Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τρομο-κράτος!

Αφού μιλάμε για «τρόμο» και για «τρομοκρατία», ας αναφερθούμε στο θέμα (και) με αριθμούς. Η αμερικανική στρατιωτική μηχανή, λοιπόν, αυτή η μηχανή του «τρόμου», που έχει εισβάλει μεταπολεμικά 250 φορές στο εσωτερικό ξένων χωρών, όπως σημειώνει ο Γκλορ Βιντάλ, είναι η μεγαλύτερη που γνώρισε η ανθρωπότητα στην ιστορία της.

Τον χρόνο αυτό η μηχανή της κρατικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ, για να κινηθεί, θα χρειαστεί περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια (χωρίς να υπολογίζεται το «μαύρο» χρήμα που απαιτείται για «σκοτεινές» δραστηριότητες).

Ο επόμενος, μετά τον αμερικανικό στρατιωτικό προϋπολογισμό, είναι ο ρωσικός, ο οποίος μετά βίας φτάνει το 14% των αμερικανικών δαπανών! Το ποσό, δε, που δαπανούν οι ΗΠΑ για την ...άμυνά τους, ισοδυναμεί με τα χρήματα που δαπανούν όλες μαζί οι 27 χώρες με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες στον κόσμο!

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το ασύλληπτου μεγέθους αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο και το γεγονός ότι οι αμερικανικές δυνάμεις, με διάφορους τρόπους, έχουν παρουσία σε 120 χώρες του κόσμου, γίνεται αντιληπτή τόσο η πραγματική διάσταση του όρου «τρομο-κράτος», όσο οι λόγοι που αυτό το «τρομο-κράτος» στήνει πολέμους για να τρέφει την τεράστια στρατιωτική του μηχανή, καταστρέφει χώρες για να τις «ανοικοδομεί» και καταλαμβάνει περιοχές για να τις εκμεταλλεύεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ