Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μπλακ άουτ στη λογική

Του Σπύρου Ορνεράκη από «Τα Νέα»
Του Σπύρου Ορνεράκη από «Τα Νέα»
Η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον Τύπο, μας υποχρεώνει να έχουμε «εξάστηλα» και χαρακτηριστικά αποσπάσματα των εφημερίδων της Τρίτης, αλλά νομίζουμε πως τούτο είναι απαραίτητο και αναγκαίο.

Η πρόσφατη γενική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων (εντεινόμενη κακή συντήρηση του δικτύου, έλλειψη επενδύσεων στην παραγωγή και διανομή, «σπάσιμο» του ενιαίου χαρακτήρα του ενεργειακού τομέα - π.χ., αυτονόμηση της κατανομής και διανομής, μέσω του ΔΕΣΜΗΕ - μετοχοποίηση ΔΕΗ, κλπ., κλπ.). Παράγοντες, που έχουν στη ρίζα τους και αποτελούν τις πρώτες και αναπόφευκτες συνέπειες της πολιτικής «απελευθέρωσης» του ενεργειακού τομέα και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Με άλλα λόγια, της πολύ μεγαλύτερης παράδοσης της ηλεκτρικής ενέργειας στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των μεγάλων συμφερόντων, που έχουν ακολουθήσει εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό είναι το βασικό και κρίσιμο συμπέρασμα και σ' αυτό οδηγούν όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με το πρόσφατο μπλακ άουτ. Αυτό, πρωτίστως, επιχειρούν να κρύψουν, από κοινού, οι κυβερνώντες, οι ...αντιπολιτευόμενοι του ΠΑΣΟΚ, οι διάφοροι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης, ενώ, την ίδια στιγμή, «τσακώνονται» για επουσιώδη και επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εκμεταλλευτούν κομματικά το γεγονός του μπλακ άουτ.

Η αιτία αυτή δε «θεραπεύεται» με «συγνώμες» ή και την παραίτηση ενός ή περισσοτέρων υπουργών ή υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών. Ούτε, βέβαια, με τις όποιες επιφυλακές, ετοιμότητες, κλπ. Ούτε, όμως, με αυταπάτες του τύπου «οι κοινωνικές ανάγκες πάνω από τα κέρδη». Οσο θα κάνει κουμάντο η πλουτοκρατία, οι ανάγκες του λαού θα πορεύονται από το κακό στο χειρότερο.

Η μόνη διέξοδος είναι η πρόταση του ΚΚΕ για δημόσιο φορέα ενέργειας, που να έχει χαρακτήρα λαϊκής περιουσίας, δηλαδή να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, όπως εύστοχα υπογράμμισε η ανακοίνωση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ