Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές

Θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας έπεσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ, Παναγιώτης Σαββίδης

Εντείνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των κομμουνιστών και των άλλων λαϊκών αγωνιστών από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο - θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας - βρέθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ Παναγιώτης Σαββίδης. Το βράδυ της Τρίτης 11 Μάρτη υποβλήθηκε σε προκλητικό και αυθαίρετο αστυνομικό έλεγχο, με πρόσχημα δήθεν υποψίες για σχέση του με άτομα ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Το Γραφείο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια αυτή ως συνέχεια της έντασης του αυταρχισμού, της εφαρμογής του «τρομονόμου» στην πράξη. Και δηλώνει ότι «τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ δεν κάνουν πίσω. Δεν πτοούνται από απειλές και αυθαιρεσίες. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια σε κάθε αυταρχισμό από όπου κι αν προέρχεται». Διάβημα διαμαρτυρίας στον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο στελεχών του Κόμματος μαζί με τον βουλευτή Αγγελο Τζέκη.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν, όλα τα γεγονότα φαίνεται να συνηγορούν πως η επιχείρηση σε βάρος του Π. Σαββίδη ήταν στημένη και είχε στόχο στο πρόσωπό του να χτυπηθεί το ΚΚΕ. Τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις ασφαλίτες γνώριζαν πολύ καλά πως ο Π. Σαββίδης είναι στέλεχος του ΚΚΕ. Είχαν «συστηθεί» την περίοδο της δίωξης του αγωνιστή της Ειρήνης Ζ. Καρακίτσιου, που αντιστάθηκε στην απόβαση των Αμερικανών τον Απρίλη του 2000 στη Γρίτσα Πιερίας. Επίσης το περασμένο καλοκαίρι τον είχαν συλλάβει επειδή έγραφε συνθήματα προπαγάνδισης του Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ο «έλεγχος»

Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 10.40μμ, λίγα μέτρα από το σπίτι του, ο Π. Σαββίδης δέχεται επίθεση από τρεις ασφαλίτες ντυμένους με πολιτικά. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες στο οποίο επέβαιναν και, αναίτια, τον άρπαξαν και με απειλές και τσαμπουκάδες, του τύπου «θα σου σπάσω τα χέρια», τον υπέβαλαν σε εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο (του έβγαλαν το μπουφάν, τα παπούτσια, κλπ.), χωρίς προηγούμενα να του έχουν δηλώσει την ιδιότητά τους. Ενώ ο Π. Σαββίδης ανέφερε την πολιτική του ιδιότητα (γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ), τα όργανα της Ασφάλειας συνέχισαν τον αυθαίρετο έλεγχο με ειρωνείες και απειλές και στα προσωπικά του αντικείμενα, την τσάντα με τα κομματικά έντυπα κλπ. Στο διάβημα που ακολούθησε μετά από μια ώρα στην Ασφάλεια Πιερίας, από αντιπροσωπεία της ΝΕ Πιερίας, ο αξιωματικός υπηρεσίας έδωσε πλήρη κάλυψη στην αυθαιρεσία των οργάνων του και αντιμετώπισε τα στελέχη του ΚΚΕ με προκλητικό και ειρωνικό τρόπο.

«Χτύπημα» με αποδέκτες

Φαίνεται πως έχουν βάση οι εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, μπροστά στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δε θα διστάσει να προχωρήσει σε μεγαλύτερο περιορισμό των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. «Αυτό δείχνει και η προκλητική συμπεριφορά απέναντι στο Κόμμα μας», ανέφεραν τα στελέχη του ΚΚΕ στη διάρκεια της συνάντησης με τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας κ. Ιορδανίδη - πρωταγωνιστής στα επεισόδια του Λιτοχώρου - που πρόσφατα προήχθη για τις υπηρεσίες του σε ταξίαρχο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Α. Τζέκης βουλευτής, ο Γ. Νταφούλης, γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και κλιμάκιο της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Π. Σαββίδη, Γ. Σκούφα νομαρχιακό σύμβουλο, Σάββα Σιδηρόπουλο δημοτικό σύμβουλο, Ν. Σαλπιστή δικηγόρο.

Το Γραφείο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια αυτή ως συνέχεια της έντασης του αυταρχισμού, της εφαρμογής του «τρομονόμου» στην πράξη. «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, ούτε για τυχαίο έλεγχο. Ιδιαίτερα η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας έχει δείξει και στο παρελθόν με την περίπτωση του Ζαχαρία Καρακίτσιου, αλλά και με άλλους προκλητικούς ελέγχους και συλλήψεις ότι αντιμετωπίζει τους αγωνιστές, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ σαν κοινούς εγκληματίες.

Σε μια περίοδο έξαρσης της εμπορίας των ναρκωτικών, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι από τους λίγους φορείς που αντιστέκονται στη ναρκω-κουλτούρα έμπρακτα. Η αστυνομία ξέρει καλά πού μπορεί να βρει τους εμπόρους των ναρκωτικών ουσιών.

Καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε εργαζόμενο, τους νέους και τις νέες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Λίγο πριν την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, τη στιγμή που η λαϊκή δυσαρέσκεια φουντώνει, έχουμε κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενάντια στα στελέχη του ΚΚΕ.

Κανένας εφησυχασμός, καμία αυταπάτη. Να είμαστε όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην καταστρατήγηση των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Δηλώνουμε ότι τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ δεν κάνουν πίσω. Δεν πτοούνται από απειλές και αυθαιρεσίες. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια σε κάθε αυταρχισμό, από όπου κι αν προέρχεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ