ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
Γυμνάσου παιδί μου

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Που πας, ρε Τζέκο, ξυπόλυτος στ' αγκάθια;

Είναι δυνατόν με Καφεΐνη, Εφεδρίνη και Καρνιτίνη, που περιείχαν τα σκευάσματά σου, να πας μπροστά;

Τόσα χρόνια στην πιάτσα δεν έμαθες ότι υπάρχουν και ελληνικά βαπόρια, που μεταφέρουν Κόκα; Και πήγες να στήσεις ανεξάρτητο κύκλωμα... Τι περίμενες, δηλαδή, να κάνουν τα άλλα φιντάνια του κυκλώματος, να πέσουν στην ανεργία; Παρακολούθα λίγο την παρέα του Βαρδινογιάννη, έντυπη και ηλεκτρονική, κι έχεις να διδαχτείς πολλά. Δες, άνθρωπέ μου, ποιοι από τους χτεσινούς ομοτράπεζούς σου έχουν τεθεί επικεφαλής του «αντιντόπινγκ».

Αρκετά με την πλάκα, όμως. Αυτοί έχουν τα γένια, θα βρουν και τα χτένια.

Τριακόσια πενήντα γυμναστήρια, πνιγμένα στην ντόπα, σημαίνει χιλιάδες παιδιά δηλητηριασμένα. Κι αυτό φαίνεται να είναι μια μυτούλα του παγόβουνου.

Το γεγονός ότι στον Τζέκο επιβλήθηκε ποινή για παράνομη εισαγωγή κι όχι για μαζική δηλητηρίαση χιλιάδων παιδιών. Οτι κανέναν άλλον δεν ακούμπησαν. Οτι έχουν το θράσος σήμερα, αυτοί που τον κάλυψαν, να εμφανίζονται αρχάγγελοι της κάθαρσης, όλα μαζί παραπέμπουν στη γνωστή ερώτηση: «Τι κάνει "Λιάνης" - "Λιάνης" στα κεραμίδια;».

Οτι η απάντηση είναι «Αντίντας - Αντίντας» ελέγχεται.

Το χρυσάφι στους τίτλους των εξάστηλων τα λέει όλα.

Μες στο γενικό χαμό, να και ο Πολυζωγόπουλος. Αφού έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή σ' όλους τους αντεργατικούς νόμους, που έκαναν λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, έρχεται τώρα να πουλήσει ...αντίσταση. Ποιος; Αυτός που έστειλε μερικές χιλιάδες εργάτες να δουλέψουν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις με όρους «ολυμπιακής εκεχειρίας», που αξίωσε να μη γίνει καμιά εργατική κινητοποίηση όσο διαρκούν οι Αγώνες.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ...

Η ΝΤΟΠΑ: «Στις 31 Οκτωβρίου 2002 ιδιώτης ζήτησε από τον ΕΟΦ να ελεγχθεί σκεύασμα με την κωδική ονομασία "Fat berners termo", το οποίο του χορηγήθηκε σε γυμναστήριο και του είχε προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες (αλλεργία). Το συγκεκριμένο σκεύασμα είχε εισαχθεί από την εταιρία του προπονητή Χρ. Τζέκου. Στις 19 Απριλίου 2003 κατέσχεσαν περισσότερα από 640 κουτιά τα οποία είχαν διατεθεί σε 350 γυμναστήρια. Οι ελεγκτές έκριναν ότι πρόκειται για ουσία επικίνδυνη για την υγεία, καθώς η χρήση της είχε προκαλέσει θανάτους στον Καναδά. Επιβλήθηκε στον προπονητή διοικητικό πρόστιμο ύψους 14.800 ευρώ για τις παράνομες εισαγωγές. Στα αρχεία του ΕΟΦ δεν βρέθηκαν η απόδειξη πληρωμής του προστίμου και το πρωτόκολλο καταστροφής του παράνομου εμπορεύματος» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΟ ΧΡΗΜΑ: «Ετησίως ο Κώστας Κεντέρης εισπράττει μόνο από τους χορηγούς 400.000 ευρώ, ενώ η Κατερίνα Θάνου περίπου 300.000 ευρώ. Η PUMA δίνει στον Κεντέρη 100.000 ευρώ ετησίως, η ADIDAS στη Θάνου 100.000 ευρώ ετησίως, ποσοστό 20% από αυτά τα χρήματα των δύο αθλητών κατέληγε στον Χρήστο Τζέκο που εκτός από προπονητής ήταν και μάνατζέρ τους» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ: «Τα ρεκόρ είναι αναγκαιότητα στον σύγχρονο αθλητισμό και επάνω τους στήνεται η βιομηχανία του marketing, το οποίο βάζει στην τελευταία θέση της ιεράρχησης τον παράγοντα "υγεία του αθλητή". Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού στον παγκόσμιο αθλητισμό και όποιος θέλει να αποτελέσει γρανάζι της μηχανής των ρεκόρ είναι υποχρεωμένος να τους ασπαστεί» (ο Χ. Αποστολίδης στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ΑΘΕΑΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ

Η ΝΙΚΗ: ΑΚΡΙΒΟΙ ΜΟΥ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΣ ...και τα τσίγκινα

ΤΑ ΝΕΑ: ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΝΕΕΣ «ΣΚΙΕΣ»

ΕΘΝΟΣ: ΟΡΤΣΑ τα χρυσά κορίτσια

Η ΧΩΡΑ: ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ μετά τους Ολυμπιακούς

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΧΡΥΣΑΦΙ στα πανιά μας

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΟΙ ΚΟΡΕΣ του ανέμου

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ το «2004» με το PLAYBOY

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ `Η ΠΩΛΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η ΑΥΓΗ: ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΚΑΛΑΜΙ Η ΓΙΑΝΝΑ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ ΠΑΛΙ ΟΛΑ Ο ΛΑΤΣΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ τους όρους επιστροφής

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Θέμα εργασιακών σχέσεων άνοιξε ο Π. Δούκας

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): 41% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΟΥΛΙΑ στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το δούλεμα

«Πλήρης θα είναι η εξυγίανση στο χώρο του Αθλητισμού, αφού η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα και να μην κουκουλώσει καμία υπόθεση» (η διαβεβαίωση από τον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» - Ρίζος).

Το θέαμα κερδίζει

«Η αποκάλυψη του παραβάτη νομιμοποιεί τους υπόλοιπους. Τι κι αν καταστρέφεται ένα είδωλο, ένας ήρωας. Δεν διατηρείται το βλέμμα του κόσμου στους αγώνες; Τι κι αν οργίζεται κι αν απογοητεύεται ένα μικρό (το ελληνικό) κοινό; Το αγωνιστικό υπερθέαμα δεν χάνει από τη συνολική λάμψη του» (η Τ. Καραϊσκάκη στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Πάλι καλά

«Στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδα - ΗΠΑ οι Αμερικανοί είχαν την αίσθηση ότι αγωνίζονταν στην κεντρική πλατεία της Φαλούτζα» (ο Χρήστος Κυριαζής στο «ΕΘΝΟΣ»).

Η Ελένη από την Τροία
ο Πάρης από τη Σπάρτη

«Τώρα εδώ στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικά γυναικεία υπόθεση. Η Ελένη από την Τροία θα ήταν περήφανη» (ο Αλαν Χάμπαρντ του «Independent» στο «ΕΘΝΟΣ»).

Να και το αγωνιστικό ΠΑΣΟΚ

«Η χώρα μας η οποία αντιγράφει αυτές τις ευέλικτες αγορές, έχει θεσμοθετήσει όλες τις μορφές ευέλικτης απασχόλησης και ήδη η μισθωτή εργασία έχει οδηγηθεί σε μια διαρκή και επώδυνη δοκιμασία. Εχει προκύψει μια διευρυμένη ανασφάλεια που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ως εκ τούτου απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιου είδους προτάσεις και θα τις αντιπαλέψουμε εφόσον γίνουν προσπάθειες για την θεσμοθέτησή τους» (ο Χρ. Πολυζωγόπουλος στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ