Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζ. ΜΠΑΡΟΖΟ
«Ναι» σε πόλεμο και μεταλλαγμένα

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιούλη συνάντηση της Ευρωομάδας GUE/NGL με τον Ζ. Μπαρόζο μετά από αίτημά του.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπαρόζο υπερασπίστηκε, με προκλητικό τρόπο, τη φιλοπόλεμη πολιτική της κυβέρνησής του και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά του Ιράκ, σημειώνοντας πως έχουν ξεπεραστεί οι διαφορές που δίχαζαν την τελευταία. Ξεκαθάρισε ότι η στρατηγική της ΕΕ είναι σε άμεση σύνδεση με τις ΗΠΑ.

Υποστήριξε ένθερμα τη στρατηγική της Λισαβόνας και το Σύμφωνο Σταθερότητας, σημειώνοντας μάλιστα πως η δική του υποψηφιότητα προωθεί τη συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που τον στήριξαν, δηλαδή τους συντηρητικούς και σοσιαλιστές, και πως στόχος του είναι να προωθήσει τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων (!!!) και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε η ΕΕ να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Σε ερώτηση της Διαμάντως Μανωλάκου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, που αφορούσε στις επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα και την ποιότητα ζωής από τις πολιτικές της ΕΕ, στις οποίες συγκαταλέγεται και η ελεύθερη κυκλοφορία Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (Μεταλλαγμένα) παρά τις βάσιμες υποψίες για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, απάντησε προκλητικά, υπερασπιζόμενος τη συνέχιση της παροχής άδειας κυκλοφορίας ΓΤΟ, δίνοντας μάλιστα έμφαση στην ανάγκη να πειστούν οι λαοί, αλλά και οι κυβερνήσεις που τηρούν περιοριστικές πολιτικές, να τις καταργήσουν.

Αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στο επιχείρημα της Δ. Μανωλάκου πως αυτή η επικίνδυνη πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών, ο κ. Μπαρόζο ισχυρίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει νομική διαφάνεια στις αδειοδοτήσεις, αγνοώντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εγγύηση για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων τόσο στην ανθρώπινη υγεία, όσο και στο περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ