Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ελέγχεται για ντόπινγκ και ο Σαμπάνης

Το πρώτο δείγμα στην Υγειονομική Επιτροπή της ΔΟΕ έδειξε πολύ υψηλές τιμές τεστοστερόνης

Νέο κρούσμα ντόπινγκ που αφορά τον ελληνικό αθλητισμό είχαμε χτες. Σύμφωνα με έλεγχο της Υγειονομικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ελληνας αθλητής της άρσης βαρών που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς - όλες οι πληροφορίες δείχνουν τον χάλκινο Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Σαμπάνη - βρέθηκε θετικός στην ουσία τεστοστερόνη και αναμένονται τα αποτελέσματα και του δεύτερου ελέγχου για να βγει η επίσημη ανακοίνωση. Η πληροφορία αυτή υπήρχε από το πρωί της Παρασκευής και μάλιστα ενημερώθηκε σχετικά ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Γιάννης Παπαδογιαννάκης. Ομως, ουδείς γνώριζε κάτι το συγκεκριμένο, αφού δεν είχαν βγει τα επίσημα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου. Οταν έγινε και αυτό, ενημερώθηκε ο ίδιος ο αθλητής. Οσον αφορά τη συγκεκριμένη ουσία, την τεστοστερόνη, να υπενθυμίσουμε τις περιπτώσεις Ζαγοράκη και Βρύζα στους οποίους ανιχνεύτηκε άλλα δεν τιμωρήθηκαν καθώς στις συγκεκριμένες υποθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές, το υψηλό ποσοστό τεστοστερόνης οφειλόταν στον ίδιο τους τον οργανισμό. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση χορήγησης της συγκεκριμένης ουσίας μέσω σκευασμάτων.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σχετικά με την υπόθεση αναφέρει τα εξής.: «Τον αρχηγό της Ελληνικής Ομάδας, κ. Γιάννη Παπαδογιαννάκη, επισκέφθηκε σήμερα (ώρα 15.00) εκπρόσωπος της ιατρικής υπηρεσίας της ΔΟΕ και του επέδωσε έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται ότι βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ το α' δείγμα αθλητή της Ολυμπιακής Ομάδας. Κλήθηκε εκπρόσωπος του αθλητή και της Ομοσπονδίας, οι οποίοι ζήτησαν την εξέταση και του β' δείγματος».

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών, Χρήστος Ιακώβου, σε δηλώσεις του στην «Αθλητική Ηχώ», προχτές και πριν προκύψει το θέμα, δήλωνε «ότι ντοπαρισμένος είναι όποιος πιάνεται». Από την πλευρά της Ομοσπονδίας γίνεται λόγος για σκευωρία και ότι όλοι οι Ελληνες αρσιβαρίστες είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε ελέγχους και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Πώς όμως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα δείξει και το αυριανό δεύτερο δείγμα του αθλητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ