ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
Αλληλογραφία ΚΑΤ και υπουργείου Υγείας

Αντικρουόμενα στοιχεία για τη νοσηλεία των Κεντέρη - Θάνου

Από παλιές... ευτυχισμένες στιγμές

Sportidea

Από παλιές... ευτυχισμένες στιγμές
Αντικρουόμενες απόψεις για τη νοσηλεία και την παραμονή των Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου στο ΚΑΤ ήρθαν και χτες στη δημοσιότητα, προσθέτοντας έτσι νέους κρίκους στην αλυσίδα των αμφιβολιών και της δυσπιστίας.

Εν πρώτοις υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα», σύμφωνα με το οποίο ο εφημερεύων γιατρός του ΚΑΤ το βράδυ της Πέμπτης της 12.8.2004 ένα τέταρτο πριν φτάσουν εκεί οι δύο αθλητές, δέχτηκε τηλεφωνική εντολή να παραμείνουν οι Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου στο ΚΑΤ τουλάχιστον 48 ώρες «ό,τι κι αν έχουν». Η εντολή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δόθηκε απ' τον εν πλω προς την Αθήνα διευθυντή της 6ης Ορθοπεδικής Κλινικής, Ανδρέα Μπελδέκο.

Μετά το δημοσίευμα αυτό ο υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, ζήτησε έγγραφη ενημέρωση για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο Α. Μπελδέκος συνέταξε επιστολή την οποία κοινοποίησε προς τον υπουργό Υγείας ο διοικητής του ΚΑΤ, Χρ. Αρτινόπουλος. Η ίδια η επιστολή δε δόθηκε στη δημοσιότητα και το περιεχόμενό της ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος. «Είναι επιστολή, είπε ο Θ. Ρουσόπουλος, που υπογράφει και ο διευθυντής της Κλινικής, ο οποίος εκείνο το βράδυ απουσίαζε. Η επικοινωνία που είχε με το νοσοκομείο - όπως λέει ο κ. Μπελδέκος, διευθυντής της 6ης Ορθοπεδικής Κλινικής - ήταν στις 11.30 το βράδυ, πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για την επιστροφή του. Ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την πορεία της εφημερίας. Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ ταξίδευε ενημερώθηκε ότι είχαν εισαχθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών οι αθλητές Κεντέρης και Θάνου (σ.σ. η εισαγωγή έγινε στις 12.30 τα μεσάνυχτα). Το πρωί στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψής του εξέτασε με την ομάδα ιατρών της εφημερίας τον Κεντέρη και την Θάνου. Ουδέν περισσότερο».

Απαντώντας στην ερώτηση αν ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, από τον Ν. Κακλαμάνη μετά την πρώτη επίσκεψή του στο ΚΑΤ πως υπάρχει «κάτι μη φυσιολογικό στον τραυματισμό, με εισαγωγικά ή όχι, των δύο αθλητών» ο Θ. Ρουσόπουλος είπε: «Δεν υπήρχε τίποτα περίεργο ή μη φυσιολογικό. Ο κ. Κακλαμάνης πήγε εκεί ως υπουργός Υγείας και όχι ως γιατρός για να εξετάσει τους δύο αθλητές».

Το δημοσίευμα

Οι γιατροί του ΚΑΤ, σύμφωνα με τα «Νέα», που εξέτασαν τους δύο αθλητές δεν εντόπισαν κάποια σίγουρη ένδειξη πως οι δυο τους ήταν τραυματισμένοι. Γι' αυτό, δύο από τους επιμελητές Α΄ που παρίσταντο συμφώνησαν ότι πρέπει να τους δώσουν εξιτήριο.

Ωστόσο, με την παρέμβαση του γιατρού που είχε δεχτεί την τηλεφωνική εντολή και με το αιτιολογικό πως «πάντοτε βασιζόμαστε στα λόγια των ασθενών ότι έπεσαν θύμα τροχαίου και μπορεί στ' αλήθεια να έχουν χτυπήσει και να μη φαίνεται. Συνεπώς, ας τους βάλουμε στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο, για να τους παρακολουθήσουμε», δε δόθηκε εξιτήριο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ενώ η υγεία του Κεντέρη εξελισσόταν ομαλά, η Κ. Θάνου παρουσίασε λίγο μετά τις 8 το πρωί την πρώτη σοβαρή υπογλυκαιμική κρίση. Γύρω στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής εκδίδεται ιατρικό ανακοινωθέν που προαναγγέλλει ότι και οι δύο θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι επί τουλάχιστον 48 ώρες. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ενώ το Σάββατο οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον Κεντέρη σχολίαζαν πως μπορεί άνετα να φύγει, η προαναγγελία - από το διοικητή - της 48ωρης νοσηλείας «τούς δένει τα χέρια». Οταν, μάλιστα, την Κυριακή το πρωί οι γιατροί είπαν στον Κώστα Κεντέρη πως θα πάρει εξιτήριο, εκείνος -σύμφωνα με πληροφορίες - αντέδρασε, λέγοντας ότι ζαλίζεται και ότι έχει τάση για έμετο. Ετσι, συγκλήθηκε ιατρικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι γιατροί που είχαν παίξει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ρόλο στη θεραπεία τους, αλλά και η Ολυμπιακή υπεύθυνος του ΚΑΤ. Στο ιατρικό συμβούλιο εξετάζονται όλα τα ευρήματα των εξετάσεων και τελικά αποφασίζεται να εκδοθούν ξεχωριστά ανακοινωθέντα για κάθε ασθενή, «γεγονός που αντανακλά τη διαφορετικότητα των περιπτώσεων», σχολιάζουν με νόημα πηγές του νοσοκομείου.

Η περίληψη των ανακοινωθέντων είναι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο μεν Κεντέρης παραμένει επειδή ο ίδιος παραπονείται για κεφαλαλγίες, ζάλη και τάση προς έμετο, η δε Θάνου επειδή είχε τις δύο κρίσεις υπογλυκαιμίας τις προηγούμενες μέρες. Τη Δευτέρα το πρωί, φθάνει στο ΚΑΤ ο ιατροδικαστής, ο οποίος οδηγείται αμέσως στον 6ο όροφο όπου εξετάζει τους δύο αθλητές και διαβάζει τους ιατρικούς φακέλους τους, στους οποίους περιέχονται όλες οι εξετάσεις που τους έχουν γίνει.

Στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, εκδίδεται το τελευταίο ανακοινωθέν, το οποίο έχει μια ουσιώδη διαφορά από τα άλλα: Το υπογράφουν οι ίδιοι οι γιατροί, ενώ τα προηγούμενα είτε ήταν ανυπόγραφα (το πρώτο) είτε έφεραν την υπογραφή μόνο του διοικητή του νοσοκομείου (τα επόμενα).

Ο διοικητής του ΚΑΤ

Σε συνέντευξή του χτες στην εφημερίδα «Χώρα» ο διοικητής του ΚΑΤ, Χρ. Αρτινόπουλος, είπε: «Οσα περιλαμβάνονται στα ιατρικά ανακοινωθέντα είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένων ιατρικών ελέγχων». Αναφερόμενος στο πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που είναι ανυπόγραφο διευκρίνισε: «Οσα γράφονται σε αυτό είναι ακριβώς αυτά τα οποία γράφτηκαν στο βιβλίο εισόδου του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Ηταν η πρώτη εκτίμηση του γιατρού της εφημερίας. Το πρώτο αυτό ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο πήγε στο ΣΟΤΥ και από εκεί στο Ζάππειο, όπου και αναγνώστηκε».

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση

Το ...τροχαίο των αθλητών Κ. Κεντέρη - Κ. Θάνου ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και απειλεί να συμπαρασύρει όλο το σαθρό εποικοδόμημα για το πώς έρχονται τα μετάλλια και λειτουργεί σήμερα ο αθλητισμός. Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο παραδόθηκε από χτες η προανακριτική δικογραφία της Τροχαίας Γλυφάδας για το ατύχημα των δύο αθλητών που θα αποτελέσει μέρος της ευρύτερης εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελίες περί ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών. Τη δικογραφία ο Δ. Παπαγγελόπουλος παρέδωσε στους εισαγγελείς Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου.

Ετσι, το ατύχημα των δύο αθλητών φαίνεται πως είναι η κορυφή του παγόβουνου για να αναδειχτούν μια σειρά ζητήματα με απαγορευμένες ουσίες στον ελληνικό αθλητισμό.

Στα χέρια των εισαγγελέων Σπ. Μουζακίτη και Αθ. Θεοδωροπούλου, που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση τόσο σε ό,τι αφορά στο τροχαίο, όσο και στο θέμα της χρήσης ή μη παράνομων ουσιών, βρίσκονται με σκοπό να αξιολογηθούν άλλες τρεις υποθέσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος της δικογραφίας στην υπόθεση του ντόπινγκ.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί θα πρέπει να ερευνήσουν τα όσα αναφέρονταν στην επιστολή του πρώην υφυπουργού Γ. Λιάνη προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της εταιρίας «Μπάλκο», τις δραστηριότητες της εταιρίας του προπονητή Χρ. Τζέκου με τις ουσίες που διέθετε από την επιχείρησή του και το πρόστιμο που του είχε επιβάλει ο ΕΟΦ, καθώς και τις καταγγελίες ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και πάλι για παράνομες ουσίες που τους προέτρεψε να κάνουν χρήση ο προπονητής Χρ. Τζέκος.

Η επιστολή Λιάνη

Ο υφυπουργός Γ. Λιάνης γνώριζε για όσα συνέβαιναν στο χώρο του αθλητισμού αλλά δεν έκανε τίποτα για την εξυγίανσή του. Το μόνο που έπραξε - προφανώς για να μπορεί να το επικαλείται αργότερα - ήταν να στείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Φλεβάρη του 2004 με την οποία ζητούσε να ελεγχθεί η αξιοπιστία δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου, τα οποία ενέπλεκαν Ελληνες αθλητές και προπονητές σε σκάνδαλο ντόπινγκ στις ΗΠΑ. Ζητούσε προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν ποινικού αδικήματος που ενέπλεκε Ελληνες.

Οπως αναφερόταν σε ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρίας «Μπάλκο» Β. Κόντε ειδοποίησε το 2002 Ελληνα προπονητή που τον προέτρεπε να ενημερώσει άλλον Ελληνα συνάδελφό του προπονητή ότι η ΔΟΕ είχε βρει τρόπο να ανιχνεύει απαγορευμένη ουσία (στεροειδές THG).

H όλη υπόθεση δείχνει τη διαπλοκή που υπάρχει ανάμεσα στη ΔΟΕ και τις εταιρίες που ελέγχουν όλο το κύκλωμα και έχουν τον τρόπο να προάγουν το ντόπινγκ σε όλο και ανώτερα, δηλαδή μη ανιχνεύσιμα - επίπεδα. Πάντως, η έρευνα αυτή είναι ακόμα σε εκκρεμότητα και οι πολιτικές ευθύνες ξεκάθαρες.

Το όλο θέμα έφερε στην επικαιρότητα και μια άλλη υπόθεση. Οταν είχε προσληφθεί ο Χρ. Τζέκος στην ΑΕΚ το 2000 διώχτηκε κακήν κακώς, γιατί έγιναν καταγγελίες ποδοσφαιριστών της ομάδας για παράνομες ουσίες που φέρεται να τους είχε προτείνει να κάνουν χρήση ο προπονητής Χρ. Τζέκος. Η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη αλλά τελικά κατέληξε στο... αρχείο, χωρίς άλλες συνέπειες.

Ερωτηματικά για τη νοσηλεία στο ΚΑΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται στους εισαγγελείς, γιατί οι δύο αθλητές μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και όχι σε άλλο νοσοκομείο, όταν φέρονται να έχουν τραυματιστεί στη Γλυφάδα.

Επίσης, αμφιβολίες υπάρχουν στους εισαγγελικούς και δικαστικούς κύκλους για το... τροχαίο Κεντέρη - θάνου που πιστεύουν ότι το τροχαίο ή δεν έγινε ποτέ ή προκλήθηκε έτσι για να εμφανιστούν ως τραυματίες οι δύο αθλητές.

Τις υποψίες για «τροχαίο - μαϊμού» ενισχύουν οι διαφορές μεταξύ των γνωματεύσεων των θεραπόντων γιατρών του ΚΑΤ και της έκθεσης του ιατροδικαστή Φ. Κουτσαύτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φ. Κουτσαύτης διαπίστωσε ελάχιστες εκδορές στο πόδι του Κ. Κεντέρη, ενώ οι επίσημες ιατρικές ανακοινώσεις του νοσοκομείου ΚΑΤ μιλούσαν για κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλάσεις γονάτων, κοιλιά κλπ. Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να κληθούν οι θεράποντες γιατροί των Κεντέρη - Θάνου να καταθέσουν στους εισαγγελείς. Επίσης, είναι σίγουρο ότι θα κληθούν για κατάθεση αθλητές, προπονητές, αθλητικοί παράγοντες κλπ.

Τα αδικήματα που αφορούν την υπόθεση είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως παραβίαση του νόμου για τη χορήγηση απαγορευμένων ουσιών, ψευδή πληροφόρηση των αρχών, ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις κλπ.

Σύμφωνα με το κλίμα που επικρατεί στους εισαγγελείς δεν αναμένεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών να προχωρήσει άμεσα σε ποινικές διώξεις και μεσούντων των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά θα προχωρήσει σε εξέταση μαρτύρων σε χαλαρούς ρυθμούς και οι ενδεχόμενες διώξεις θα γίνουν μετά τη λήξη των Αγώνων.

Ελέγχεται για ντόπινγκ και ο Σαμπάνης

Το πρώτο δείγμα στην Υγειονομική Επιτροπή της ΔΟΕ έδειξε πολύ υψηλές τιμές τεστοστερόνης

Νέο κρούσμα ντόπινγκ που αφορά τον ελληνικό αθλητισμό είχαμε χτες. Σύμφωνα με έλεγχο της Υγειονομικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ελληνας αθλητής της άρσης βαρών που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς - όλες οι πληροφορίες δείχνουν τον χάλκινο Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Σαμπάνη - βρέθηκε θετικός στην ουσία τεστοστερόνη και αναμένονται τα αποτελέσματα και του δεύτερου ελέγχου για να βγει η επίσημη ανακοίνωση. Η πληροφορία αυτή υπήρχε από το πρωί της Παρασκευής και μάλιστα ενημερώθηκε σχετικά ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Γιάννης Παπαδογιαννάκης. Ομως, ουδείς γνώριζε κάτι το συγκεκριμένο, αφού δεν είχαν βγει τα επίσημα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου. Οταν έγινε και αυτό, ενημερώθηκε ο ίδιος ο αθλητής. Οσον αφορά τη συγκεκριμένη ουσία, την τεστοστερόνη, να υπενθυμίσουμε τις περιπτώσεις Ζαγοράκη και Βρύζα στους οποίους ανιχνεύτηκε άλλα δεν τιμωρήθηκαν καθώς στις συγκεκριμένες υποθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές, το υψηλό ποσοστό τεστοστερόνης οφειλόταν στον ίδιο τους τον οργανισμό. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση χορήγησης της συγκεκριμένης ουσίας μέσω σκευασμάτων.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σχετικά με την υπόθεση αναφέρει τα εξής.: «Τον αρχηγό της Ελληνικής Ομάδας, κ. Γιάννη Παπαδογιαννάκη, επισκέφθηκε σήμερα (ώρα 15.00) εκπρόσωπος της ιατρικής υπηρεσίας της ΔΟΕ και του επέδωσε έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ότι βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ το α' δείγμα αθλητή της Ολυμπιακής Ομάδας. Κλήθηκε εκπρόσωπος του αθλητή και της Ομοσπονδίας, οι οποίοι ζήτησαν την εξέταση και του β' δείγματος».

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών, Χρήστος Ιακώβου, σε δηλώσεις του στην «Αθλητική Ηχώ», προχτές και πριν προκύψει το θέμα, δήλωνε «ότι ντοπαρισμένος είναι όποιος πιάνεται». Από την πλευρά της Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για σκευωρία και ότι όλοι οι Ελληνες αρσιβαρίστες είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε ελέγχους και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Πώς όμως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα δείξει και το αυριανό δεύτερο δείγμα του αθλητή.

ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ

«

Εγκύκλιος - διαταγή:

*

» Προς απάσας τας Αρχάς του Κράτους, Νομάρχας και Δημάρχους της υπ' εμέ Αστυνομικής περιφερείας...

*

» Διατάσσω τους πάντας (...):

*

» Να θέσωσι φίμωτρα ανά τα στόματα των φωνασκούντων εμψύχων ζώων και κτηνών διαφόρων καταγωγών, γένους και φύσεως ή και ανθροπογυναίων, ακαταλλήλου συμπεριφοράς εις ξένους κατά την υπερτετελούμενην πανηγυρικήν πανήγυριν...

*

» Να εμποδιστούν βία το γκάρισμα των όνων και μουλαριών ως και των φοράδων και το χλιμίντρισμα των ίππων και των γαλών, δηλαδή των κατσουλιών...

*

» Απαγορεύεται η διανυκτέρευσις και μετάβασις προς ραμβασμόν εις τους πρόποδας των ορέων αμφοτέρων των γενών προς αποφυγήν εκουσίου απαγωγής...

*

» Απαγορεύεται η δευτεροδιάβασις εις τας οδούς της πόλεως, τούτου θεωρουμένου ως υπόπτου γυναικοδουλειάς ή τινός παρεμφερούς σκοπού. Επίσης απαγορεύεται το κρυφοκοίταγμα εντός και εκτός παραθύρων...

*

» Οσοι παρ' εμού οφθώσι και των οργάνων μου εργολαβούντες άρρενες μετά θηλέων, θέλουσι ραβδισθεί διά ράβδου ανελλιπώς...

*

» Απαγορεύονται αι σεισμικαί δονήσεις (εξαερισμοί ανθρώπων τε και ζώων) προς αποφυγήν καταπλήξεως του λαού και χάρις της τηρήσεως αναψυχής...

*

» Απαγορεύεται ενώπιον ξένων το απότομον βήξιμον, η εκκαθάρισις των ρινών διά χειρών και δακτύλων...

*

» Απαγορεύεται το συνομιλείν εντός του λουτήρος με άτομα εις άλλους λουτήρες ως και το τάραγμα του ύδατος δι' αερίων, αφεδρανοκρουσιών και οι μπουρμπουλήθρες...

*

» Απαγορεύεται η μοιχεία τουτέστιν... οι άνδρες να καθήσωσι εις τα ωά των, να μην κάνουν εξυπνάδες, αι δε γυναίκες και οι σιγανοπαπαδιές να μαζέψουν φρόνιμα την ουρά των, να μην φαίνεται και να μην πονηρεύουν τα όμματα του κόσμου...

*

» Απαγορεύεται το ουρείν εν δημοσίοις χώροις, και γενικώς εν τη εγχωρίω κωμοπόλει... Εν ουδεμία περιπτώσει δικαιολογείται έκτακτος ανάγκη. Ο καθείς ας κάνει το κουμάντο του, να προβλέπει το ουρείν εγκαίρως, διά να μην μετανοήσει μεταγενεστέρως.

*

» Αρθρον έσχατον και τελευταίον: Περί μεσημβρίαν ψαλήσεται μεγάλη παράκλησις προς απομάκρυνσιν πάσης ασθενείας ζώων, ανθρώπων, γυναικών, περονοσπόρου, κλαμπάτσας, ποδάγρας, φυλλοξέρας κλπ.».

***

Μόλις πήρατε μια γεύση από τη διαταγή της 3/12/1883, η οποία εξεδόθη παρά του αστυνομικού διευθυντή της Δημητσάνας, Εμμανουήλ Λαγουδάκη. Αφορμή για την «επέμβαση» του επιμελούς υπονωματάρχη εστάθη το πανηγύρι της γιορτής του Αγίου Νικολάου (μεγάλη η χάρη του). Ετσι λύνονταν, τότε, τα θέματα ...«ασφαλείας». Τα «Ζέπελιν», το ΝΑΤΟ, οι χαφιεδοκάμερες και οι πράκτορες του FBI ήρθαν αργότερα...

Επειδή, όμως, σ' αυτόν τον τόπο υπάρχει μια συνέχεια, και μια και το πανηγύρι των Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζεται, οι ιθύνοντες όλο και καμιά «ιδέα» μπορούν να ξεσηκώσουν από αυτές που περιέχονται στη διαταγή «Λαγουδάκη», αν - ο μη γένοιτο - παραστεί κάποια ανάγκη που άπτεται θεμάτων ασφαλείας και «αξιοπρέπειας» της χώρας (άλλωστε, όπως λέει η απόφαση του δικαστηρίου, το «Ζέπελιν» καλώς ίπταται και φακελώνει αφού ο υπέρτατος νόμος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η «αξιοπρέπεια» της χώρας)...

Μετά λύπης μας, βέβαια, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ο υπονωματάρχης δεν προβλέπει στη διαταγή του κάτι σχετικό περί ντόπινγκ. Αλλά μην ανησυχείτε. Στο συγκεκριμένο τομέα, των αναβολικών, η «αξιοπρέπεια» της χώρας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ