Παρασκευή 20 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΘΗΝΑ 2004
8η ΜΕΡΑ
Το ντοπαρισμένο οικοδόμημα των «αθανάτων»...

ICON

Μπορεί ο Βέλγος «αθάνατος», πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, να πασχίζει για «καθαρούς Ολυμπιακούς Αγώνες», όπως φάνηκε και από χτεσινές συζητήσεις που είχε, ωστόσο, η πραγματικότητα που και ο ίδιος έχει διαμορφώσει τον προλαβαίνει. Πέντε κρούσματα ντόπινγκ ανακοινώθηκαν χτες που αφορούν αθλητές της Αρσης Βαρών... Συνολικά μέχρι σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας τα κρούσματα ντόπινγκ φτάνουν τα οκτώ.

* * *

Και δεν είναι μόνον αυτό. Η μυστική συμφωνία που «έκλεισε» μία μέρα πριν την απολογία των Κεντέρη - Θάνου με πρωτοβουλία της ΔΟΕ (βλέπε σελίδες 6 - 7), είναι μόνο ένα μέρος από την μπόχα που αναδύεται αυτές τις μέρες για το βρώμικο παρασκήνιο στον αθλητισμό. Ο,τι πουν οι χορηγοί λέει εδώ και δεκαετίες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Ετσι έκανε και στην περίπτωση των δύο Ελλήνων αθλητών. Οι χορηγοί ζήτησαν να κλείσει η υπόθεση. 'Η μάλλον να «κουκουλωθεί»... Και έτσι έγινε.

* * *

Κατά τ' άλλα, οι αγώνες κυλούν με μεγάλες και ιστορικές συγκινήσεις. «Χτες (σ.σ. προχτές) οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Το γεγονός αυτό μας συγκινεί και μας εμπνέει όλους. Με την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία, τη γενέτειρα των Αγώνων, γράψαμε Ιστορία. Η πρόσκληση σε άνδρες και γυναίκες να αγωνιστούν εκεί, επίσης αποτελεί Ιστορία. Οι θεοί πρέπει να χαμογελούν». Αυτό είπε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου. Οι Θεοί πρέπει να χαμογελούν. Σίγουρα θα γελούν αλλά μόνο όποιοι από αυτούς είναι χορηγοί...


Eurokinissi


Eurokinissi


Το πιο σπουδαίο όνομα από αυτούς που έκαναν χρήση αναβολικών αποτελεί η Τουρκάλα αρσιβαρίστρια Σουλέ Σαμπάζ

Sportidea

Το πιο σπουδαίο όνομα από αυτούς που έκαναν χρήση αναβολικών αποτελεί η Τουρκάλα αρσιβαρίστρια Σουλέ Σαμπάζ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ