομοϋστερία" με ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, των κατασταλτικών μηχανισμών, με κάμερες - χαφιέδες και απαγόρευση διαδηλώσεων.

- Από την παρουσία του NATO μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης να εγγυηθεί δήθεν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, προκαλώντας έτσι τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

- Από την υποκρισία σχετικά με την υπογραφή ολυμπιακής εκεχειρίας από χώρες οι οποίες έχουν πρωτοστατήσει στη σφαγή των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ».

Και καταλήγει: «Το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό -φιλειρηνικό κίνημα φουντώνει. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό την Πέμπτη, 5 Αυγούστου και ώρα 7.30 μμ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να πραγματοποιήσουν ανάλογες εκδηλώσεις, τιμώντας τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Απαγόρευε σεισμούς, λουτρό και... βήξιμο!

Οι εκάστοτε υπουργοί Δημόσιας Τάξης - και ο σημερινός - που ξοδεύουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αντιμετώπιση της αόρατης τρομοκρατίας και μετακαλούν ξένους πράκτορες, για τον ίδιο λόγο, δεν έχουν παρά να αντιγράψουν τις ενέργειες και την ημερήσια διαταγή του αρειμάνιου ενωματάρχη - διοικητή της Δημητσάνας και της γύρω περιοχής, «καθ' όλην τη διάρκειαν των εορτών»... όπως η Ολυμπιάδα τώρα.

Ο γραφικός λοιπόν αυτός ενωματάρχης με διαταγή του, που φέρει ημερομηνία 3/12/1883 και βρίσκεται στη βιβλιοθήκη της ιστορικής Δημητσάνας, όριζε με το άρθρο 10:

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΙ ΣΕΙΣΜΙΚΑΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ, προς αποφυγήν καταπλήξεως (!) του κοινού και του λαού και χάριν τηρήσεως αναψυχής...».

Και αφού εξαφάνισε τους σεισμούς, μεριμνά για την προστασία των ηθών, απαγορεύοντας την είσοδο αμφοτέρων των γενών και ουδετέρων εξ θερμούς λουτήρας καθ' όλην τη διάρκειαν της εορτής. Ωσαύτως απαγορεύεται η διανυκτέρευσις και μετάβασις προς ρεμβασμόν εις τους πρόποδας (!) και παρά τας θαλάσσας, αμφοτέρων των γενών προς αποφυγήν ακουσίου... απαγωγής μεταξύ των (σ.σ. Η θάλασσα στη... Δημητσάνα ανήκει στις φαντασιώσεις του ενωματάρχη). Απαγορεύεται, συνεχίζει ακάθεκτος, το συνομιλείν εντός του λουτήρος με άτομα εις άλλους λουτήρας, ως και το τάραγμα του ύδατος δι' αερίων αφεδρωνοκρούσεων.

Απαγορεύεται, ενώπιον ξένων, η μαγκουροφορία, ο πυροβολισμός, το απότομον βήξιμον, η εκκαθάρισις της ρινός (τούτου επιτρεπομένον εν απομακρυσμένη συνοικία και περί λύχνον αφάς! (σ.σ. Να ένα... καλό άρθρο και για το νέο τρομονόμο).

Στη συνέχεια διατάζει: «Να θέσωσι φίμωτρα ανά τα στόματα των φωνασκούντων έμψυχων ζώων και κτηνών διαφόρων καταγωγών, γένους και φύσεως, ή, και... ανθρωπογυναικών, ακαταλλήλων συμπεριφοράς. Να ενώσωσι διά στερεών αλύσεων τους κύνας» και τους... σκύλους και άπαντα τα ΚΑΚΟΠΟΙΑ στοιχεία τα τυχόν δυνάμενα να προσβάλουν την εγχώριαν αιδώ.

Υπόδειγμα ο ενωμοτάρχης για το νέο τρομονόμο!


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ