ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΝΤΕΡΗ - ΘΑΝΟΥ - ΤΖΕΚΟΥ
Προσπάθεια για κουκούλωμα ενόψει

Ο προπονητής των Κεντέρη - Θάνου, ενώ βγαίνει από την επιτροπή της ΔΟΕ που ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι αύριο

Eurokinissi

Ο προπονητής των Κεντέρη - Θάνου, ενώ βγαίνει από την επιτροπή της ΔΟΕ που ζήτησε και πήρε παράταση μέχρι αύριο
Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η σαπίλα του συστήματος που πραγματικά ευθύνεται για την κατάντια του αθλητισμού της ντόπας φαίνεται ότι έχουν μπει οι αρμόδιοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με αφορμή την υπόθεση των δυο Ελλήνων αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου και του προπονητή τους Χρήστου Τζέκου. Μετά τη Σαββατιάτικη απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) που απέφυγε ουσιαστικά να πάρει σαφή θέση και μετέθεσε τις ευθύνες στη ΔΟΕ, η τελευταία παρά τις εξαγγελίες για αυστηρότητα μέτρα έδωσε καινούρια παράταση στους αθλητές για να απολογηθούν. Αν και αυτό έπρεπε να γίνει χτες το πρωί, η νοσηλεία των δυο αθλητών στο ΚΑΤ (από το ατύχημα με μηχανή που είχαν τα ξημερώματα της Παρασκευής) παρατάθηκε και αυτή για ακόμα 48 ώρες. Ετσι σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής οι αθλητές θα πρέπει να προσέλθουν για την απολογία τους την Τετάρτη το πρωί. «Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ έδωσε 48ωρη παράταση στον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου για να απολογηθούν, αφ' ενός, γιατί ο δικηγόρος τους κατέθεσε ιατρικά πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα οποία δεν ήταν σε θέση να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιόν της, αφετέρου δε, επειδή δεσμεύτηκε, ότι θα παραβρεθούν οι ίδιοι οι αθλητές την Τετάρτη» τόνισε για την απόφαση ο νομικός σύμβουλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ Φρανσουά Κατάρ, στη συνέντευξη Τύπου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο προπονητής των δυο και επίμαχο πρόσωπο στην υπόθεση Χρήστος Τζέκος, συνοδευόμενος από το δικηγόρο Μιχάλη Δητρακόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε τους δύο αθλητές. «Ζήτησα να αναβληθεί η εξέταση και έχω δεσμευτεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ ότι την ερχόμενη Τετάρτη οι Ολυμπιονίκες μας, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, θα δώσουν το μοναχικό αγώνα τους και θα βγουν νικητές. Θα αποδείξουν ότι είναι καθαροί και πως δεν έχουν χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Μου ζήτησαν ιατρική βεβαίωση και μετά από λίγο την έλαβαν από μία πλειάδα κορυφαίων επιστημόνων. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μας, στην προσπάθεια να αποδείξουμε ότι οι Ελληνες πρέπει να παραμένουν υπερήφανοι για τους δύο Ολυμπιονίκες. Εχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις για τα μέλη της ΔΟΕ». Οσο για το γεγονός αν μπορούν οι αθλητές να αγωνιστούν (αν όλα πάνε καλά στη ΔΟΕ) σε μια λακωνική του δήλωσε Ελληνας προπονητής Χρήστος Τζέκος παρέπεμψε στην απόφαση των γιατρών του ΚΑΤ για το θέμα αυτό.

Πολλά τα ερωτηματικά

Πάντως τα ερωτηματικά πληθαίνουν συνεχώς και για τη στάση της ΔΟΕ στο θέμα, όχι μόνο τις τελευταίες ημέρες αλλά και γενικότερα το τελευταίο διάστημα. Αυτό φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου οι σαφείς απαντήσεις έλειψαν ενώ παράλληλα αποδεικνύεται ότι είναι άκρως υποκριτικό το γεγονός ότι οι «Αθάνατοι» της ΔΟΕ, οι πρώτοι διαπλεκόμενοι με τις πολυεθνικές και τους χορηγούς προσπαθούν να εμφανιστούν ως εξυγιαντές. Και αυτό γιατί είναι το ίδιο το μοντέλο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού και οι πολιτικές και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν που στηρίζεται στη σαπίλα του αθλητισμού των... ουσιών.

Για παράδειγμα, οι πληροφορίες που μιλούν για πιέσεις στη ΔΟΕ για έλεγχο ντόπινγκ στους δυο αθλητές από άλλες εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές (με πρώτη) αυτή των ΗΠΑ, φανερώνει πλήρως το παιχνίδι συμφερόντων. Δηλαδή, εάν δεν υπήρχαν οι πιέσεις η ΔΟΕ θα προχωρούσε σε αυτή την ενέργεια; Φήμες μάλιστα φέρνουν τους Αμερικάνους αθλητές στίβου που προετοιμάζονταν στο Ρέθυμνο να θέτουν βέτο τον έλεγχο στους Κεντέρη - Θάνου προκειμένου μετέπειτα να ακολουθήσει και ο δικός τους.

Αφού η ΔΟΕ, όπως δήλωσαν αρμόδιοι παράγοντες της, είχε πρόβλημα εδώ και καιρό με τους Ελληνες αθλητές σχετικά με τον ψεύτικο τόπο προετοιμασίας που δήλωσαν, γιατί δεν τους κάλεσε σε απολογία μέρες πριν και απλώς αρκέστηκε σε μια πρόσκληση για έλεγχο και να περιμένει τη στάση των δυο προκειμένου να αρχίσει να κάνει λόγο για εξυγίανση;

Ευθύνονται και οι ιθύνοντες του ελληνικού Αθλητισμού

Αμοιροι ευθυνών βέβαια δεν είναι ούτε και οι αρμόδιοι παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού που τώρα «πέφτουν από τα σύννεφα» ή προσπαθούν να διαχωρίσουν τη θέση τους. Αλλωστε οι ίδιοι ήταν που έδιναν την άδεια στον Χρήστο Τζέκο και τους δυο αθλητές να μεταβούν στο Κατάρ, ή το Ισραήλ για προετοιμασία; 'Η πού ήταν όλοι αυτοί όταν η ΔΟΕ δήλωνε ότι ψάχνει τους ίδιους αθλητές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας;

Πώς επιτρέπει ο ΣΕΓΑΣ στον προπονητή των δυο πρωτοκλασάτων αθλητών της χώρα μας να διατηρεί ιστοσελίδα στο Ιντερνετ και να διαφημίζει συμπληρώματα διατροφής που λανσάρει εταιρία που ο ίδιος κατέχει και μάλιστα προϊόντα που περιλαμβάνονται στις απαγορευμένες ουσίες σύμφωνα με τον κατάλογο της Διεθνούς Επιτροπής για το Αντιντόπινγκ (WADA). Αυτή του τη δραστηριότητα δεν την αμφισβητεί ο ίδιος ο κ. Τζέκος, λέει όμως ότι διακινεί τα επιτρεπόμενα από τη διεθνή οργάνωση. Ολη αυτή η υπόθεση, δηλαδή του προπονητή και ταυτόχρονα επιχειρηματία ουσιών, είναι ενδεικτική και ίσως εξηγεί αυτό που παλιότερα έχει δηλώσει μετά το Σίδνεϊ ο ίδιος ο κ. Τζέκος «ότι τώρα έχουμε την τεχνογνωσία για πρωταθλητές και στους άνδρες».

Φυσικά αυτές οι δύο ιδιότητες με βάση και τη νομοθεσία είναι ασύμβατες αλλά παρ' όλα αυτά ο κ. Τζέκος εξακολουθεί να παραμένει προπονητής των δύο πρωταθλητών. Είναι δε χαρακτηριστικές επίσης οι δηλώσεις του αρχηγού της ΕΟΕ Δ.Παπαδογιαννάκη που δήλωσε άγνοια για την άλλη δραστηριότητα του κ. Τζέκου.

Ολα αυτά και πολλές αδιευκρίνιστες πλευρές που υποτίθεται θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη, δείχνουν ότι το κουβάρι των ευθυνών είναι πολύπλοκο και εκεί μπερδεύονται όλες οι ηγεσίες του υπουργείου Αθλητισμού, οι παράγοντες που συντηρούν αυτή την κατάσταση και είναι υπεύθυνοι για έναν αθλητισμό που είναι τίγκα στην ανυποληψία και στη σαπίλα, που καταστρέφει πρώτα και κύρια αθλητές και διαβρώνει συνειδήσεις.

Ουσίες δεμένες με δολάρια

Το θέμα του Κεντέρη και της Θάνου με τα ερωτηματικά που προκύπτουν και είναι πολλά, δεν είναι σίγουρα ούτε η αρχή ούτε το τέλος της ιστορίας που λέγεται ντόπινγκ, έλεγχοι κλπ. Αυτοί που κατάντησαν τον αθλητισμό μέσο για ικανοποίηση των συμφερόντων τους (πολυεθνικές εταιρίες αθλητικών ειδών, χορηγοί, διαφημιστικές εταιρίες σπόνσορες αθλητών) με σκοπό το κέρδος, είναι οι ίδιοι που εισήγαγαν και το φαινόμενο ντόπινγκ στήνοντας μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από αυτό. Αλλωστε, ο λόγος δεν ήταν μόνο η επιτυχία που πρέπει να έρθει σίγουρα και γρήγορα αλλά και ό,τι συνεπάγεται αυτό (κέρδη από φαρμακοβιομηχανίες) και το κρυφτούλι μεταξύ των καλών και των κακών και του ασύδοτου ανταγωνισμού μεταξύ εταιριών.

Μάλιστα χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε πριν λίγους μήνες ο καθηγητής αθλητιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αστέριος Δεληγιάννης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 5ο Διεθνές Συνέδριο της Αθλητιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, 18-21 Νοέμβρη) ότι, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, χρησιμοποιεί το 80% των Ελλήνων αθλητών.

Βγαίνουν σήμερα από το ΚΑΤ

Σήμερα αναμένεται να εξέλθουν απ' το Νοσοκομείο ΚΑΤ οι Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε χτες το απόγευμα και υπογράφεται από το διοικητή του ΚΑΤ, Χρ. Αρτινόπουλο, και εφτά γιατρούς του νοσοκομείου.

Στο συγκεκριμένο ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε στις 4 χτες το απόγευμα, αναφέρεται: «Σήμερα 16.8.2004 ολοκληρώθηκε ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος των αθλητών Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου που περιλαμβάνει σειρά αιματολογικών, βιοχημικών, απλών ακτινολογικών εξετάσεων, αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες. Η κλινική τους εικόνα βελτιώνεται και εφόσον εξακολουθήσει ικανοποιητικά, θα εξέλθουν του νοσοκομείου αύριο 17.8.2004».

Το ανακοινωθέν υπογράφουν ο διοικητής του ΚΑΤ, Χρ. Αρτινόπουλος, και οι Παναγιώτης Πανούσης, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Ελένη Ιωαννίδου, Ολυμπιακή υπεύθυνος, Ανδρέας Μπελδέκος, διευθυντής ΣΤ΄ Ορθοπεδικής Κλινικής, Παναγιώτης Βαλιανάτος, διευθυντής Αθλητικών Κακώσεων, Ιωάννης Δρακόπουλος, διευθυντής Βιοχημικού Εργαστηρίου, Σωτήρης Ζέρβας, επιμελητής Α΄ Νευροχειρουργικού Τμήματος, Βασίλης Μπουκουβάλας, επιμελητής Α΄ Παθολογικού Τμήματος.

Είχε προηγηθεί ιατρικό ανακοινωθέν το απόγευμα της Κυριακής - το πρώτο που υπογραφόταν όχι μόνο από το διοικητή του ΚΑΤ, αλλά και από τους θεράποντες γιατρούς, όπως είθισται να γίνεται στα ιατρικά ανακοινωθέντα. Τα ιατρικά ανακοινωθέντα, έως το απόγευμα της Κυριακής, ανακοινώνονταν απ' το διοικητή του ΚΑΤ, Χρ. Αρτινόπουλο, δημιουργώντας ένα ακόμα ερώτημα στην περιρρέουσα φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δύο αθλητών και την αναγκαιότητα ή όχι της παραμονής τους στο νοσοκομείο. Τις φήμες πυροδότησε και ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR με εικόνες απ' την εισαγωγή του Κ. Κεντέρη στο ΚΑΤ και το οποίο συνοδευόταν από σχόλια περί της πραγματικής κατάστασης της υγείας του.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν της Κυριακής σημειωνόταν: «Η κατάσταση του ασθενούς κρίνεται ικανοποιητική αλλά ο ασθενής παραπονείται για κεφαλαλγίες, ζάλη και τάση προς έμετο ιδίως τις πρωινές ώρες». Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή 13.8.04 στις 00:15 εισήλθε στο ΤΕΠ του ΚΑΤ ο αθλητής Κωνσταντίνος Κεντέρης συνεπεία αναφερόμενου τροχαίου ατυχήματος.

Παρουσίαζε κρανιοεγκεφαλική κάκωση (περιτραυματική αμνησία), θλάση αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης με ευθειασμό ΑΜΣΣ, θλάση οσφυικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, θλάση γονάτων άμφω, εκδορές δεξιάς κνήμης.

Εγινε επισταμένος κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος. Εγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο, στο ΣΤ΄ Ορθοπεδικό Τμήμα, την 13η Αυγούστου, στις 1.15.

Σήμερα 15/8/04 συνεκλήθη συμβούλιο από τον διοικητή του ΚΑΤ, κ. Αρτινόπουλο, στο οποίο συμμετείχαν ο διευθυντής του ΣΤ΄ Ορθοπεδικού Τμήματος, κ. Μπελδέκος, ο δ/ντής Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων, κ. Βαλιανάτος, από την ΑΓΧ Κλινική ο επιμελητής Α΄ κ. Καλημέρης και ο επιμελητής Β΄ κ. Παπαζαχαρίας, από το Νευροχειρουργικό Τμήμα ο επιμελητής Α΄ κ. Ζέρβας και από το Παθολογικό Τμήμα ο κ. Μπουκουβάλας, επιμελητής Α΄.

Στο συμβούλιο παρέστησαν η Ολυμπιακή υπεύθυνος κα. Ιωαννίδου, διευθύντρια ΜΕΘ.

Η κατάσταση του ασθενούς κρίνεται ικανοποιητική αλλά ο ασθενής παραπονείται για κεφαλαλγίες, ζάλη και τάση προς έμετο ιδίως τις πρωινές ώρες. Συνεστήθη περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος, φαρμακευτική αγωγή και επανεξέταση και επαναξιολόγηση των κλινικοεργαστηριακών προβλημάτων στις 16.8.04».

Σε ό,τι αφορά την Κ. Θάνου στο ανακοινωθέν της Κυριακής 15.8.2004 αναφερόταν: «Εχει θλάση κοιλίας, θλάση δεξιού ισχίου και θλάση προσαγωγών μυών δεξιά». «Η γενική κατάσταση της ασθενούς - συνεχίζει το ανακοινωθέν - κρίνεται ικανοποιητική. Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε πόνος και ευαισθησία στην περιοχή των κοιλιακών προσαγωγών δεξιά οφειλόμενα σε παρόξυνση χρονίου προβλήματος της εν λόγω περιοχής, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού της στο τροχαίο. Λόγω δύο επεισοδίων πρωινής υπογλυκαιμίας συνεστήθη παράταση της νοσηλείας έως ότου ολοκληρωθεί ο πρωτογενής εργαστηριακός έλεγχος».

Παρέμβαση και εισαγγελέα

Οι δύο αθλητές έδωσαν χτες πολύωρη κατάθεση σε κλιμάκιο του τμήματος της Τροχαίας Γλυφάδας σχετικά με το τροχαίο που είχαν το βράδυ της Πέμπτης. Τους επισκέφτηκαν ακόμα ο προπονητής τους, Χρ. Τζέκος, ο δικηγόρος τους, Μ. Δημητρακόπουλος, και ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσαύτης, μετά από εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος και διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των δυο αθλητών και ερευνά το αν έγινε παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ, αν στην υπόθεση ενέχονται και τρίτα πρόσωπα (προπονητής ή αθλητικοί παράγοντες), αν τρίτο πρόσωπο ανάγκασε τους αθλητές να πάρουν απαγορευμένες ουσίες παρά τη θέλησή τους και αν έγινε προσπάθεια να συγκαλυφτεί το γεγονός. Επίσης, ερευνά και τις συνθήκες του τροχαίου. Ο Φ. Κουτσαύτης βρέθηκε στο ΚΑΤ για να εξετάσει τους δύο αθλητές, παρέμεινε στο νοσοκομείο για περίπου μία ώρα και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μεγάλη ντροπή

Αναφερόμενος στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος έκανε λόγο για «μεγάλη ντροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει η Ελλάδα». Σε συνομιλία που είχε στο δημαρχείο της Υδρας, την Κυριακή, τόνισε ότι «πολλές φορές εμείς οι ίδιοι στιγματίζουμε με τις πράξεις μας τη χώρα μας».

Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Στεφανόπουλου, ωστόσο αρνήθηκε, επικαλούμενος την πάγια θέση του μη σχολιασμού δηλώσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ιδωμεν...

Γενική και αόριστη ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου σχετικά με το τι θα πράξει τις επόμενες ώρες και μέρες η κυβέρνηση στην υπόθεση Κεντέρη - Θάνου. Εσπευσε δε πολλές φορές να αρπάξει το «μπαλάκι» μακριά από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή σχολίασε ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι ευχάριστη», είπε και συνέχισε στην πεπατημένη, ότι η Ελλάδα «είναι η χώρα του Ολυμπισμού, του οποίου τα ιδεώδη πρέπει να αναδεικνύονται. Ουδείς μπορεί να μη σέβεται τους Κανονισμούς, την αποκλειστική αρμοδιότητα επί του θέματος όμως έχει η ΔΟΕ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο απόσυρσης των δύο αθλητών, απάντησε ότι «δεν είναι θέμα κυβέρνησης. Υπάρχουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΔΟΕ, οι οποίες ως αρμόδιοι φορείς πρέπει, αφού ολοκληρώσουν την έρευνά τους, να εκδώσουν την απόφασή τους». Ακόμα ότι «θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης την οποία διεξάγει η ΔΟΕ». Ακολούθως έσπευσε να διευκρινίσει ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται εν εξελίξει μια διαδικασία στην οποία δεν εμπλέκεται το δημόσιο.

Είπε πως «όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, ίσως με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα - χωρίς δεσμεύσεις και υποκρισίες». Σε ερώτημα συναφές - περί της επιβολής ή μη κυρώσεων - ο Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει ή και να προαναγγείλει κάτι τέτοιο».

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ
Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος επιχειρήσεων - αθλητισμού

Δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ για το θέμα του ντόπινγκ

Τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων της χώρας μας για το θέμα του ντόπινγκ, τη βασική αιτία του φαινομένου και τον τρόπο αντιμετώπισής του, επισήμανε σε δήλωσή του ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Αθλητισμού του Κόμματος.

«Δυστυχώς, η καταιγίδα των αποκαλύψεων τους τελευταίους μήνες σχετικά με το ντόπινγκ στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη χώρα μας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό οι απαγορευμένες ουσίες είναι κανόνας. Αιτία του είναι η ανάγκη της βιομηχανίας του θεάματος για νέα ρεκόρ, υψηλότερες αποδόσεις, πιο θελκτικό θέαμα, ώστε να προσελκύει περισσότερους θεατές», τόνισε συγκεκριμένα ο Γ. Αραβανής.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν μπορεί να γίνει ούτε με τους ελέγχους, ούτε με μεγάλα λόγια, αλλά κόβοντας τον ομφάλιο λώρο χορηγών και πολυεθνικών επιχειρήσεων με τον αθλητισμό και τους αθλητές. Εξω από αυτό είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Οι πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν για τη σημερινή κυβέρνηση και τις προηγούμενες είναι τεράστια. Δεν μπορούν να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο. Από την ανάληψη ιδιαίτερα των Ολυμπιακών Αγώνων, ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτε για να ελεγχθεί το φαινόμενο. Ισα ίσα σε αυτό το διάστημα γιγαντώθηκε».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ