Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντικές τοποθετήσεις

Στη σύσκεψη έγιναν πολλές και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις. Ανάμεσα σε άλλους ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας επισήμανε ότι στην ΕΕ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, διαμορφώθηκε ένα τεράστιος κατασταλτικός μηχανισμός με στόχους που οριοθετήθηκαν από τη σύσκεψη κορυφής του 1999 στο Τάμπερε κι ακόμα νωρίτερα.

Ο δημοσιογράφος Γ. Ε. Διακογιάννης τόνισε ότι στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που βιώνουμε διεθνώς η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο, εξυπηρετώντας αποφάσεις που λαμβάνονται σε ΗΠΑ, Βρετανία κι αλλού. Ακόμα μίλησε για προσπάθειες χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και διείσδυσης στην κορυφή τους.

Ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής «της Δημοκρατικής Συσπείρωσης», υπογράμμισε ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα πρώτο βιώνει τα κατασταλτικά χτυπήματα. Εφερε για παράδειγμα τους εργαζομένους στο ΟΑΚΑ, όπου απαγορεύεται να κινητοποιηθούν για εργασιακά τους ζητήματα, διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμα 50.000 ευρώ κι ένα χρόνο φυλάκισης.

Ο Σ. Αλντογάν, μέλος της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται αποσκοπούν στο να κόψουν όποια γροθιά και φωνή σηκώνεται ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και την πολιτική του. Οτι πλέον και θεσμοθετημένα κάθε πολίτης θεωρείται ύποπτος, ο εργάτης αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης επειδή διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Ο Δ. Χοχόλης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, επισήμανε ότι οι συνάδελφοί του βιώνουν τη στρατιωτικοποίηση καθημερινά. Οτι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εξακολουθεί και βάζει κάμερες παρακολούθησης, ενώ ήθελε να τοποθετήσει και βιομετρικούς ανιχνευτές παλάμης, όπως κι ανιχνευτές μετάλλων για τους εργαζομένους. Ακόμα μυστικοί ιδιωτικοί αστυνομικοί συνεχίζουν να περιδιαβαίνουν τους χώρους του ΜΕΤΡΟ.

Ο Γ. Παπαδόπουλος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Εθνικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, είπε ότι οι εργαζόμενοι στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ, αν και είμαστε μπροστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και είναι πολύπειροι σε διοργανώσεις τέτοιων γεγονότων, εκτοπίζονται από τα στάδια. Οδηγούνται σε άδεια και θα αξιοποιηθούν μόνο λίγοι ως βοηθοί ταξιθετών και μόνο όσοι έχουν αψεγάδιαστο ποινικό μητρώο.

Ο Αγγελος Ρεπής, τέως εφέτης, σημείωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ οικοδομούν με συγκεκριμένα μέτρα έναν ενιαίο χώρο ασφάλειας και δικαιοσύνης για την υπεράσπιση της «νέας τάξης πραγμάτων».

Ο Θ. Θεοδωρόπουλος, νομικός, σημείωσε ότι και το Ποινικό Δίκαιο χρησιμοποιείται πλέον ως μέσο καταστολής, με σκοπό την αντιμετώπιση κάθε αντίστασης στην κυρίαρχη πολιτική ως αξιόποινη πράξη.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ξεχωρίσαμε και τους: Β. Δημόπουλο μέλος ΔΣ του ΔΣΑ, Χ. Παπαμάργαρη τέως υπουργό, Αγ. Παπανεοφύτου καθηγητή Πανεπιστημίου, Γ. Μπουλούγαρη πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, Α. Αντωνασιώτη μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, Κ. Μυλωνόπουλο από την ΟΒΣΑ, Δ. Πρωτοψάλτη από τον ΣΦΕΑ 1967-1974, τον Θ. Κακαβά από την Ενωση Λογιστών, τον Μ. Κεφαλληνό από την ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κι όμως, υπάρχει «cheating» και στο σκάκι... (2019-10-12 00:00:00.0)
Ποινή αποκλεισμού στην Εράνι (2017-08-08 00:00:00.0)
Δείγμα θετικό για εθνική (2014-08-22 00:00:00.0)
Σε εμπόλεμη κατάσταση τα ελληνικά αεροδρόμια (2003-03-13 00:00:00.0)
Ερωτήματα που ζητούν απάντηση (1998-08-27 00:00:00.0)
"Στα μαλακά" η Κλέπκου (1998-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ