Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΘΗΝΑ 2004
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
«Καθάρισαν»... με χρυσό

«Είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που ζούμε αυτή τη στιγμή. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου», είπαν η Μπεκατώρου και η Τσουλφά μετά τη νίκη τους

Μπεκατώρου και Τσουλφά χάρισαν το χρυσό στην Ελλάδα

Eurokinissi

Μπεκατώρου και Τσουλφά χάρισαν το χρυσό στην Ελλάδα
Τίποτα δεν μπόρεσε να τις σταματήσει! Το ελληνικό πλήρωμα στην κατηγορία «470» της ιστιοπλο?ας ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τη διαδρομή εκκίνηση - πρώτη θέση βάθρου, καθώς μετά το τέλος και της δέκατης ιστιοδρομίας, μεγάλωσε τη διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του και κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά διατηρήθηκαν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με μόλις 24 βαθμούς ποινής, αφήνοντας 34 βαθμούς μακριά τις δεύτερες Ισπανίδες Ναταλία Βία Ντουφρένσε, Σάντρα Αζόν που μετρούν 58 βαθμούς. Πίσω από αυτές βρίσκονται οι Σουηδέζες Τερέζ Τόργκερσον και Βεντέλα Ζάχρισον με 61 βαθμούς ποινής. Οι κοπέλες μας δεν πτοήθηκαν από την καθυστέρηση λόγω του αέρα, ξεκίνησαν δυναμικά την πρώτη κούρσα της ημέρας και έκαναν αυτό που ξέρουν πολύ καλά, πέρασαν δηλαδή πρώτες τη γραμμή του τερματισμού. Στην αμέσως επόμενη πραγματοποίησαν εξίσου πολύ καλή εμφάνιση και βρέθηκαν στη δεύτερη θέση.

Στην 10η ιστιοδρομία το «γαλανόλευκο» ζευγάρι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να «τελειώσει» την υπόθεση νίκη, προσθέτοντας στην ήδη πλούσια συλλογή του από ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρωτιές την ύψιστη των κατακτήσεων. Πλέον, είναι στο χέρι της ελληνικής ομάδας να μην αγωνιστεί στην τελευταία κούρσα της κατηγορίας το πρωί του Σαββάτου.

Σε δηλώσεις τους μετά τη μεγάλη τους επιτυχία οι δυο αθλήτριες τόνισαν: Σοφία Μπεκατώρου: «Είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που ζούμε αυτή τη στιγμή. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Πιστεύω ότι κάναμε ευτυχισμένους όλους τους Ελληνες. Ομως παλέψαμε πολύ γι' αυτό το αποτέλεσμα. Το ονειρευόμασταν και τώρα πλέον χαιρόμαστε με το αποτέλεσμα που προέρχεται από ομαδική δουλιά. Είχαμε τρομερή σχέση και συνεργασία με τον προπονητή μας, ενώ και εσείς οι δημοσιογράφοι σεβαστήκατε την προσπάθειά μας όλες αυτές τις ημέρες και μας αφήσατε να κάνουμε ηρεμία τη δουλιά μας. Ο καιρός δεν ήταν πάντα καλός και για να κερδίσουμε έπρεπε να ρισκάρουμε. Φυσικά και δεν τα παρατάμε. Θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και σε άλλους αγώνες».

Η Αιμιλία Τσουλφά δήλωσε: «Αυτή η στιγμή είναι μοναδική και πιστεύω ότι πρέπει να τη χαρούμε μαζί με όλους τους Ελληνες, να "γευτούμε" αυτή τη μεγάλη διάκριση. Σίγουρα ανησυχήσαμε, αρχικά για την υγεία της Σοφίας, όμως από τη στιγμή που μας έδωσαν το "οκ" οι γιατροί, συνεχίσαμε την προσπάθεια, δουλέψαμε και βρήκαμε σωστό ρυθμό. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι δούλεψαν μαζί μας, τον προπονητή μας Ηλία Μυλωνά, το ανδρικό πλήρωμα 470 των Κοσματόπουλου και Τριγκώνη, τον Αμερικανό Μόργκαν Ρίσερ, το ιατρικό επιτελείο και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές, αλλά θα χρειαζόμουν πολύ ώρα για να τους πω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (2002-09-11 00:00:00.0)
Καλές παρουσίες (2001-05-11 00:00:00.0)
Η ώρα του Λεωνίδη (2000-09-20 00:00:00.0)
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (2000-06-09 00:00:00.0)
Πλώρη για μετάλλια (1998-04-25 00:00:00.0)
Εντυπωσιακό ξεκίνημα (1998-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ