ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
Σελ. /32
Ούτε ένας

σε μόνιμη και σταθερή εργασία

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Πουθενά δεν «μπορούν να βρουν εργασία 60.000 άνεργοι»

Αυτό που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι νέτα σκέτα επιδότηση βιομηχάνων με αντάλλαγμα απασχόληση για ένα μικρό διάστημα ορισμένων ανέργων.

Ούτε μία (αριθμός ένα - 1) θέση σταθερής πλήρους και μόνιμης εργασίας δεν προκύπτει από τις προχτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Απασχόλησης.

Ούτε ένας άνεργος δεν μπορεί να ελπίζει ότι πήραν τέλος τα βάσανά του, τουλάχιστον σ' αυτό το θέμα της διαρκούς αναζήτησης δουλιάς.

Μοίρασμα ζεστού χρήματοςστους εργοδότες αντιπροσωπεύουν και οι 56.450 θέσεις που αναφέρονται στους σχετικούς πίνακες. Μοίρασμα 382.450.000 ευρώ κατά κύριο λόγο στο μεγάλο κεφάλαιο για να έχει στη διάθεσή του τζάμπα εργάτες για ένα ορισμένο - μικρό χρονικό διάστημα.

Με την ευκαιρία θα βολευτούν και κάτι ΜΚΟ, οι οποίες μέσα από τέτοια προγράμματα εξασφαλίζουν τη μισθοδοσία διαφόρων κηφήνων που «αγωνίζονται» για τη σωτηρία της μπλε σαύρας, χτες πράσινης, στη βραχονησίδα Αρπαχτή.

Στη στατιστική, βέβαια, θα εμφανιστούν 56.450 λιγότεροι άνεργοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν να είναι άνεργοι αλλά δε θα υπάρχουν στατιστικά.

Αφησε σχολή πίσω του ο Ρέππας.

Κι αυτός,βέβαια, δεν είχε ανακαλύψει την Αμερική.

Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος που «αντιμετωπίζεται» η ανεργία σ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Με το μοίρασμα της φτώχειας ανάμεσα στα θύματα αυτών των πολιτικών.

Στα «ψιλά» της υπόθεσης: Βγάζει μάτι η προσπάθεια να μετατραπούν υπάλληλοι του ΟΑΕΔ σε κυνηγούς κεφαλών και η επιτάχυνση της μετατροπής του ΟΑΕΔ σε εταιρία που πουλάει προγράμματα επιδότησης σε βιομηχάνους. Οπως και το κάλεσμα των ανέργων γυναικών να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε εργοστάσια.

Κι αυτός ο Πάουελ. Αχάριστος. Τόσοι βγήκαν να τον υπερασπίσουν στην υπόθεση με το πανό του ΚΚΕ, εκεί αυτός, επιμένει ανθελληνικά.

Οσοιέψαχναν να βρουν γιατί ο Πάγκαλος έσπευσε να καρφώσει τον πρέσβη Κωστούλα για την υπόθεση Οτσαλάν παίρνουν μια απάντηση παραπλεύρως...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ: «Η πραγματική ανεργία πλησιάζει το 12% (...) ποσοστό υψηλότερο από το 9,8% που εμφάνιζε η προηγούμενη κυβέρνηση (...) ώρα να πάρει τη σκυτάλη το υπουργείο Oικονομίας θέτοντας ρεαλιστικούς όρους για την ένταξη νέων επιχειρηματικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» (Tο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΣΑ: «Η καινοτομία αφορά στην (έμμεση) υποχρέωση των εργοδοτών να αναγγείλουν κατά προτεραιότητα στον ΟΑΕΔ τις κενές προς κάλυψη θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν στο μέτρο, αποκτούν προτεραιότητα για να συμμετέχουν σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης» (Tο ρεπορτάζ στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ», του Ρίζου).

ΑΜΟΙΒΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ: «Oι εργασιακοί σύμβουλοι προϋπολογίζεται να κάνουν τουλάχιστον 4 συνεντεύξεις την ημέρα (...) η αμοιβή τους από ένα επίπεδο και πάνω καθώς και η επαγγελματική τους εξέλιξη συνδέεται με συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως: ο αριθμός των ανέργων στους οποίους οι σύμβουλοι βρήκαν δουλιά και ο αριθμός των επιχειρήσεων που επισκέφθηκαν για την προώθηση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ» (Tο ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: «Δυνατότητα στη νέα γυναίκα - επιχειρηματία (η οποία επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ για τη δημιουργία της δικής της μικρής επιχείρησης) να χρησιμοποιήσει το χώρο κατοικίας της ως έδρα της επιχείρησης, στην περίπτωση που έχει παιδί σε προσχολική ηλικία ή φροντίζει συγγενικά άτομα με αναπηρία» (Το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

Η ΧΩΡΑ: ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 60.000 ΑΝΕΡΓΟΙ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εκρηξη της ανεργίας 494.000 στην ουρά του ΟΑΕΔ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): «ΑΝΟΙΓΟΥΝ» 56.450 θέσεις εργασίας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, οι προκηρύξεις για 2.099 θέσεις

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για 50.000 ανέργους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 57.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Απασχόλησης

ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκαναν άνω - κάτω την αγορά ακινήτων

ΤΑ ΝΕΑ: Παιχνίδι με τις αντικειμενικές

ΕΘΝΟΣ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΑΠΟ 20-60% στις αντικειμενικές αξίες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΔΕΚΑΘΛΟ κατά της ακρίβειας

ΕΣΤΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος για ξένα πανεπιστήμια

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΠΑΙΔΕΙΑ επί ποδός

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΔΙΠΛΟ ΤΕΣΤ για δασκάλους - μαθητές

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εξετάσεις στο Δημοτικό για παιδιά και δασκάλους

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΠΛΗΡΩΣΑΝ 1 ΔΡΑΧΜΗ ΦΟΡΟ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΑΙΟΙ για τα 119 τρισ. που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους;

Η ΑΥΓΗ: Η Θεσσαλονίκη στο έλεος δημαγωγών και ανευθύνων

Η ΝΙΚΗ: Πολιτική κατευνασμού

Ο ΛΟΓΟΣ: 10 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ για το λαό, τη λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Καλώς τον! «Ασπίδα προστασίας στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής στην Κύπρο προσφέρει προκλητικά ο Κόλιν Πάουελ» (Το θέμα στο «ΕΘΝΟΣ»).

Και πού είσαι ακόμα «Είναι απογοητευτικό να ακούς και να βλέπεις Ευρωπαίους με ευρύ ορίζοντα και προοδευτική σκέψη να... προσεύχονται για νίκη του Κέρι. Δυστυχώς, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αθωώνεται εσαεί ο ιμπεριαλισμός, με το συμπάθιο για τη λέξη» (Ο Γ. Τριάντης στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Μία ευγενής συναλλαγή «Δεν υπάρχει απαγωγή στην υπόθεση αυτή. Πρόκειται για μια ευγενή συναλλαγή, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση είναι "πνιγμένη" μέχρι το λαιμό (...) η μεταφορά του Οτσαλάν από την Ελλάδα στην Κένυα έγινε κατόπιν "υπόδειξης" του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Νικόλα Μπερνς προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών Θόδωρο Πάγκαλο και στη συνέχεια CIA και ΜΙΤ οργάνωσαν κοινή επιχείρηση προκειμένου να "συλλάβουν" τον Οτσαλάν» (Απόσπασμα από το βιβλίο του Τούρκου δημοσιογράφου Μουράτ Γετκίν/ «ΕΣΠΡΕΣΟ»).

Θα αποδοθούν ποτέ; «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπεξαιρούσαν κανονικά τα χρήματα που εδικαιούντο οι δήμοι τα οποία τους ανήκαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για να τα διαθέσουν αλλιώς και για άλλους σκοπούς» (Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών/ «ΑΠΟΦΑΣΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ