ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
Σελ. /28
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
«Καθάρισαν»... με χρυσό

«Είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που ζούμε αυτή τη στιγμή. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου», είπαν η Μπεκατώρου και η Τσουλφά μετά τη νίκη τους

Μπεκατώρου και Τσουλφά χάρισαν το χρυσό στην Ελλάδα

Eurokinissi

Μπεκατώρου και Τσουλφά χάρισαν το χρυσό στην Ελλάδα
Τίποτα δεν μπόρεσε να τις σταματήσει! Το ελληνικό πλήρωμα στην κατηγορία «470» της ιστιοπλο?ας ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τη διαδρομή εκκίνηση - πρώτη θέση βάθρου, καθώς μετά το τέλος και της δέκατης ιστιοδρομίας, μεγάλωσε τη διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του και κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με μόλις 24 βαθμούς ποινής, αφήνοντας 34 βαθμούς μακριά τις δεύτερες Ισπανίδες Ναταλία Βία Ντουφρένσε, Σάντρα Αζόν που μετρούν 58 βαθμούς. Πίσω από αυτές βρίσκονται οι Σουηδέζες Τερέζ Τόργκερσον και Βεντέλα Ζάχρισον με 61 βαθμούς ποινής. Οι κοπέλες μας δεν πτοήθηκαν από την καθυστέρηση λόγω του αέρα, ξεκίνησαν δυναμικά την πρώτη κούρσα της ημέρας και έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά, πέρασαν δηλαδή πρώτες τη γραμμή του τερματισμού. Στην αμέσως επόμενη πραγματοποίησαν εξίσου πολύ καλή εμφάνιση και βρέθηκαν στη δεύτερη θέση.

Στην 10η ιστιοδρομία το «γαλανόλευκο» ζευγάρι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να «τελειώσει» την υπόθεση νίκη, προσθέτοντας στην ήδη πλούσια συλλογή του από ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρωτιές την ύψιστη των κατακτήσεων. Πλέον, είναι στο χέρι της ελληνικής ομάδας να μην αγωνιστεί στην τελευταία κούρσα της κατηγορίας το πρωί του Σαββάτου.

Σε δηλώσεις τους μετά τη μεγάλη τους επιτυχία οι δυο αθλήτριες τόνισαν: Σοφία Μπεκατώρου: «Είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που ζούμε αυτή τη στιγμή. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Πιστεύω ότι κάναμε ευτυχισμένους όλους τους Ελληνες. Ομως παλέψαμε πολύ γι' αυτό το αποτέλεσμα. Το ονειρευόμασταν και τώρα πλέον χαιρόμαστε με το αποτέλεσμα που προέρχεται από ομαδική δουλιά. Είχαμε τρομερή σχέση και συνεργασία με τον προπονητή μας, ενώ και εσείς οι δημοσιογράφοι σεβαστήκατε την προσπάθειά μας όλες αυτές τις ημέρες και μας αφήσατε να κάνουμε ηρεμία τη δουλιά μας. Ο καιρός δεν ήταν πάντα καλός και για να κερδίσουμε έπρεπε να ρισκάρουμε. Φυσικά και δεν τα παρατάμε. Θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και σε άλλους αγώνες».

Η Αιμιλία Τσουλφά δήλωσε: «Αυτή η στιγμή είναι μοναδική και πιστεύω ότι πρέπει να τη χαρούμε μαζί με όλους τους Ελληνες, να "γευτούμε" αυτή τη μεγάλη διάκριση. Σίγουρα ανησυχήσαμε, αρχικά για την υγεία της Σοφίας, όμως από τη στιγμή που μας έδωσαν το "οκ" οι γιατροί, συνεχίσαμε την προσπάθεια, δουλέψαμε και βρήκαμε σωστό ρυθμό. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι δούλεψαν μαζί μας, τον προπονητή μας Ηλία Μυλωνά, το ανδρικό πλήρωμα 470 των Κοσματόπουλου και Τριγκώνη, τον Αμερικανό Μόργκαν Ρίσερ, το ιατρικό επιτελείο και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές, αλλά θα χρειαζόμουν πολύ ώρα για να τους πω».

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Πέρασαν στον τελικό

Ο Βασίλης Πολύμερος

Sportidea

Ο Βασίλης Πολύμερος
Χρυσή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας γράφτηκε χθες το πρωί. Την πρόκρισή τους στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών που θα γίνει την Κυριακή το πρωί, εξασφάλισαν ο Βασίλης Πολύμερος και ο Νίκος Σκιαθίτης. Οι δυο Ελληνες κωπηλάτες πήραν τη δεύτερη θέση στον ημιτελικό πίσω από την Πολωνία. Είναι το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που προκρίνεται σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και μόλις η δεύτερη φορά που τα ελληνικά χρώματα βρίσκονται σε τελικό. Το 1984, στο Λος Αντζελες ο Κώστας Κοντομανώλης είχε περάσει στον τελικό του μονού σκιφ. Αντίθετα, το αντίστοιχο γυναικείο πλήρωμα με τις Χρύσα Μπισκιτζή και Μαρία Σακελλαρίδου τερμάτισε στην 6η θέση στον ημιτελικό και θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό.

Οι δυο Βολιώτες από την αρχή της κούρσας βρέθηκαν στην τρίτη θέση, μαζί με τα πληρώματα από την Πολωνία και τη Δανία, ενώ οι υπόλοιπες βάρκες έμειναν πίσω. Ομως, η τρίτη θέση, παρά το ότι τους έδινε την πρόκριση, δε φάνηκε να τους ικανοποιεί. Ετσι, λίγο πριν από τα τελευταία πεντακόσια μέτρα, κρατώντας αμείωτο το ρυθμό, κατάφεραν να φτάσουν και να ξεπεράσουν το πλήρωμα από τη Δανία, τερματίζοντας έτσι στη 2η θέση και γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό.

«Κόλλησε» ο Παπαθανασίου

Αν και ξεκίνησε καλά στη συνέχεια κόλλησε ο Παπαθανασίου.

Sportidea

Αν και ξεκίνησε καλά στη συνέχεια κόλλησε ο Παπαθανασίου.
Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου στην τελευταία κούρσα της ημέρας της κατηγορίας των «ΦΙΝ». Ο Ελληνας ιστιοπλόος «κόλλησε» στην 22η θέση της 10ης ιστιοδρομίας και έπεσε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης με 68.4 βαθμούς ποινής. Πλέον απομακρύνθηκε από το βάθρο των νικητών και το χάλκινο μετάλλιο, με τον τέταρτο της βαθμολογίας, Κροάτη Κάρλο Κούρετ να τον ξεπερνά έχοντας πλέον 56β. Στην τρίτη θέση της γενικής με 52β βρίσκεται ο Πολωνός Ματέουζ Κουζνιέρεβιτς ο οποίος ήταν δεύτερος στη συγκεκριμένη ιστιοδρομία. Την πρωτιά πήρε ο Βρετανός Μπεν Εϊνσλι που «έκλεισε» το χρυσό μετάλλιο με 24β.

Yngling: Η ελληνική ομάδα των Κατερίνας Γιακουμίδου, Ελενας Δημητρακοπούλου και Ευτυχίας Ματζαράκη στη δεύτερη κούρσα της Πέμπτης ήταν ένατες και πλέον βρίσκονται στην αντίστοιχη θέση της γενικής κατάταξης με 70 βαθμούς. Πρώτο ήταν το πλήρωμα των ΗΠΑ (Κάρολ Κρόνιν, Λιζ Φίλτερ, Νάνσι Χάμπερλαντ), ακολούθως το Καναδικό με τις Λίζα Ρος, Σαντάλ Λεγκέρ, Ντίρντρε Κράμπτον και τρίτες οι Γαλλίδες Αν Λε Χελέ, Ελοντί Λεσαφρέ, Μαριόν Ντεπλάνκ.

470: Κατακόρυφη πτώση των ανδρών στην κατηγορία «470», Ανδρέα Κοσματόπουλου και Κώστα Τριγκώνη μετά το τέλος και της 10ης ιστιοδρομίας. Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε δεύτερη άσχημη εμφάνιση στην ίδια ημέρα, αφού μετά την 21η της 9ης κούρσας κατέλαβε την εικοστή. Πλέον βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας. Στον 10ο αγώνα πρώτοι ήταν οι Πορτογάλοι Μαρίνιο, Νούνιεζ, δεύτεροι οι Νοτιοκορεάτες Κιμ και Γιουνγκ, ενώ τρίτο ήταν το δίδυμο της Σουηδίας (Μόλουντ, Αντερσον).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ