Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Την Τρίτη 31 Αυγούστου η πανεργατική - παναγροτική κινητοποίηση

Να συμμετέχουν μαζικά στο πανεργατικό παναγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την επόμενη Τρίτη 31 Αυγούστου στις 7 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, καλούν το λαό του νομού οι τοπικές γραμματείες Εβρου του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, σημειώνοντας πως μόνο μέσα από μαζικούς, ενωτικούς, ταξικούς αγώνες μπορούν να υπάρξουν άμεσες λύσεις, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστική λύση των προβλημάτων τους.

Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ ανταποκρίνονται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, αλλά και αγρότες. Μάλιστα, προχτές το βράδυ, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΝΚΕΡ αποφάσισε να συμμετέχει στο συλλαλητήριο. Την απόφαση αυτή αναμένεται να επαναβεβαιώσουν και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μέσα από τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια «ΑΝΚΕΡ», «ΘΡΑΚΗ», «ΟΤΤΟ Εβρος», αλλά και τη ΔΕΠΕΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας, σαν συνέχεια όσων επιχειρήσεων έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σαν προάγγελος των όσων αναμένεται να ακολουθήσουν. Μπορεί χτες οι εργαζόμενοι στην «ΟΤΤΟ Εβρος» των «Κλωστηρίων Ναούσης» να επέστρεψαν στη δουλιά, όμως κανείς δε διασφαλίζει πως θα συνεχίσουν χωρίς νέα επίθεση της εργοδοσίας στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι της «ΑΝΚΕΡ» (Αλουμίνιο) παραμένουν σε διαθεσιμότητα χωρίς καμία δέσμευση της εργοδοσίας πως θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΕΑ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 14 μήνες. Αβέβαιο είναι και το μέλλον των εργαζομένων της αλλαντοποιίας «Θράκη», αφού πέραν των άλλων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν και τις απειλές του εργοδότη, έγινε γνωστό πως ιδιώτης προμηθευτής κατέθεσε αίτηση πτώχευσης της εταιρίας, προκειμένου να μπορέσει να εισπράξει τα χρέη της προς αυτόν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες είναι απότοκα της πολιτικής της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΣΥΝ, αλλά και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Πολιτικής που από τη μία αυξάνει τα κέρδη, τον πλούτο και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου και από την άλλη χτυπά το δικαίωμα της εργατιάς να δουλεύει και να πληρώνεται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της.

Η τοπική Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε και την οποία μοιράζει πλατιά μέσα από εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, καλεί τον εργαζόμενο λαό της περιοχής και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις προαναφερόμενες επιχειρήσεις να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα και μαχητικά να διεκδικήσουν:

  • Να μην κλείσει και μεταφερθεί κανένα εργοστάσιο του Εβρου. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις: 1.100 ευρώ κατώτερος μισθός, 880 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
  • Καταβολή 100% του μισθού από εργοδοσία και ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους της «ΑΝΚΕΡ» που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Αμεσα κίνητρα προστασίας των ανέργων με την καταβολή επιδομάτων στο ύψος του 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Πλήρη και σταθερή δουλιά. 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.
  • Οχι στις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία.
  • Το κόστος της Ολυμπιάδας να το πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι «χορηγοί». Οι εγκαταστάσεις να γίνουν λαϊκή περιουσία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ