Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Σε εμπόλεμη κατάσταση τα ελληνικά αεροδρόμια

Τη βεβαιότητα της κυβέρνησης για τον επικείμενο πόλεμο εναντίον του Ιράκ αποκαλύπτει η σπουδή για τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Σε χτεσινή συνεδρίαση - τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες - της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας της Πολιτικής Αεροπορίας, υπό τον υπουργό Μεταφορών-Επικοινωνιών, αποφασίστηκε να αυξηθεί άμεσα η αστυνόμευση στα ελληνικά αεροδρόμια, σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ με το υπουργείο Εσωτερικών εξετάστηκαν οι δυνατότητες άμεσης απόσπασης υπαλλήλων για την ικανοποίηση των ειδικών αναγκών στελέχωσης. Επίσης, αποφασίστηκε η προμήθεια επιπλέον 21 ανιχνευτών εκρηκτικών για τον πλήρη έλεγχο των παραδιδόμενων αποσκευών. Παράλληλα, ανακοινώθηκε, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις, ότι ορίστηκε διαδικασία που προτάθηκε από την ΕΥΠ για θέματα της αρμοδιότητάς της.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν αποφασιστεί και εφαρμόζονται ήδη αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα ελληνικά αεροδρόμια. Τότε η κυβέρνηση δικαιολόγησε την απόφαση αυτή με την αναφορά στους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους αερολιμένες «σε περιπτώσεις έκρυθμων τοπικών ή γενικότερων συνθηκών». Στη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι τα μέτρα για την προστασία των αερολιμένων και γενικότερα των αερομεταφορών λαμβάνονται «ενόψει πιθανότητας έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ».

Για την εφαρμογή των μέτρων θα διατεθούν επιπλέον πόροι, χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος τους. Στη χτεσινή ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης, της ΥΠΑ, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, της «Ολυμπιακής», της Ενωσης Ελλήνων Αερομεταφορέων και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ