Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Στη Βαγδάτη η ΠΣΟ

Αργά χτες το βράδυ αναμενότανε να φτάσει στη Βαγδάτη - μέσω Δαμασκού - αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), όπου τα μέλη της θα προστεθούν στην ανθρώπινη αντιπολεμική ασπίδα που συγκροτείται στο Ιράκ. Την αντιπροσωπεία αποτελούν: Ο Αλ. Ζάρικοφ γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, ο Αντίπ Μίρο από τη Συρία, μέλος της Γραμματείας της ΠΣΟ, ο Αντόνιο Νέτο από τη Βραζιλία, αντιπρόεδρος της ΠΣΟ, και από το ΠΑΜΕ ο Γιώργος Ποντικός.

Χτες το πρωί η αντιπροσωπεία της ΠΣΟ είχε συνάντηση με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας των συνδικάτων της Συρίας, όπου έγινε συζήτηση για τις σχέσεις μεταξύ των συνδικάτων της ΠΣΟ και των Συριακών και την ανάγκη να αναπτυχτεί η αλληλεγγύη απέναντι στο λαό του Ιράκ. Οπως επισημάνθηκε μετά το Ιράκ οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους έχουν στο στόχο και άλλους λαούς και γι' αυτό πρέπει να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα και σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουν όλα τα εργατικά συνδικάτα.

Στη Βαγδάτη η αντιπροσωπεία της ΠΣΟ θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία των ιρακινών συνδικάτων και άλλες οργανώσεις σε μία έμπρακτη έκφραση εργατικής αλληλεγγύης. Επίσης, οι συνδικαλιστές θα επισκεφτούν νοσοκομεία της χώρας για να δουν από κοντά τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στο λαό του Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ