Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πλημμύρα εμπαιγμού

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η νεροποντή της περασμένης Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, υπενθύμισε σε όλους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι η χώρα μας και ο ελληνικός λαός δεν έχουν ανάγκη μόνον ή κυρίως από πανάκριβα και πολυτελή «μεγάλα έργα» που λάμπουν, σαν την περιβόητη στέγη Καλατράβα.

Εκανε επίσης σε όλους φανερό ότι, όχι μόνο η Αττική, αλλά και το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας είναι αθωράκιστες από αντιπλημμυρική προστασία. Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα με κόστος που υπολογίζεται γύρω στα 2 τρισ. δρχ. σε όλη τη χώρα - προφανώς επειδή δεν προσφέρονται για... ψηφοθηρία - παραμένουν είτε στα χαρτιά είτε στις... εξαγγελίες των υπευθύνων. Υπευθύνων οι οποίοι μάλιστα σε κάθε πλημμύρα το μόνο που φροντίζουν να κάνουν είναι να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο ή στα... ακραία καιρικά φαινόμενα!

Δε μας έκανε, λοιπόν, εντύπωση η στάση της τωρινής κυβέρνησης στο θέμα αυτό, που ήταν ίδια ακριβώς με της προηγούμενης: στάση εμπαιγμού και αναλγησίας. Γι' αυτό και ρωτάμε ευθέως: Θα προχωρήσει επιτέλους αμέσως σε ουσιαστικά μέτρα και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ή θα παραμείνει στο...«άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ