Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Απαγόρευε σεισμούς, λουτρό και... βήξιμο!

Οι εκάστοτε υπουργοί Δημόσιας Τάξης - και ο σημερινός - που ξοδεύουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αντιμετώπιση της αόρατης τρομοκρατίας και μετακαλούν ξένους πράκτορες, για τον ίδιο λόγο, δεν έχουν παρά να αντιγράψουν τις ενέργειες και την ημερήσια διαταγή του αρειμάνιου ενωματάρχη - διοικητή της Δημητσάνας και της γύρω περιοχής, «καθ' όλην τη διάρκειαν των εορτών»... όπως η Ολυμπιάδα τώρα.

Ο γραφικός λοιπόν αυτός ενωματάρχης με διαταγή του, που φέρει ημερομηνία 3/12/1883 και βρίσκεται στη βιβλιοθήκη της ιστορικής Δημητσάνας, όριζε με το άρθρο 10:

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΙ ΣΕΙΣΜΙΚΑΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ, προς αποφυγήν καταπλήξεως (!) του κοινού και του λαού και χάριν τηρήσεως αναψυχής...».

Και αφού εξαφάνισε τους σεισμούς, μεριμνά για την προστασία των ηθών, απαγορεύοντας την είσοδο αμφοτέρων των γενών και ουδετέρων εξ θερμούς λουτήρας καθ' όλην τη διάρκειαν της εορτής. Ωσαύτως απαγορεύεται η διανυκτέρευσις και μετάβασις προς ρεμβασμόν εις τους πρόποδας (!) και παρά τας θαλάσσας, αμφοτέρων των γενών προς αποφυγήν ακουσίου... απαγωγής μεταξύ των (σ.σ. Η θάλασσα στη... Δημητσάνα ανήκει στις φαντασιώσεις του ενωματάρχη). Απαγορεύεται, συνεχίζει ακάθεκτος, το συνομιλείν εντός του λουτήρος με άτομα εις άλλους λουτήρας, ως και το τάραγμα του ύδατος δι' αερίων αφεδρωνοκρούσεων.

Απαγορεύεται, ενώπιον ξένων, η μαγκουροφορία, ο πυροβολισμός, το απότομον βήξιμον, η εκκαθάρισις της ρινός (τούτου επιτρεπομένον εν απομακρυσμένη συνοικία και περί λύχνον αφάς! (σ.σ. Να ένα... καλό άρθρο και για το νέο τρομονόμο).

Στη συνέχεια διατάζει: «Να θέσωσι φίμωτρα ανά τα στόματα των φωνασκούντων έμψυχων ζώων και κτηνών διαφόρων καταγωγών, γένους και φύσεως, ή, και... ανθρωπογυναικών, ακαταλλήλων συμπεριφοράς. Να ενώσωσι διά στερεών αλύσεων τους κύνας» και τους... σκύλους και άπαντα τα ΚΑΚΟΠΟΙΑ στοιχεία τα τυχόν δυνάμενα να προσβάλουν την εγχώριαν αιδώ.

Υπόδειγμα ο ενωμοτάρχης για το νέο τρομονόμο!


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ