Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΚΕ
Εκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή έστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης στο Ισκέντερουν (Αλεξανδρέττα) έστειλε χτες στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η επιστολή του Διεθνούς Τμήματος της ΚΕ, που υπογράφει το μέλος της ΚΕ, Μπ. Αγγουράκης, τονίζει: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη βίαιη καταστολή σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί της ειρηνικής διαδήλωσης στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας ενάντια στη μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στα πλαίσια των προετοιμασιών του πολέμου κατά του Ιράκ. Ιδιαίτερα καταδικάζουμε τους πυροβολισμούς, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς στις οποίες προέβησαν μονάδες του στρατού και της αστυνομίας της χώρας σας».

Στην επιστολή τονίζεται ότι «οι ενέργειες αυτές προκαλούν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στο βρώμικο πόλεμο κατά του ιρακινού λαού, πολύ περισσότερο που η ίδια η Βουλή της Τουρκίας δεν έχει δώσει την έγκρισή της για παρόμοιες "διευκολύνσεις" στους Αμερικανούς».

Η επιστολή συνεχίζει: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους συλληφθέντες και όλους τους αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος στην Τουρκία και θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για το δυνάμωμα της διεθνούς αλληλεγγύης».

Και η επιστολή καταλήγει: «Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση όλων των συλληφθέντων και την τιμωρία των υπευθύνων για τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Απαιτούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που να διασφαλίζουν το δικαίωμα στη διαδήλωση και τα άλλα πολιτικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ