Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ
Αποφασίζει ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ αντί για προστασία των ανέργων

Ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά, κατά των απολύσεων και της ανεργίας, είναι συνδεδεμένος με την πορεία του αγώνα για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές

Πιστή αντιγραφή των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υπαγορεύουν την αδρή επιδότηση των επιχειρήσεων και την περικοπή των επιδομάτων των ανέργων, αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η υλοποίηση της Στρατηγικής της Λισαβόνας για αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων είναι o ακρογωνιαίος λίθος της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό αναδείχτηκε χτες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης, αυτή είναι και η βασική φιλοσοφία των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το κλείσιμο, όμως, εργοστασίων, η αύξηση του αριθμού των ανέργων στις επίσημες καταστάσεις του ΟΑΕΔ, κάνουν όσο ποτέ επίκαιρες τις επισημάνσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα της ανεργίας, καθώς από το Μάη του 2003, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε: «Η απάντηση που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της ΕΕ, στο πρόβλημα της ανεργίας είναι αναποτελεσματική, υποκριτική και κυρίως επικίνδυνη. Ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά, κατά των απολύσεων και της ανεργίας, είναι συνδεδεμένος με την πορεία του αγώνα για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές».


ΣΕΛ.  10   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ