Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Στην υπηρεσία των Αμερικανών δολοφόνων

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο ντόπιο και ξένο έχει ήδη αρχίζει να μετράει τεράστια υπερκέρδη από την προετοιμασία ακόμα του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου σε βάρος του λαού του Ιράκ. Δίπλα στα πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων φονιάδων που έχουν καταπλεύσει στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, βρίσκονται αυτή τη στιγμή παραταγμένα 14 εμπορικά πλοία τύπου «RΟ - RΟ» Ευρωπαίων εφοπλιστών. Είναι γεμάτα τα αμπάρια τους με πολεμικό υλικό και έχουν καταπλεύσει για ανεφοδιασμό προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον Περσικό Κόλπο. Ολόκληρη αυτή την πολεμική αρμάδα ανεφοδιάζουν με καύσιμα οι Ελληνες εφοπλιστές. Χτες από πληροφορίες ναυτεργατών, μέσα στον κόλπο της Σούδας βρίσκονταν ακριβώς 8 τέτοια εμπορικά πλοία φορτωμένα με πολεμικά οχήματα (τζιπ και φορτηγά), ενώ ένα μίλι έξω από την «μπούκα» του κόλπου βρίσκονταν άλλα 6.

Την ίδια στιγμή οι μηχανές των γκαζάδικων του Βαρδινογιάννη, του Μελισσανίδη και του Μαμιδάκη για να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα πλοία αυτά έχουν κυριολεκτικά ανάψει, ενώ μερδικό από τη λεία έχει και ο Λάτσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μελισσανίδης ήδη έχει επιστρατεύσει και έχει στείλει στη Σούδα συνολικά 10 πλοία του. Ομως το κύριο αφεντικό της όλης υπόθεσης φαίνεται να είναι ο Βαρδινογιάννης, ιδιοκτήτης των διυλιστηρίων της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, καθώς διαθέτει εγκαταστάσεις και στην περιοχή Καλοί Λιμένες στην Κρήτη.

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Πλοία του Βαρδινογιάννη και του Μελισσανίδη εκτελούν το δρομολόγιο Καλοί Λιμένες - Σούδα, ενώ άλλα ανεφοδιάζουν τις εγκαταστάσεις του Βαρδινογιάννη, εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιάς - Κρήτη. Η φόρτωση των καυσίμων γίνεται τόσο από τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ όσο και από τα διυλιστήρια ΠΕΤΡΟΛΑ του Λάτση, ενώ τα πλοία του Μαμιδάκη παίρνουν ναύλο όταν ο στόλος των άλλων δύο δεν επαρκεί για να καλύψει τις... ανάγκες της αρμάδας.

Στο μεταξύ στην εκδούλευση των φονιάδων έχει διαθέσει τα πλοία του και ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός. Ηδη το φορτηγό πλοίο του, τύπου «RO - RO», «ΕΤΖΙΑΝ ΠΕΡΛ» έχει σταλεί στον Περσικό Κόλπο στο Κουβέιτ, με γεμάτα τα αμπάρια του πολεμικό υλικό, το οποίο φόρτωσε από λιμάνι της Γερμανίας. Το δρομολόγιο Αγγλία - Βέλγιο - Περσικός Κόλπος για τη μεταφορά πολεμικού υλικού ετοιμάζεται να εκτελέσει ένα ακόμα πλοίο του Αγαπητού το «ΕΤΖΙΑΝ ΣΤΑΡ». Να σημειωθεί ότι ο Κ. Αγαπητός δραστηριοποιείται και στην ακτοπλοΐα μέσω της γνωστής HFD (πρώην MFD), στης οποίας το στόλο ένταξε όλα του τα σαπιοκάραβα, όπως ήταν και το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ