Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ
Ερχονται νέες ανατιμήσεις

Το προανήγγειλε χτες ο πρόεδρος της επιχείρησης Γ. Παλαιοκρασσάς

Τις επικείμενες νέες ανατιμήσεις, συνδυασμένες με συνολικότερη αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ με στόχο την εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για λογαριασμό των ιδιωτών, πρόβαλε σαν δέλεαρ για τους Ελληνες και ξένους υποψήφιους επενδυτές που ήταν παρόντες χτες στη λεγόμενη επιχειρηματική λέσχη της Αθήνας (Athens Business Club) ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσάς. Ο ίδιος ουσιαστικά ανήγγειλε νέες ακόμα μεγαλύτερες ανατιμήσεις που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες. Οπως είπε χαρακτηριστικά «η ΔΕΗ έχει ζήσει με μια τιμολογιακή πολιτική άκρως συντηρητική», όμως, «στην ενοποιημένη αγορά δεν ξέρω πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό το πράγμα». «Από τη δική μας πλευρά», είπε ο ίδιος, «ως ΔΕΗ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να διατηρήσουμε τα τιμολόγια κάτω ή κοντά στο επίπεδο του πληθωρισμού», συμπλήρωσε, όμως, με νόημα «δεν μπορώ να μιλήσω για τους νέους επενδυτές». Οσον αφορά δε την εξέλιξη του αριθμού των εργαζομένων στη ΔΕΗ, διευκρίνισε ότι η διοίκηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα μείωσης προσωπικού.

Από τη μεριά του ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας επιχείρησε να παρουσιάσει μια ιδανική εικόνα της απελευθέρωσης στον τομέα της αγοράς ενέργειας. Σ' αυτό το πλαίσιο παρομοίωσε τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα με τα... επιτεύγματα που συντελέστηκαν στις τηλεπικοινωνίες. Αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τόσο στην εξέλιξη της απασχόλησης σ' αυτές όσο και στην εξυπηρέτηση των πελατών, που εν πολλοίς αποτελούν αυθαίρετα και αμφισβητήσιμα συμπεράσματα. Ο ίδιος απευθυνόμενος στους υποψήφιους επενδυτές μίλησε για δυνατότητες ανάπτυξης επενδυτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ εκτός Ελλάδας «μόνη ή και με συνεργασίες».

Μεταξύ άλλων ο Δ. Σιούφας δίνοντας το περίγραμμα των στόχων της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας, έκανε λόγο για προώθηση των επενδυτικών προγραμμάτων της ΔΕΠΑ, «δείχνοντας» ουσιαστικά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ισπανούς για παραχώρηση της εταιρείας στη «Gas Natural».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ