Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ: «Η πραγματική ανεργία πλησιάζει το 12% (...) ποσοστό υψηλότερο από το 9,8% που εμφάνιζε η προηγούμενη κυβέρνηση (...) ώρα να πάρει τη σκυτάλη το υπουργείο Oικονομίας θέτοντας ρεαλιστικούς όρους για την ένταξη νέων επιχειρηματικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» (Tο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΣΑ: «Η καινοτομία αφορά στην (έμμεση) υποχρέωση των εργοδοτών να αναγγείλουν κατά προτεραιότητα στον ΟΑΕΔ τις κενές προς κάλυψη θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις που θα ανταποκριθούν στο μέτρο, αποκτούν προτεραιότητα για να συμμετέχουν σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης» (Tο ρεπορτάζ στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ», του Ρίζου).

ΑΜΟΙΒΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ: «Oι εργασιακοί σύμβουλοι προϋπολογίζεται να κάνουν τουλάχιστον 4 συνεντεύξεις την ημέρα (...) η αμοιβή τους από ένα επίπεδο και πάνω καθώς και η επαγγελματική τους εξέλιξη συνδέεται με συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως: ο αριθμός των ανέργων στους οποίους οι σύμβουλοι βρήκαν δουλιά και ο αριθμός των επιχειρήσεων που επισκέφθηκαν για την προώθηση προγραμμάτων του ΟΑΕΔ» (Tο ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: «Δυνατότητα στη νέα γυναίκα - επιχειρηματία (η οποία επιχορηγείται από τον ΟΑΕΔ για τη δημιουργία της δικής της μικρής επιχείρησης) να χρησιμοποιήσει το χώρο κατοικίας της ως έδρα της επιχείρησης, στην περίπτωση που έχει παιδί σε προσχολική ηλικία ή φροντίζει συγγενικά άτομα με αναπηρία» (Το ρεπορτάζ στη «ΧΩΡΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ