Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πανωτόκια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝΕ, το ξανασκεφτήκανε και τελικά κατέληξαν στην Κυβερνητική Επιτροπή - όπως διοχετεύουν στα ΜΜΕ - να αυξήσουν το ποσό των δανείων που θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις για τα πανωτόκια σε περισσότερο από 2,2 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περισσότερα των 700 εκατομμυρίων δραχμών.

Υποθέτουμε πως το συγκεκριμένο ποσό δεν αφορά στους ...μισθωτούς και συνταξιούχους δανειολήπτες, αφού είναι μάλλον απίθανο να τους χορήγησε κάποια τράπεζα δάνειο τέτοιου μεγέθους.

Μάλλον, λοιπόν, παίρνουμε μια πρώτη γεύση για το ...πού το πάνε οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομίας και επιβεβαιώνουμε τις - λογικότατες - υποψίες για το ποιους καλείται να εξυπηρετήσει το εν λόγω νομοθέτημα.

Αλλωστε, αν όντως οι κυβερνώντες ήθελαν, όπως υποσχέθηκαν, να εξυπηρετήσουν πραγματικά τον κοσμάκη, που κυνηγούν οι τράπεζες, είχαν πολλές ευκαιρίες μέχρι τώρα για να το κάνουν.

Ας μην ξεχνάμε και τη ...σιωπή ικανοποίησης από την πλευρά της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, που μας προδιαθέτει να ανησυχούμε ιδιαιτέρως για το νομοθέτημα που θα δούμε να κατατίθεται την ερχόμενη βδομάδα.

ΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ενέργειες, μας απειλούν οι ΗΠΑ, σε περίπτωση - λένε - τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ολυμπιάδα και η ...κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τη σχετική δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δηλαδή, τι άλλο πρέπει να ειπωθεί πέρα από τον Ατλαντικό, για να ...υποψιαστούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας; Αυτά ακριβώς, δηλαδή, που έχουν παραχωρήσει στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια των Αγώνων;

Είναι γνωστή η δουλικότητα που επιδεικνύουν απέναντι στους συμμάχους, όμως όταν αυτή ξεπερνά την κοινή λογική μάλλον οδηγούμαστε σε ακρότητες, που δικαίως εξοργίζουν κάθε Ελληνα πολίτη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ...ανακοινώσεις από την Γιάννα Αγγελοπούλου, για το πόσα χιλιόμετρα κορδέλες θα χρησιμοποιηθούν στο στολισμό της Αθήνας, ενόψει της Ολυμπιάδας. Μάλλον, όμως, έχουν ξεχάσει ότι, όπως και στα δώρα, έτσι και στις πόλεις δε μετράει το περιτύλιγμα, αλλά το περιεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ