Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΘΗΝΑ 2004
ΒΟΛΕΪ (Α)
Εχασε την ευκαιρία

Δεν τα κατάφερε χτες η Εθνική μας

Sportidea

Δεν τα κατάφερε χτες η Εθνική μας
Δεν κατάφερε να συνεχίσει το καλό ξεκίνημά της η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, καθώς γνώρισε την πρώτη της ήττα με 3-1 σετ από τους πολύ δυνατούς Αργεντίνους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, διαλύοντας κάθε άμυνα των Αργεντίνων, χάρη στο πολύ καλό της σερβίς το οποίο και μας έφερνε αρκετούς άσους. Αρχικά προηγήθηκε με 6-4, εν συνεχεία το σκορ ήταν ισόπαλο 10-10 και κάπου εκεί με ηγέτες τους Κράβαρικ και Μπάεφ πήρε «φωτιά». Σε ένα γεμάτο και «παλλόμενο» από φωνές γήπεδο οι παίκτες μας ανέκτησαν τα ηνία με 14-11 και στη συνέχεια με 19-12, δείχνοντας ότι ήταν αδύνατο να χάσουν το σετ. Με έναν άσο του Θοδωρή Μπάεφ προηγηθήκαμε με 21-12, ενώ το τελικό 25-16 του πρώτου σετ... έγραψε ο Βασίλης Κουρνέτας.

Και το επόμενο σετ είχε αρκετά καλό ξεκίνημα, ενώ φτάσαμε να προηγούμαστε με 11-8. Ομως σιγά σιγά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν ν' ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους, πίεσαν πολύ στην επίθεση και κατάφεραν ν' αλλάξουν τα δεδομένα εκμεταλλευόμενοι τα πολλά αβίαστα λάθη του συγκροτήματός μας. Οι Αργεντίνοι πέρασαν μπροστά με 22-20, ενώ δεν άργησε να γίνει το 25-21. Παρόμοια κατάσταση και στο επόμενο μέρος όπου βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, μην έχοντας καθόλου καλές υποδοχές. Εχοντας βγει ουσιαστικά εκτός ρυθμού χάναμε με 5-3 και 10-7. Το ατού μας, το δυναμικό σερβίς είχε «εξαφανιστεί» και έτσι η κατάσταση δεν έμοιαζε εύκολο να διαφοροποιηθεί. Μείναμε πίσω στο σκορ με 22-19 ενώ το σκορ στο φινάλε ήταν 25-22.

Το πολύ καλό μπλοκ των αντιπάλων μας σε συνδυασμό με την πολύ κακή ψυχολογία των διεθνών μας, οδήγησε στη διατήρηση της ίδιας «εικόνας» και στο τελευταίο μέρος. Αρχικά οι «μπιανκοσελέστε» προηγήθηκαν με 13-8 και κατόπιν με 18-12. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Στέλιου Προσαλίκα έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια, μείωσαν σε 19-16, όμως οι Λατινοαμερικανοί δεν έμοιαζαν διατεθειμένοι να απολέσουν το θετικό αποτέλεσμα. Ενώ το σκορ ήταν 23-19 η ελληνική ομάδα έκανε την τελευταία της δυναμική ομολογουμένως επιστροφή, μείωσε σε 23-21 και 24-22, όμως η νίκη κατέληξε στα χέρια των Αργεντίνων με 25-22.

Τα σετ: 16-25, 25-21, 25-22, 25-22

Ελλάδα: Γκιούρδας, Χατζηαντωνίου, Κουρνέτας, Τσακιρόπουλος, Κράβαρικ, Μπάεφ (αρχική εξάδα), Στεφάνου (λίμπερο), Χριστοφιδέλης, Ρουμελιώτης, Πανταλέων.

Αργεντινή: Μιλίνκοβιτς, Ελγκέτα, Πορποράτο, Φεράρο, Σπάιτς, Τζιάνι, (αρχική εξάδα), Μεάνα (λίμπερο), Πάτι, Περάλτα, Μπιντεγκάιν, Νταραϊντού.

Στέλιος Προσαλίκας (προπ. Ελλάδας): «Η πρόκριση είναι ανοιχτή, θέλουμε μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια ή θα παίξουμε με τα σετ. Αμφότερα τα δύο παιχνίδια είναι σκληρά, τόσο με τη Γαλλία όσο και με Σερβία. Πρέπει να παλέψουμε πολύ. Ακόμη όλα είναι ανοιχτά στον όμιλο, λόγω των αναπάντεχων γεγονότων της πρώτης αγωνιστικής. Ψαχνόμαστε, η υπόθεση είναι γκραν γκινιόλ. Θεωρώ ότι από τους Γάλλους έχουμε πάρει τον αέρα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, όμως πιστεύω ότι τελικά θα πάμε καλά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ