Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΘΗΝΑ 2004
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
Αυλαία για το στίβο

Σφυρή - Καραντάσιου πέρασαν στους «16»

Sportidea

Σφυρή - Καραντάσιου πέρασαν στους «16»
Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), όπου ανοίγει την αυλαία του ο στίβος. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας καλούνται να κάνουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, ούτως ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση. Αλλωστε, και το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού προγράμματος ανήκει στον κλασικό αθλητισμό, όπου οι ελληνικές συμμετοχές είναι αρκετές.

Ο πρώτος που θα αγωνιστεί από ελληνικής πλευράς είναι ο Λευτέρης Θανόπουλος στον τελικό των 20 χιλιομέτρων βάδην (09.00). Τη σκυτάλη θα πάρει, ένα τέταρτο αργότερα, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, που καλείται να πάρει την πρόκριση από τον 1ο όμιλο των προκριματικών. Στις 9.55, ο Χρήστος Μελέτογλου αγωνίζεται στον Α` Ομιλο των προκριματικών στο τριπλούν, ενώ στην 1η σειρά του 1ου Γύρου στα 1.500 μ., αγωνίζεται ο Παναγιώτης Στρουμπάκος (19.40). Τελευταίος από πλευράς ανδρών, αγωνίζεται ο Στέλιος Διμότσιος στον 1ο γύρο, στη 2η σειρά στα 400 μέτρα.

Στις γυναίκες, η Αργυρώ Στρατάκη θα δώσει τρεις αγώνες για το έπταθλο σήμερα. Πρώτο είναι το άλμα εις ύψος (10.40), συνέχεια έχει η σφαιροβολία (19.30) και τα 200 μέτρα (20.45). Αργότερα, ακολουθεί το «βαρύ πυροβολικό» της Εθνικής μας Ομάδας, καθώς στις 21.30 η Κατερίνα Βόγγολη θα δώσει την πρώτη «μάχη» της στον Α` Ομιλο των προκριματικών της δισκοβολίας. Στο Β` Ομιλο (23.15) αγωνίζονται η αργυρή Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Αναστασία Κελεσίδου και η 5η στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, Στέλλα Τσικούνα.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Η Χριστίνα Ιωαννίδη ρίχνεται στη «μάχη» της κατηγορίας των 75 κιλών και θα προσπαθήσει να χαρίσει μία ακόμα επιτυχία στη χώρα μας (20.00). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι ένα από τα νέα ταλέντα στο άθλημα, καθώς προέρχεται από αρκετές και σημαντικές επιτυχίες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει στη συλλογή της ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία της στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2003 και 2004. Μία θέση στο βάθρο, εκτός από την 22χρονη αθλήτριά μας, διεκδικούν ακόμα οι Σλοβάκα Ρουζίνσκα (Βουλγαρία), Νάλα Ραμαντάν (Αίγυπτος), που κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εκτός αγώνα, είναι η 26χρονη Τουρκάλα Σουλέ Σαχμπάζ, που ήταν και το μεγάλο φαβορί σ' αυτήν την κατηγορία. Χθες, ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τασούλα Κελεσίδου - Κατερίνα Βόγγολη δοκιμάζονται σήμερα στην δισκοβολία

Sportidea

Τασούλα Κελεσίδου - Κατερίνα Βόγγολη δοκιμάζονται σήμερα στην δισκοβολία
Ενα ακόμα ραντεβού με την Εθνική Αυστραλίας, δίνει η Εθνική μας ομάδα. Οι γυναίκες θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη στον τέταρτο αγώνα των προκριματικών, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά (20.00).

ΜΠΕΪΖΜΠΟΛ

Την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας, αντιμετωπίζει η ελληνική ομάδα των ανδρών (18.30) για τους προκριματικούς.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Στη φάση των «16» αγωνίζονται σήμερα η Εφη Σφυρή και η Βάσω Καραντάσιου.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Οι Ζιν Χρήστου, Δήμητρα Μαραγκουδάκη, Νίκη Σιδηροπούλου και Παναγιώτα Λιοντή καλούνται να δώσουν το «παρών» στον 1ο προημιτελικό στο Ομαδικό Ξίφος Μονομαχίας.

ΒΟΛΕΪ

Μία νίκη επί της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, θα αναπτερώσει τις ελπίδες για πρόκριση στις Ελληνίδες αθλήτριες. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (16.00).

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Οι Παπά και Παπαβασιλείου αγωνίζονται σήμερα για τους προκριματικούς αγώνες στις καταδύσεις από πλατφόρμα 10 μέτρων.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Μία καλύτερη εμφάνιση από τις τελευταίες των αθλητών και αθλητριών μας στο Τζούντο, θα προσπαθήσουν να κάνουν στους προκριματικούς - ρεπεσάζ τόσο η Ελένη Πάτσιου (+78 κιλά), που αντιμετωπίζει στις 11.00 τη Γαλλίδα Εύα Μπισένι, όσο και ο Χαράλαμπος Παπαϊωάννου (+100 κιλά) με αντίπαλο τον Λεονέλ Ρουίζ από τη Βενεζουέλα.

ΣΟΦΤΜΠΟΛ

Η Εθνική μας ομάδα Σόφτμπολ των γυναικών καλείται να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση απέναντι στην Εθνική της Αυστραλίας για τους προκριματικούς (17.00).

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Αντιμέτωπη με την Αυστραλία είναι η Εθνική ομάδα των γυναικών στους προκριματικούς (18.00) που προέρχονται από τη βαριά ήττα από την Ιταλία με 7-2.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μία νίκη επί της Βραζιλίας, επιζητούν οι Ελληνες παίκτες, προκειμένου να έχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση (14.30).

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Στο Ομαδικό γυναικών ρίχνονται σήμερα τρεις αθλήτριες (9.50). Οι Ευαγγελία Ψαρρά, Ελπίδα Ρομαντζή και Φωτεινή Βαβάτση «στοχεύουν» σε επιτυχία, έναντι των Τζένιφερ Νίκολς, Στέφανι Αρνολντ και Ζανέτ Ντούκμαν από τις ΗΠΑ.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ

Την παρθενική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κάνουν σήμερα οι ποδηλάτες πίστας. Στις 17.55, ο Δημήτρης Γεωργαλής θα αντιμετωπίσει άλλους 16 αθλητές στον τελικό των 1.000 μέτρων Ατομικής Χρονομέτρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ