Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Αντιπολεμικός συναγερμός για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

Στη 1 το μεσημέρι, στην κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Σε αντιπολεμικό συναγερμό βρίσκεται το φιλειρηνικό κίνημα της Μακεδονίας και της Θράκης. Προετοιμάζει τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στο παλλαϊκό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 15 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διήμερης λαϊκής Αντισυνόδου που οργανώνει η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», μαζί με την ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ και το Βαλκανικό Αντινατοϊκό Κέντρο.

Με στόχο να σταματήσουν τη μηχανή του πολέμου και να αποτρέψουν το νέο ματοκύλισμα του ιρακινού λαού που ετοιμάζουν οι Ευρωαμερικάνοι ιμπεριαλιστές, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, η νεολαία, ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Στη Θεσσαλονίκη καθημερινά πραγματοποιούνται περιφερειακά πικετοφορίες και άλλες αντιπολεμικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της προπαγάνδισης της παλλαϊκής κινητοποίησης.

Προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί από το Αγαλμα του Βενιζέλου και το Βαρδάρι. Η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στο χώρο μπροστά από την κεντρική Πύλη του λιμανιού. Στη διάρκεια της εκδήλωσης στο χώρο του λιμανιού θα τοποθετηθεί ειδική τιμητική πλάκα στη μνήμη των θυμάτων του ιμπεριαλισμού. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο.

Καθημερινά ολοένα και περισσότεροι φορείς δηλώνουν παρών στον αγώνα ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Χτες τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στο λιμάνι ανακοίνωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Οι Σύλλογοι Φοιτητών Φυσικού, Ψυχολογικού, ΤΕΦΑΑ, Τοπογράφων, Δασολογίας, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων του ΑΠΘ καλούν τους φοιτητές, μαζί με το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να συμμετάσχουν μαζικά στην προσυγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο.

Αντίστοιχες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης και άλλων φορέων.

- Στη Φλώρινα το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία.

- Την ίδια μέρα συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Πτολεμαΐδα στις 6.30μμ στην κεντρική πλατεία και στην Κοζάνη στις 7μμ στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ