ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ
Ερχονται νέες ανατιμήσεις

Το προανήγγειλε χτες ο πρόεδρος της επιχείρησης Γ. Παλαιοκρασσάς

Τις επικείμενες νέες ανατιμήσεις, συνδυασμένες με συνολικότερη αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ με στόχο την εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για λογαριασμό των ιδιωτών, πρόβαλε σαν δέλεαρ για τους Ελληνες και ξένους υποψήφιους επενδυτές που ήταν παρόντες χτες στη λεγόμενη επιχειρηματική λέσχη της Αθήνας (Athens Business Club) ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσάς. Ο ίδιος ουσιαστικά ανήγγειλε νέες ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες. Οπως είπε χαρακτηριστικά «η ΔΕΗ έχει ζήσει με μια τιμολογιακή πολιτική άκρως συντηρητική», όμως, «στην ενοποιημένη αγορά δεν ξέρω πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό το πράγμα». «Από τη δική μας πλευρά», είπε ο ίδιος, «ως ΔΕΗ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να διατηρήσουμε τα τιμολόγια κάτω ή κοντά στο επίπεδο του πληθωρισμού», συμπλήρωσε, όμως, με νόημα «δεν μπορώ να μιλήσω για τους νέους επενδυτές». Οσον αφορά δε την εξέλιξη του αριθμού των εργαζομένων στη ΔΕΗ, διευκρίνισε ότι η διοίκηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα μείωσης προσωπικού.

Από τη μεριά του ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας επιχείρησε να παρουσιάσει μια ιδανική εικόνα της απελευθέρωσης στον τομέα της αγοράς ενέργειας. Σ' αυτό το πλαίσιο παρομοίωσε τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα με τα... επιτεύγματα που συντελέστηκαν στις τηλεπικοινωνίες. Αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τόσο στην εξέλιξη της απασχόλησης σ' αυτές όσο και στην εξυπηρέτηση των πελατών, που εν πολλοίς αποτελούν αυθαίρετα και αμφισβητήσιμα συμπεράσματα. Ο ίδιος απευθυνόμενος στους υποψήφιους επενδυτές μίλησε για δυνατότητες ανάπτυξης επενδυτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ εκτός Ελλάδας «μόνη ή και με συνεργασίες».

Μεταξύ άλλων ο Δ. Σιούφας δίνοντας το περίγραμμα των στόχων της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας, έκανε λόγο για προώθηση των επενδυτικών προγραμμάτων της ΔΕΠΑ, «δείχνοντας» ουσιαστικά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ισπανούς για παραχώρηση της εταιρείας στη «Gas Natural».

Παραίτηση Μητροπολίτη

Την παραίτησή του, για λόγους υγείας, υπέβαλε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, Διονύσιος με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστόδουλος έχει ήδη κάνει αποδεκτή την παραίτηση, η οποία αναμένεται να τεθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να επικυρωθεί και τυπικά. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη εκτιμάται ότι θα γίνουν στις 4 και 5 Οκτώβρη, παράλληλα με τις εκλογές για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στα Ψαχνά

Ξύπνησε πάλι ο εγκέλαδος που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τους κατοίκους του Δήμου Μεσαπίων στην Εύβοια.

Χτες, στις 3.38 το απόγευμα ξαναχτύπησε με ένταση 4,5 ρίχτερ σε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, με επίκεντρο τα Ψαχνά. Ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές ενώ η δόνηση που έγινε αισθητή στη Χαλκίδα και στην Αττική, αντιμετωπίστηκε ψύχραιμα από τους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με το διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Μανώλη Σταυρακάκη τέτοιου μεγέθους σεισμοί είναι συχνοί στην περιοχή.

«Δακτύλιος» μέχρι τον Ιούλη 2005

Ο λεγόμενος δακτύλιος, το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας, θα συνεχίσει να ισχύει και μετά τις 30 Αυγούστου του 2004 και έως τις 22 Ιούλη του 2005, με κοινή απόφαση των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης.

Ο δακτύλιος ισχύει Δευτέρα έως Πέμπτη, από 7 π.μ. μέχρι 8 μ.μ. και την Παρασκευή από 7 π.μ. μέχρι 3 μ.μ.

ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ενας χρόνος ανακρίσεις

Ενα χρόνο κλείνει το Σεπτέμβρη η αποκάλυψη της απάτης που στοίχισε την απώλεια πάνω από 1 δισ. δραχμές έσοδα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Χαλκίδα και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η τακτική ανάκριση (την έχει αναλάβει ο β΄ ανακριτής Ν. Ζαχαριάνος) για να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων.

Από τότε, Σεπτέμβρης του 2003, που ο διευθυντής του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, Γ. Βασιλείου, δημοσιοποίησε την αποκάλυψη του σκανδάλου - και κάτω από αδιευκρίνιστες, από πλευράς διοίκησης ΙΚΑ, συνθήκες την άλλη μέρα μετατέθηκε στο ΙΚΑ Αλιβερίου - μόνο ένας υπάλληλος, που φέρεται ότι έχει διαπράξει την απάτη, έχει υποστεί διοικητικές κυρώσεις από πλευράς του Ιδρύματος.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, ο φάκελος της υπόθεσης είναι ογκωδέστατος και σ' αυτόν, εκτός από τις καταθέσεις των υπαλλήλων του ΙΚΑ, υπάρχουν και καταθέσεις των παθόντων (επαγγελματιών, επιχειρηματιών, εμπόρων κ.ά.). Μετά την ολοκλήρωση της τακτικής ανάκρισης και τη σύνταξη του πορίσματος και της δικογραφίας, θα παραδοθούν στον εισαγγελέα Χαλκίδας, για την άσκηση ποινικής δίωξης στους υπευθύνους.

Εχασε τη μάχη η 20χρονη αθλήτρια

Εχασε χτες το πρωί τη μάχη της ζωής η Ελληνίδα αθλήτρια του τζούντο Ελένη Ιωάννου, που νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ερυθρού Σταυρού» από τις 7 Αυγούστου.

Είχε τραυματιστεί σοβαρά από τη βουτιά στο κενό από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στη Νέα Ιωνία, ύστερα από επεισόδιο που είχε με το φίλο της, τον 24χρονο αθλητή του κινκ μπόξινγκ Γ. Χρυσοστομίδη. Ο ίδιος, δύο μέρες αργότερα βούτηξε και αυτός από το ίδιο μπαλκόνι και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος. Η Ελ. Ιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου 1984. Ηταν φοιτήτρια στη Γυμναστική Ακαδημία. Ασχολήθηκε με το τζούντο 2002, ενώ τρεις φορές είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ελλάδος στις γυναίκες. Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2002 είχε κατακτήσει την 3η θέση, στην κατηγορία των 78 κιλών. Φέτος είχε να επιδείξει την 3η θέση στο τουρνουά της Ιταλίας, στη μεγαλύτερη κατηγορία σωματικού βάρους.

Εκδηλώσεις Αντιστασιακών

Την Κυριακή 29.8.2004 διοργανώνουν τις παρακάτω αντιστασιακές εκδηλώσεις:

-- Η ΠΕΑΕΑ Πετραλώνων - Θησείου - Πάνω Σφαγείων και ο Προσφυγικός σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ», ώρα 7 μμ στην πλατεία Ελπίδας στα Ανω Παλαιά Σφαγεία, στην επέτειο των 60 χρόνων, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής για τους Σφαγειώτες αγωνιστές και όσους έπεσαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στον αγώνα για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

-- Η ΠΕΑΕΑ Ελασσόνας και η Κοινότητα Καρυάς, ώρα 10.30 πμ, στο «ΜΠΕΧΤΕΣΙ» (Ξερόλακα) Καρυάς, οργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν της ορκωμοσίας της πρώτης ανταρτοομάδας του ΕΛΑΣ Ολύμπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης όλης της Θεσσαλίας.

-- Η ΠΕΑΕΑ Αιγιάλειας εκδήλωση μνήμης και τιμής στα, περίπου, 250 θύματα της περιόδου της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ώρα 10.30 πμ, στην πλατεία Κουνινάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Κατασχέθηκαν 750 κιλά κοκαΐνη

Συνελήφθη χτες στα Κύθηρα ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας που μετέφερε τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Νικήτα Κυριακούλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, τα περίπου 750 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν προχτές στην Καλαμάτα, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, με το ιστιοφόρο σκάφος «ΠΛΟΥΤΩΝ» ελληνικής σημαίας και με επιβαίνοντες δύο άντρες και μία γυναίκα. Οι τρεις συνελήφθησαν προχτές το πρωί στη μαρίνα της Καλαμάτας, ενώ από έρευνες που έγιναν στη συνέχεια, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν 500 κιλά κοκαΐνης και άλλα 250 κιλά μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει για τη μεταφορά του «φορτίου». Το σκάφος είχε ξεκινήσει από τη Μαρτινίκα στις αρχές του Ιούλη με προορισμό την Ελλάδα και στη μεταφορά του συμμετείχαν τρία ακόμα άτομα, τα οποία έχουν συλληφθεί, ενώ αναζητούνται οι παραλήπτες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ