Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Προς συνηγόρους

Το παιχνιδάκι της «17 Ν» συνεχίζεται. Οι προβοκάτορες, κρυμμένοι 27 χρόνια πίσω από κουκούλες και με φόντο τις αφίσες του Μαρξ, του Τσε και του Βελουχιώτη, συκοφαντούσαν την Αριστερά και το επαναστατικό κίνημα της χώρας. Οι μη έχοντες ουδεμία σχέση ούτε με την ιδεολογία, ούτε με την πρακτική, ούτε με την ηθική της Αριστεράς, αποτέλεσαν ένα προβοκατόρικο όχημα, πάνω στο οποίο πάτησε το αστικό κράτος, αφ' ενός, για να ενισχύσει τον κατασταλτικό του ρόλο, αφ' ετέρου, για να ελεεινολογεί κατά του επαναστατικού κινήματος.

Κάποιοι δικηγόροι, που πρωταγωνιστούν αυτές τις μέρες στον Κορυδαλλό, συνεχίζουν (θέλουμε να πιστεύουμε ασυνείδητα) το παιχνιδάκι της «17 Ν». Ο ένας (Ραχιώτης) ανακάλυψε στη «17 Ν» την «επιτιθέμενη Αριστερά». Ο άλλος (Κεχαγιόγλου) ανακάλυψε τη «δολοφονούσα Αριστερά»! Και οι δυο, πάντως, ομονόησαν: Η «17 Ν» είναι «Αριστερά»!

Η αθλιότητα ξεπερνάει τα όρια της κλασικής δικολαβίστικης τακτικής. Αλλά, εμείς δε θα κάνουμε το λάθος να τους χαρακτηρίσουμε ως συνοδοιπόρους του προβοκατόρικου ρόλου της «17 Ν». Ελπίζουμε, όμως, να αντιληφθούν, με τη σειρά τους, ότι όσο ιερό είναι το δικαίωμα της υπεράσπισης μιας υπόθεσης σε ένα δικαστήριο, ακόμα πιο σοβαρή υπόθεση είναι η υπεράσπιση της ιστορίας αυτού του τόπου. Και η ιστορία αυτού του τόπου είναι συνυφασμένη με την Αριστερά. Αυτή η ιστορία δεν έχει σχέση ούτε με κουκούλες, ούτε με δολοφονικά 45άρια. Και εμείς αυτήν την ιστορία θα την υπερασπιστούμε.

Ελπίζουμε να συνεννοηθήκαμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ