ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
«Γλυκιά, δροσερή κι αθώα»

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Δεν είναι μόνον Ολυμπιακοί της ντόπας,

είναι και της απόλυτης ξεφτίλας.

Οχι μόνον αυτών που τους οργάνωσαν. Ετσι κι αλλιώς, αυτοί χοντρόπετσοι είναι. Τη δουλιά την έκαναν, το χρήμα το πήρανε.

Αλλά και αυτών, που συνεχίζουν να λένε στον κόσμο να γεμίσει τα στάδια.

Να πάει ο κόσμος στα στάδια, γιατί ο Ρομέρο, αυτός που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έχει ανάγκη από κομπάρσους να γεμίζουν τα πλάνα που πουλάει και θα πουλάει για χρόνια. Τρέξτε, λοιπόν, να γεμίσετε τα στάδια.

Υπάρχουν, λέει, 5.000 θέσεις κενές και οι τηλεοπτικές ανάγκες θέλουν γεμάτη και την πίστα την ώρα που θα το κουνάει ο Σάκης.

Στο μεταξύ, τόμπολα! Και όλοι ήξεραν και όλοι αφιερώνουν ο ένας στον άλλο τα μετάλλια, ενώ όπως γράφει ο Κουρής στο «Φίλαθλό» του, το σχέδιο Τζέκου ήταν και σχέδιο Ιακώβου και δεν παρουσιάστηκε πουθενά κρυφά: Σε δημόσια εκδήλωση έγινε η παρουσίαση, δημόσια αναφέρθηκαν τα ονόματα των 160 αθλητών που έπρεπε να ντοπαριστούν για να υπάρχουν χρυσά, δημόσια άκουσαν την πρόταση ο κύριος Λιάνης του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Πετραλιά της ΝΔ και ο κ. Σεβαστής του ΣΕΓΑΣ. Διάψευση δεν υπήρξε μέχρι χτες το απόγευμα.

Τρέξτε, λοιπόν, να γεμίσετε τα στάδια. Η δημοκρατία πάντα έχει ανάγκη τους κομπάρσους. Οχι μόνο στις κάλπες, αλλά και στα στάδια.

Η στήλη είχε σκοπό να συστήσει στην Αθανασία Τσουμελέκα να πάρει γρήγορα τα βουνά, για να γλιτώσει από κάτι ανθρωποφάγους που άρχισαν να λένε από μικροφώνου «γλυκιά, δροσερή κι αθώα, ό,τι χρειαζόμασταν αυτήν την ώρα».

Ωσπου άρχισε ακόμα και στις εφημερίδες να καταγράφεται μια διαφορετική εκδοχή για τα όρια της αθωότητας... Δυστυχώς.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ!

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ «ΔΙΚΟ ΣΟΥ»: «Μπροστά της κάμερες πολλές και δημοσιογράφοι εκατοντάδες. Το κινητό της χτύπησε. Ποιος να είναι τέτοια ώρα; "Ναι, Κώστα μου, ναι, για σένα το πήρα το χρυσό. Είμαστε όλοι στο πλευρό σου. Δικό σου είναι", άρχισε να φωνάζει ένα μείγμα φωνής και κλάματος, μέχρι που λύγισε, έπεσε κάτω, έκλαιγε με μαύρο δάκρυ. Η κλήση καταγράφηκε. Ηταν ο Κώστας Κεντέρης» (Το ρεπορτάζ για την Αθανασία Τσουμελέκα στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΟΠΟΤΕ: «Αφού λοιπόν η χρήση τους είναι γενική, αφού οι ίδιοι οι αθλητές δε θεωρούν αποδιοπομπαίους όσους συναδέλφους τους τις χρησιμοποιούν και τους τιμούν ανεπιφύλακτα, μήπως πρέπει και οι υπόλοιποι να την ξαναδούμε με λιγότερη υποκρισία αυτήν την ιστορία των απαγορεύσεων;» (Ο Δ. Ψυχογιός στο «ΒΗΜΑ»).

ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: «Στον ελληνικό ιππόδρομο ανθεί εδώ και χρόνια το εξής φαινόμενο: κάποια άλογα να τα κουμαντάρουν άτομα τα οποία δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν το επάγγελμα του προπονητή, με συνέπεια, για να μπορούν να συμμετέχουν στις κούρσες, να εμφανίζονται ως τρόφιμοι κάποιων, κατά κανόνα μικρών προπονητών με οικονομικά προβλήματα. Αυτοί οι τελευταίοι προπονητές ονομάζονται εικονικοί. Με κατάπληξη διαπιστώνω ότι το φαινόμενο επεκτείνεται και στο στίβο. Σήμερα, στον τελικό των 400 μ. μετ' εμποδίων τρέχει αθλήτρια - έκπληξη, που πάει για το χρυσό, η οποία έχει εικονικό προπονητή! Μήπως κάνω λάθος, κύριε Χρήστο Τζέκο;» (Ο Φ. Συρίγος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η ΧΡΥΣΗ ΕΛΠΙΔΑ: «Η Φανή Χαλκιά πριν από τρία χρόνια ήταν έτοιμη να κόψει τον στίβο και δούλευε ως δημοσιογράφος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο Σωκράτης Γκόλιας, αρχισυντάκτης στην εκπομπή, της συνέστησε να συνεχίσει με προπονητή των Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη καριέρα στα 200 μ. Ως αθλητής του Χρήστου Τζέκου και η Χαλκιά σε τρία χρόνια είναι κοντά στην κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στα 400 μ. εμπόδια» (Ο Αντώνης Πανούτσος στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

Η ΝΙΚΗ: Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΔΕΙΧΝΕΙ ΛΙΑΝΗ ο Ευ. Βενιζέλος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΞΗΛΩΝΕΙ το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ

Η ΧΩΡΑ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ στο σκάνδαλο της ντόπας

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΝΤΟΠΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ΑΥΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ...

ΤΑ ΝΕΑ: ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟΥ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΧΡΥΣΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

ΕΘΝΟΣ: ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΔΡΟΜΟΣ από χρυσάφι

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 7%

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ 5-7% στους δημοτικούς υπαλλήλους

Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ σε Δημόσιο - δήμους

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ - ΡΕΚΟΡ 11,2 δισ. ευρώ σε 3 μήνες

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Γενικό ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ Ολυμπιακών εγκαταστάσεων

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τόσο καλά

«Με τον ένα προπονητή (Γιάννης Αθανασόπουλος) δε μιλάω με δική του πρωτοβουλία, κι αυτό μάλλον είναι καλό, ενώ με τον άλλο κάπως υποφέρονται οι σχέσεις μου. Λέω και μια καλημέρα μαζί του (Χρήστος Σιδηρόπουλος). Οσον αφορά τον προπονητή μου (Παναγιώτης Καλαϊτζίδης) δεν ήρθε καν στους αγώνες. Και πώς να πήγαινε στα Ανω Λιόσια από τη στιγμή που δεν είναι διαπιστευμένος! Δεν είχα για τους αγώνες ούτε παρτενέρ για ζέσταμα. Ευτυχώς πριν από τα προκριματικά βρήκα μια αθλήτρια από την Αυστρία που είχε έρθει μόνη της και κάναμε ζέσταμα παρέα. Στον ημιτελικό, και στο μικρό τελικό όμως δεν είχα παρτενέρ και έκανα μόνη μου ζέσταμα. Τόσο καλά είναι τα πράγματα στην ελληνική πάλη» (η Σταυρούλα Ζυγούρη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Δύο Ελλάδες ή δύο τάξεις;

«Οπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις μένει κανείς με την εντύπωση ότι ζούμε σε δύο ή και περισσότερες Ελλάδες. Η Ελλάδα της Αττικής και η υπόλοιπη που πλέον μοιάζει με άλλη χώρα. Η Ελλάδα της πυρομανούς Γιάννας Αγγελοπούλου, η Ελλάδα της χλιδής, του νεοπλουτισμού και της ανόητης και κακόγουστης επίδειξης και η άλλη Ελλάδα με τις απλές ανάγκες και τις απέριττες χαρές. Η Ελλάδα των παραγόντων, των προπονητών, των συμφερόντων και της ίντριγκας, η Ελλάδα της ντόπας και της απάτης και η Ελλάδα που θέλει, έχει ανάγκη και περιμένει ήρωες και πρωτοπόρους, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλους τους τομείς» (ο Α. Καρκαγιάννης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ανέκδοτο

«"Θα μας βρουν σκληρά απέναντί τους" προειδοποιεί ο Γ. Παπανδρέου» (στο ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ