Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμπαιγνία σε βάρος των υγειονομικών

Δεν έχει τέλος η κοροϊδία και η συμπαιγνία της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε βάρος των υγειονομικών. Ενώ στηρίζει την κυβέρνηση στα ζητήματα του βρώμικου πολέμου στο Ιράκ και στα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα των υγειονομικών στήνοντας συμπαιγνίες στις πλάτες τους, βγήκε χτες να ανακοινώσει πρόγραμμα «αγωνιστικών» κινητοποιήσεων.

Αρνούμενη η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ να αναδείξει τις ευθύνες και την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στον βρώμικο πόλεμο, δεν αποδέχτηκε την πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» (ΑΣΥ) για 24ωρη απεργία την πρώτη μέρα του πολέμου και συγκέντρωση στην αμερικάνικη πρεσβεία και ανακοίνωσε σειρά ψευτοκινητοποιήσεων στα πλαίσια των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Πέραν των άλλων επιβεβαιώνεται και η καταγγελία της ΑΣΥ πως κοροϊδεύουν τους υγειονομικούς όταν μιλούν για διεκδίκηση των 176 ευρώ, αφού είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση να μην τα διεκδικήσουν. Η επιβεβαίωση έρχεται με τις χτεσινές απαντήσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Φλωρίδη σε ερώτηση της Λ. Μεθωνιού, στελέχους της ΑΣΥ. Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ έκανε χτες παράσταση στο γραφείο του υφυπουργού, επιχειρώντας να επιδείξει... αγωνιστικές διαθέσεις. Ο υφυπουργός όμως «άδειασε» τους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και της «Υγειονομικής Πρωτοβουλίας», κατηγορώντας τους ότι στο παρελθόν είχαν δεσμευτεί απέναντι στην κυβέρνηση να μη διεκδικήσουν τα 176 ευρώ!

Και μετά από αυτά, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους υγειονομικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 3 Απρίλη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ