Παρασκευή 16 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η αμαρτωλή υπόθεση του «Αστέρα»

Στη Βουλή διαβίβασε χτες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, την εισαγγελική παραγγελία για την αξιολόγηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών, αλλά και συμμετόχων για την υπόθεση παραχώρησης έκτασης στην περιοχή του «Αστέρα Βουλιαγμένης».

Η υπόθεση αφορά σκανδαλώδη παραχώρηση από την ΕΤΑ στην Εθνική Τράπεζα έκτασης 120 στρεμμάτων στην περιοχή του ξενοδοχείου «Αστέρας Βουλιαγμένης» έναντι 45 εκατ. δραχμών ανά στρέμμα. Για το θέμα αυτό είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου («Καθημερινή» και «Αυριανή»), ενώ την προκαταρκτική διενήργησε ο εισαγγελέας Ι. Ντογιάκος.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση, η ΕΤΑ το Δεκέμβρη του 2002 ανέλαβε να μεταβιβάσει στην εταιρία «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» έκταση 120 στρεμμάτων που βρίσκεται στο Μικρό Καβούρι Βουλιαγμένης αντί του ποσού των 16 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση της ΕΤΑ, όπου μοναδικός μέτοχος είναι το Δημόσιο, συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Ν. Χριστοδουλάκης και Α. Τσοχατζόπουλος. Για το λόγο αυτό κρίθηκε ότι η δικογραφία πρέπει να σταλεί στη Βουλή ως αρμόδια να εξετάσει τυχόν εμπλοκή των δύο πρώην υπουργών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ