Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Μπλακ άουτ

1. Ο Ελλην πρωθυπουργός, όντας μια ζωή άουτ, αυτή τη φορά έγινε εντελώς μπλακ. Φώναζε στους τεχνικούς της εξουσίας σαν τενόρος σε αποσύνθεση. Το μπλακ άουτ τον είχε καταβάλει μαζί με το σύνδρομο της ψωρο-Κώσταινας, που δεν είναι άλλο από το: «Τι θα πει για μένα η γειτονιά!», «Ρεζίλι θα γίνω στην Ευρώπη, ρεζίλι και στις κυρίες του CNN και ποιος ξέρει και πού αλλού ακόμα!»

2. Οι μόνοι χαρούμενοι μέσα στο χάος ήταν οι απανταχού εργαζόμενοι. Βρέθηκα στο κέντρο της Αθήνας και έζησα έστω γι' αυτές τις ώρες τον χαμένο παράδεισο των ανθρώπινων σχέσεων. Οι εργαζόμενοι είχαν βγει από τους οικογενειακούς τάφους, που ξετσίπωτα ονομάζουν χώρους εργασίας, και μιλούσαν ακατάπαυστα, έβλεπαν φως, κανονικό φως, φως που έχουν στερηθεί, φως εκ φωτός θεού, αληθινό...

3. Ο γαϊδουροσκούφης της κυβερνήσεως έστρεφε το κεφάλι του το γεμάτο μπλακ άουτ προς τον Κάιζερ Οτο, απορώντας γιατί δεν έκανε τίποτε γι' αυτό το χάος. «Μήπως είναι ένας ακόμη ψευδοπροφήτης αυτός ο προπονητής;» μονολογούσε.

4. Η πιο ωραία όμως σκηνή του χάους παίχτηκε σ' ένα φιλανθρωπικό γκαλά με καλλιστεία για σκύλους. Φανταστείτε τι έγινε όταν τους επισκέφτηκε το σκοτάδι. Σας λέω μόνο πως κράνος πυροσβέστη ανακατεύτηκε με μαλλί της γριάς και δόντια ντόμπερμαν.

5. Ο μόνος ευτυχής της κυβέρνησης, μέσα στον κόσμο του και στην ησυχία που του προσφέρουν απλόχερα τ' αυτιά του, ήταν ο Σουφλιάς, ο οποίος μέσα στο χάος των χριστιανών χόρευε τσάμικο σαν μαθητούδι της Δόρας Στράτου. Λυπημένος ήταν μόνο ο Χριστόδουλος, που δεν μπορούσε ν' αντέξει τόσες ώρες χωρίς κάμερα μπροστά του.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ