Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ «ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ»...

ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ: «Λίγο πριν αρχίσει ο πόλεμος στο Ιράκ, η αμερικανική πολεμική αεροπορία αποφάσισε να δοκιμάσει ένα νέο, πανίσχυρο όπλο - τη "μητέρα όλων των βομβών". Οπως δήλωσαν χθες αξιωματούχοι της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, αυτή η βόμβα, που ζυγίζει περίπου 9.500 κιλά, έχει 40% μεγαλύτερη ισχύ απ' ό,τι έχει η πιο ισχυρή - έως τώρα - μη πυρηνική βόμβα που διαθέτουν οι ΗΠΑ. Η βόμβα καθοδηγείται από δορυφόρους GPS και απλώνει μια εύφλεκτη ομίχλη πάνω από τον στόχο πριν πυροδοτηθεί - κάτι που δημιουργεί μια πολύ καταστροφική έκρηξη. Η δοκιμή της έγινε χθες (σ.σ. προχτές), στη βορειοδυτική Φλόριντα και ήταν επιτυχής. "Εμοιαζε σαν ένα τεράστιο λευκό μανιτάρι, σαν τον καπνό που βγαίνει από φωτιά, σαν μεγάλο κύμα», είπε η Κάρεν Ρογκάνοβ, εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης Εγκλιν, όπου πραγματοποιήθηκε η δοκιμή» (Αμαλία Νεγρεπόντη - ΝΕΑ).

ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»: «Ισως η Αμερική δεν είναι πλέον απολύτως ελεύθερη να καθορίζει τις διεθνείς προτεραιότητες. Στο μέλλον, ο OHE και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα αποτελέσουν πεδίο μάχης μεταβαλλόμενων συνασπισμών με στόχο την εξισορρόπηση ή την ανάσχεση των HΠA σε οικονομικό, πολιτικό ή στρατιωτικό πεδίο. Μόλις τώρα άρχισε η Ουάσιγκτον να διαπιστώνει ότι οι προσπάθειές της να υπερβεί ή να διχάσει την παγκόσμια αντιπολίτευση έχουν δημιουργήσει εκ του μη όντος μία τέτοια, συνεκτική παγκόσμια αντιπολίτευση. H παραδοσιακή ηγετική θέση της Ουάσιγκτον, αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται» (Ουίλιαμ Πφαφ -ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: «Αν αποτύχουν να συμφωνήσουν (σ.σ. τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ) σε ενιαία θέση και ορισμένα από αυτά στη συνέχεια ενεργήσουν χωρίς την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου, η νομιμότητα αυτής της ενέργειας θα τεθεί ευρύτατα υπό αμφισβήτηση και δεν θα τύχει της απαραίτητης πολιτικής υποστήριξης. Αν, αντιθέτως, τα μέλη ομοφωνήσουν, ακόμα και στην ύστατη στιγμή, τότε θα ισχυροποιηθεί η εξουσία του Συμβουλίου και ο κόσμος θα είναι ασφαλέστερος. Να θυμηθούμε ότι η κρίση στο Ιράκ δεν υφίσταται εν κενώ. Ο,τι συμβαίνει εκεί, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και σε άλλα θέματα μεγάλης σημασίας» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ