Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ενας χρόνος ανακρίσεις

Ενα χρόνο κλείνει το Σεπτέμβρη η αποκάλυψη της απάτης που στοίχισε την απώλεια πάνω από 1 δισ. δραχμές έσοδα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Χαλκίδα και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η τακτική ανάκριση (την έχει αναλάβει ο β΄ ανακριτής Ν. Ζαχαριάνος) για να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων.

Από τότε, Σεπτέμβρης του 2003, που ο διευθυντής του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, Γ. Βασιλείου, δημοσιοποίησε την αποκάλυψη του σκανδάλου - και κάτω από αδιευκρίνιστες, από πλευράς διοίκησης ΙΚΑ, συνθήκες την άλλη μέρα μετατέθηκε στο ΙΚΑ Αλιβερίου - μόνο ένας υπάλληλος, που φέρεται ότι έχει διαπράξει την απάτη, έχει υποστεί διοικητικές κυρώσεις από πλευράς του Ιδρύματος.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, ο φάκελος της υπόθεσης είναι ογκωδέστατος και σ' αυτόν, εκτός από τις καταθέσεις των υπαλλήλων του ΙΚΑ, υπάρχουν και καταθέσεις των παθόντων (επαγγελματιών, επιχειρηματιών, εμπόρων κ.ά.). Μετά την ολοκλήρωση της τακτικής ανάκρισης και τη σύνταξη του πορίσματος και της δικογραφίας, θα παραδοθούν στον εισαγγελέα Χαλκίδας, για την άσκηση ποινικής δίωξης στους υπευθύνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ